Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 5.11.2021 o 18:18, adrian09 napisał:

Dzięki @daron64 i @szymon09875 za opinie, padło na tył wesem i przód jakieś 30w agtech 

C80FDF97-84A3-441F-A7C6-EA978C90AA25.jpeg

A314C40A-8606-461E-ACEC-4EE666BA05C2.jpeg

ten na górze to fendt seri 100? 

Dnia 5.11.2021 o 20:30, SamaPrawda napisał:

nie daleko mnie, miałem okazję oglądać można powiedzieć przypadkiem kilka lat temu i na prawdę dobrze maszyna zbudowana

13 godzin temu, Turok napisał:

a to skąd jesteś dokładnie bo ja kujakowice dolne

a ja z Czapli 🙂 

trochę kasy przyszło i moja ukochana do zażynania c360 po porządniejszym rozgrzaniu zaczyna gubić ciśnienie w silniku i panowie będę wymieniał silnik na zetorowski i do jakiego modelu przychodzą P&P do naszej rodzimej produkcji

Druga akcja jest taka, wioskę obok stoi Fendt 311 z turem, tuzem i womem, i policzyłem że jeśli do swojego IHC który właściwie jest goły ( tuza sprzedałem) to dokładając do mojego wszystko to wychodzi że bym miał tego fendta ( nie wygląda ale mechanicznie żyleta) i jeśli by ktoś był chętny na IHC 955 by się skusił to bym sobie ciągnik wymienił

@daron64 wiem że daleko, ale nie chciał byś czegoś co byś w kasie 1 do 1 wymienić? 

Opublikowano
12 minut temu, migacz napisał:

Ten ihc ile ma kucyków i jak cena jego.

myślałem tak ok 30, mechanicznie żyleta, z przodu trochę z klawiatury podcieka ( i tak za chwilę będę mu robił regulację  zaworów to się uszczelni) i kabina jest w trakcie roboty) ciśnienia nie mam, kuni jest 90, silnik 6tka D358, 5,8 litra

Opublikowano
7 godzin temu, igor10246 napisał:

ten na górze to fendt seri 100? 

nie daleko mnie, miałem okazję oglądać można powiedzieć przypadkiem kilka lat temu i na prawdę dobrze maszyna zbudowana

a ja z Czapli 🙂 

trochę kasy przyszło i moja ukochana do zażynania c360 po porządniejszym rozgrzaniu zaczyna gubić ciśnienie w silniku i panowie będę wymieniał silnik na zetorowski i do jakiego modelu przychodzą P&P do naszej rodzimej produkcji

Druga akcja jest taka, wioskę obok stoi Fendt 311 z turem, tuzem i womem, i policzyłem że jeśli do swojego IHC który właściwie jest goły ( tuza sprzedałem) to dokładając do mojego wszystko to wychodzi że bym miał tego fendta ( nie wygląda ale mechanicznie żyleta) i jeśli by ktoś był chętny na IHC 955 by się skusił to bym sobie ciągnik wymienił

@daron64 wiem że daleko, ale nie chciał byś czegoś co byś w kasie 1 do 1 wymienić? 

Sprzedaj 60 i kup sobie zachodniego pokemona 

Opublikowano

Mam pytanie czy najmniejszy Fendt z serii 100 ( 102) 45 koni ma też sprzęgło turbomatic ? Jest taki z turem dwusekcyjnym ale tego sprzęgła się boje jak w de już był przy turze

Opublikowano (edytowane)

@slawek74  pisał że to tanie w zakupie a części bardzo drogie.

Chyba @pedro2  takiego, jak to określą hitlerka

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, daron64 napisał:

@tomek73

A po czasie nie było problemów z przechylanie się na boki? Kladliscie na ciasno, czy z lekka "fuga"? Dałbyś radę jakieś foto podrzucić?

Ciasno i nie ma żadnego problemu, Kuzyni w kamieniarstwie te tak układali jeżdżą bardzo dużym sprzętem i nic się nie dzieje. Zdjęć nie ma sensu robić bo po tylu latach  piasek  jest na nich  i nic nie widać. 

Kuzyni pamiętam że do boku napychali piach i dobijali rurą. Ale tam setki ton dziennie jeździ. 

