Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał:

W tej kostce to są co najmniej 3 okrągłe. 120x120

Możliwe. U mnie zbierał prasa jd na 7 sznurków, jedna ważyła 467 kg średnio. Jeden przejazd zaczął ojciec warfama zwijać to wyszło że w jedną kostkę wejdzie 5 balotów

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, bratrolnika napisał:

Warto, pod warunkiem że z czasem ją przerobisz na wywrotkę

Chyba że masz zastosowanie dla niej jako sztywnej

Do bel czegoś potrzebuje, a jak ceny stali spadły by do akceptowalnych to wywrotka na 3str 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bartek933 napisał:

D46 na kołach 825, z wojska a później z likwidacji małego gosp. Stan bardzo dobry z papierami za 4200zł. Chyba warto?  

jak w ładnym stanie to nie ma się co zastanawiać ;)

1 godzinę temu, Bartek933 napisał:

D46 na kołach 825, z wojska a później z likwidacji małego gosp. Stan bardzo dobry z papierami za 4200zł. Chyba warto?  

jak w ładnym stanie to nie ma się co zastanawiać ;)

Opublikowano
11 godzin temu, gregor1284 napisał:

Znajomi jakiś. Niemiecki kupili to. Od kilku lata już łańcuchów do nich nie robią i d*pa. Skrzynia ładna w ocynku ale co z tego 

Guzik prawda. Akurat łańcuchy wszystkie kupi i to niezbyt drogo

8 godzin temu, daron64 napisał:

Pany, a takie pytanie - 

Jaka pompę i rozdzielacz do pryskiwacza? Mam hardiego, ale nie doszedłem do ładu ze skaczącym ciśnieniem i cieknącym rozdzielaczem. Nie mam sił, nerwów i czasu na próbowanie zdiagnozowania i usunięcia problemu.

Opryskiwacz ma 1000l, belka 12m. Nie wiem jakiej marki i wydajności trzeba pomoendo tego, rozdzielacz jakiś 3sekcyjny. Nie musi być stałościsnieniowy - rzadko zamykam Torres sekcje

A pamiętasz moją propozycję?

5 godzin temu, ZetorMisio napisał:

https://m.olx.pl/d/oferta/sloma-duza-kostka-bele-CID757-IDB3Lws.html

Taka kostka to jakie może mieć wymiary? Bo cena to chyba nie mała

Najczęściej 250 długości i 120 szerokości

Wysokość 70-90

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, soltys48 napisał:

Rozsiewacz już nieaktualny co do opryskiwacza to przypomnij mi SMSem to wyszły zdjęcia

Całego raczej nie chce. Jak coś, to miałbym od nosem sprawny cały. Wolę dokupić nowa pompę i rozdzielacz. 

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Sprzedałeś sulkiego?

Obiecałem koledze z Mazur

59 minut temu, daron64 napisał:

. Wolę dokupić nowa pompę i rozdzielacz. 

Toż tego tyczy się moja propozycja 😁

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, ZetorMisio napisał:

W brew pozorom z częściami do tandema Polskiego wcale nie jest tak łatwo. Są niby takie same jak w tych mniejszych ale tylko "niby" . 

Mam tytana 10 jak się upitolił wałek od napędu łańcuchów to nie szło dokupić. Znajomy tokarz wytaczał i przetaczał te koła napędowe z jakiegoś fortschritta

Opublikowano
20 godzin temu, Bartek933 napisał:

Taki znawca pod każdym moim zdjęciem przyczepy jesteś, że coś z nimi nie tak, a tu pytasz czy warto? 

Jak nie kupisz to daj namiar, ja wezmę do bel

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
Dnia 27.08.2021 o 18:43, slawek74 napisał:

foto doszło?

Tak analizuję ten zaczep - i chyba jest za długi ten trzpień z nakrętką, nie mam gdzie tego zmieścić w tandemie, więc muszę odpuścić. Ktoś chciał jeszcze ten zaczep. Znalazłem, kolega @Grzechooo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v