Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, daron64 napisał:

No jasne, nic kradzione nie jest.

Pytanie

Jaki ustawic w rozrzutnika luz nalacuchu z listwami? Ile na środku rozrzutnika powinienem go moc podnieść? Bo zawsze tak na oko napisałem wydaje mi się, że dość mocno - na środku tak mogę go podnieść, żeby pięść włożyć mniej więcej, ale zawsze mi się gdzieś tam listwa skanuje i nie wiem, czy za słabo, za mocno napięty łańcuch, czy po prostu za dużo laduje

Ja zawsze jak napinam to patrzę jak wisi na dole, ok 10 cm zawsze ustawiam i jest ok 

• Thanks 1
Opublikowano

Plus elementy od pneumatyki, kosiarka konna i części do niej, jakiś tam konny sprzęt, od talerzowki famarolki na drewnianych panewkach rama do poprawy i ćwiartki w db stanie i pewnie w ch*j rzeczy o których nie wiem :)

Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał:

5.7 KM O.o daj sobie spokój z takimi wynalazkami, szukaj czegoś markowego używanego. U nas często jakieś pijaczki biorą na raty taki sprzęt, wytnie z 5 litrów benzyny i sprzedaje jak mu się znudzi albo uzna że to ciężka praca ... teraz jest solo pawie nowa , muszę się dowiedziec co i jak ... 

Opublikowano

Woze sobie obornik ( @kizak- jeszcze się ucho nie urwało) no i pod cyklopa mam 7011 podpięty - że 2 lata nic nie robił, teraz robiliśmy mu skrzynie i to jego pierwsza robota, no i tak sobie pyrka i zgasł. k**wa zapowietrzyl się? Odpowietrzylem, znowu zgasł. Myślę - pewnie gdzie któryś przewód że starości ch*j trafił. Znowu odpowietrzylem, pochodził, znosi zgasł. Myślę może naczynko źle założyłem, ale dobrze jest. No to pewnie jakiś syf może złapał. No tak jakby.. Chyba jednak będę musiał zbiornik wymyć 😅

IMG_20210908_152942504_HDR_copy_650x1156_1.jpg

IMG_20210908_152946539_HDR_copy_650x1156.jpg

Opublikowano

Tak się kończy jak maszyna stoi nieużywana miesiącami z prawie pustym zbiornikiem... Ja po sezonie tankuję kombajn pod korek bo też różne rzeczy się działy kiedyś w najmniej oczekiwanym czasie - czyli po ruszeniu w pole 

Opublikowano (edytowane)

W tym temacie największy ruch to zapytam tu. Mam przyczepę d47 od nowości u mnie w rodzinie koła są od niej orginalne i dziś doczytałem na felgach że za z firmy IFA DDR. U nas w PL nie robili wtedy felg? Felga pod oponę 11,5/15,3.

IMG_20210908_162915.jpg

Edytowane przez ZetorMisio
Opublikowano
daron64 napisał:

Woze sobie obornik ( @kizak- jeszcze się ucho nie urwało) no i pod cyklopa mam 7011 podpięty - że 2 lata nic nie robił, teraz robiliśmy mu skrzynie i to jego pierwsza robota, no i tak sobie pyrka i zgasł. k**wa zapowietrzyl się? Odpowietrzylem, znowu zgasł. Myślę - pewnie gdzie któryś przewód że starości ch*j trafił. Znowu odpowietrzylem, pochodził, znosi zgasł. Myślę może naczynko źle założyłem, ale dobrze jest. No to pewnie jakiś syf może złapał. No tak jakby.. Chyba jednak będę musiał zbiornik wymyć 😅

IMG_20210908_152942504_HDR_copy_650x1156_1.jpg

IMG_20210908_152946539_HDR_copy_650x1156.jpg

chłopie co Ty tam masz w zbiorniku 🙉🤦‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, ZetorMisio napisał:

W tym temacie największy ruch to zapytam tu. Mam przyczepę d47 od nowości u mnie w rodzinie koła są od niej orginalne i dziś doczytałem na felgach że za z firmy IFA DDR. U nas w PL nie robili wtedy felg? Felga pod oponę 11,5/15,3.

IMG_20210908_162915.jpg

Tuning, German Style

Przed chwilą, slawek74 napisał:

chłopie co Ty tam masz w zbiorniku 🙉🤦‍♂️

Gówno, albo ktoś nasrał

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v