Edytowane przez tomek73
Opublikowano

Jak jest Fendt to musi być drogo 😉 jak chcesz tanio to MTZta kup. Docisk sprzęgła 800-1800zl, tarcza 200-600zl, łożysko oporowe ok 200zl, pompa hydrauliczna 500-1800zł, ceny raczej normalne. Przedni most jest drogi, na zwrotnicę łożysko oporowe 750zl chyba, krzyżak przegubu chyba ok 500zl... Uszczelniacze corteco dają radę, nie trzeba oryginałów. 

A co do turbomatika to w ładowaczu go nie zayebie. Chociaż talentów nie brakuje. 

Można sprawdzić w jakim stanie jest turbomatik, wbijasz najwyższy bieg, hamulec do oporu, puszczasz sprzęgło i gaz opór. Powinien trzymać max 1350obr. Powyżej 1500 obr już jest źle podobno. Ale też zależy czy ktoś tam rączek nie pchał, musi być odpowiedni olej i odpowiednia ilość. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, tomek73 napisał:

Ciasno i nie ma żadnego problemu, Kuzyni w kamieniarstwie te tak układali jeżdżą bardzo dużym sprzętem i nic się nie dzieje. Zdjęć nie ma sensu robić bo po tylu latach  piasek  jest na nich  i nic nie widać. 

Kuzyni pamiętam że do boku napychali piach i dobijali rurą. Ale tam setki ton dziennie jeździ. 

Bałem się, że jak ciasno kant do kanta, to że nie podsypkę się dobrze wsrodek i z czasem jak będzie pracować, to się robi pokrusza. Ale mówisz Niemka takiego problemu?

A jak z tą podbudowa? Tylko piaskiem wyrównane, czy coś grubszego robiliście?

Opublikowano
mf362 napisał:

Mam pytanie czy najmniejszy Fendt z serii 100 ( 102) 45 koni ma też sprzęgło turbomatic ? Jest taki z turem dwusekcyjnym ale tego sprzęgła się boje jak w de już był przy turze

seria 100 bardzo drogie części i czasem problem z znalezieniem

• Haha 1
Opublikowano
46 minut temu, slawek74 napisał:

seria 100 bardzo drogie części i czasem problem z znalezieniem

Slawciu podaj konkretne przykłady tych drogich i tych drugich bo jestem ciekaw 🙆 ok 10 tys mtg zrobione i śmiem twierdzić, że głupoty gadasz. Prędzej idzie do Fendta dostać części niż do farmera z tego co widzę co ludzie piszą 🤭

Opublikowano

wałki sprzęgłowe 6tys gdzie ciągnik kosztował 12tys stał rozebrany i nie było części

dużo drobnych części pasuje od seri 300 ale są elementy mało dostępne i drogie tylko orginał

Mariusz Zdun starszych jd też nie chce robić bo problem z częściami

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Wiem że daleko od ciebie, ale tutaj kupowałem 

https://www.olx.pl/d/oferta/kola-22-5-do-przyczep-rolniczych-d-47-d-46-d-50-d-55-hl-295-60-315-60-CID757-IDJR9P9.html 

Jak będziesz potrzebował to mam niedaleko, mogę podjechać, zobaczyć co i jak

Dzięki, dzwoniłem ale opony max 315. 525zł plus wysyłka.

1 godzinę temu, jedrus2020 napisał:

jaki rejon Polski? Mi do 60 z 17.5 robił tokarz. wziął 200 za felge .

POS.

Póki co mam wstępnie ustalone 385/65/22,5 za 500zł ok 80km drogi. Muszę tylko dobrze zdecydować gdzie ma wspawać tarczę

• Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, artek27 napisał:

Powiem tak, dla jednego warta dla drugiego nie. Dla mnie nie, bo nie jestem zwolennikiem ulepów, rama od jakiejś ciężarówki, wzmocnienie paki trochę słabawe, uszy od wywrotu też nie lepsze, siłownik nie w osi i chyba dodatkowo jakieś wżery od tyłu no i ten zaczep to też do najmocniejszych nie należy, tym bardziej, że większość ciężaru na nim spoczywa. Po drogach publicznych i 40/h to bałbym się tym wyjechać. Ale pięknie wymalowana.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v