Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ech, żeby te fejkowe ceny w ogłoszeniach były wiążące to by się ludziska oduczyli wstawiać tak, aby ogłoszenia zostały wyszukiwane po niskiej cenie.

robisz skan takiego ogłoszenia, jedziesz z prawnikiem i zabierasz szejsiontkę w cenie roweru. :D

Opublikowano

Wiozłem złom dziś i po drodze przed samo auto spadła gałąź. Odruchowo odbiłem i dopiero jak odbijałem spowrotem, to przypomniałem sobie o przyczepce. Już oczyma wyobraźni widziałem filmik z tym typem, co BMW na lawecie ciagnal 😱 dobrze, że ani dużo nie było na przyczepce, ani mocno szybko nie jechałem, ale obsrany byłem. Tak czy siak z dzisiejszym kursem gdzieś 8t pękło

Opublikowano
35 minut temu, daron64 napisał:

Wiozłem złom dziś i po drodze przed samo auto spadła gałąź. Odruchowo odbiłem i dopiero jak odbijałem spowrotem, to przypomniałem sobie o przyczepce. Już oczyma wyobraźni widziałem filmik z tym typem, co BMW na lawecie ciagnal 😱 dobrze, że ani dużo nie było na przyczepce, ani mocno szybko nie jechałem, ale obsrany byłem. Tak czy siak z dzisiejszym kursem gdzieś 8t pękło

Ja tak ostatnio stal załadowałem, przyczepka 2,1m, a profile po 3m, jak przy 40km/h zaczęło mną majtać to patrzyłem tylko gdzie w rowie wyląduje. Że człowiek jest głupi i myśli że fizykę oszuka....

10 minut temu, Grzechooo napisał:

Takie coś wykombinowałem.  Wychodzi mi 199obr/min , wystarczy tyle? Jakie sita zastosować do groszku siewnego? Ewentualnie gdzie mogę kupić siatkę lub całe rafki?

20210924_135012.jpg

Zapytaj @6465 jak zrobić żeby było dobrze, w dodatku za cenę pół litra wódki

Opublikowano

To ja przyczepką 2,5m wiozlem deski do obrobki 7m dlugie. Maksymalnie do samochodu dosunoete tak aby mozna bylo skrecic na krzyzowce(dużym łukiem skręcałem)i na podworko do stolarza. Z tylu to moocno wystawaly to prędkość 50km/h to samochód jechał jak chciał.

Opublikowano

1400 cementu na przyczepce i wio polonezem, hamować gwałtownie nie wolno było bo pewne że cylinderki z tyłu rozsadzi. Ale rozsądnie jeździłem to i dojechałem. Ale co robić jak ekipa na budowie o 7 a właścicielka składu 6.55 przyjeżdża i mówi że cementu nie mają 🤦‍♂️

Opublikowano

znajomy jak deski wiozl to nie chciało mi się przedniej burty otwierać bo miał na śruby skręcone. To deski z tyłu wystawił jak się przyczepka rozwijała to autem prawie w rowie wylądowali aż haka skrzywilo .

sam kiedyś rotacyjne wiozlem to caly zaczep wystawal za przyczepke ale powoli jechalem inoc sie nie stało

Opublikowano

Pługi oba przywiozłem przyczepką ciągniętą Passatem b3. Jeden ze 20km ode mnie. Tak bujało przyczepką, że musiałem 40km/h jechać. Drugi pług (overum 4 skiby) przywiozłem spod Siedlec. Najpierw max 50km/h, ale potem już bliżej 100.

Opublikowano

Ja swoją przyczepką przywiozłem dwa stoły do rzepaku do bizona jeden do claasa, pług obrotowy 3skibowy ponad 80km, bronę wahadłową 2,5m, siewnik, o stali w 6m kawałkach nie wspomnę. I wiele wiele innych rzeczy, przyczepka zwykła na jednej osi własnej produkcji, koniem pociągowym u mnie jest mondeo mk3 1.8b.

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

Pługi oba przywiozłem przyczepką ciągniętą Passatem b3. Jeden ze 20km ode mnie. Tak bujało przyczepką, że musiałem 40km/h jechać. Drugi pług (overum 4 skiby) przywiozłem spod Siedlec. Najpierw max 50km/h, ale potem już bliżej 100.

wiem że nie zareagujesz, ale jak dobrze pamiętam, to Ty się czepiałeś złego ładunku i zabezpieczenia na przyczepce...? a może to kto inny...?

Opublikowano
34 minuty temu, Grzechooo napisał:

Ja swoją przyczepką przywiozłem dwa stoły do rzepaku do bizona jeden do claasa, pług obrotowy 3skibowy ponad 80km, bronę wahadłową 2,5m, siewnik, o stali w 6m kawałkach nie wspomnę. I wiele wiele innych rzeczy, przyczepka zwykła na jednej osi własnej produkcji, koniem pociągowym u mnie jest mondeo mk3 1.8b.

jak żeś tyle tego tam zmieścił ?

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v