Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, izydor6280 napisał:

już lepiej fetorka 3cyl. poszukać, ceny podobne do 330

ale sie uśmiałem....

Opublikowano
Opublikowano

Wygląda gabarytowo jak c-360 ale mogę się mylić. Miałem kiedyś T25A teraz mam c330 i mi się wydaje że to ciągniki akurat do takich lekkich prac czy do ogrodu,koła ma wązkie więc nie robi takich śladów na podwórku .

Opublikowano
akooo napisał:

Do większych ogródków lepszego nie trzeba i myślę że po to ludzie je kupują jak i ja uczyniłem.

hobbistycznie to i owszem ale żeby żyć z rolnictwa to już niestety za delikatny sprzęt u mnie ma zastosowanie przy wypychaniu obornika i nic pozatym do reszty prac nie wydajny

bratrolnika napisał:

A ile on jest większy od tej trzydziestki, 10cm, 15??? Proszę cię, zapatrzony jesteś w te c330 jak dzieciak w lizaka

👍😁😜

akooo napisał:

Wygląda gabarytowo jak c-360 ale mogę się mylić. Miałem kiedyś T25A teraz mam c330 i mi się wydaje że to ciągniki akurat do takich lekkich prac czy do ogrodu,koła ma wązkie więc nie robi takich śladów na podwórku .

gowno prawda zetor 7011 mniejsze ślady robił od 330 szersze opony i nie cią darni na łące gdzie trzydziestka lgnęła

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

ale żeby żyć z rolnictwa to już niestety za delikatny sprzęt

Przy warzywkach i w sadzie się przydają, niestety, jakość czesci zamiennych wymusi z czasem zmianę na inne sprzęty 

Opublikowano
17 minut temu, slawek74 napisał:

gowno prawda zetor 7011 mniejsze ślady robił od 330 szersze opony i nie cią darni na łące gdzie trzydziestka lgnęła

to wynika z charakterystyki pulsacyjnej silnika 2 i czterocylindrowego i nie ma znaczenia ani szerokość opony, ani masa ciągnika

temat znany miłośnikom motocykli, nawet czytałem artykuły naukowe na ten temat, jednocylindrowym eskiem pod górę pluło piachem, gdzie C-360 nawet ziemi nie wzruszała

Opublikowano
2 godziny temu, akooo napisał:

Krótszy od 60. Wioskę obok miał w 60 silnik 3cyl zetora to i toto krótsze było 

Opublikowano

Znajomy ma c330 i c360 na 30ha i co najlepsze 14ha dzierżaw ma jakies 15km od domu. Zwierząt juz nie ma,sama.roslinna, zboza dynie rumianek i najwiecej tą c330 robi,wszedzie nią jezdzi na skupy ze zbozem,przyczepy ciaga w żniwa. Z c360 leje sie olej ze tylko do pluga i kosiarki uzywa. No ale wziął na mgr sprzet większy i planuje kupic większy ciagnik.

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

hobbistycznie to i owszem ale żeby żyć z rolnictwa to już niestety za delikatny sprzęt u mnie ma zastosowanie przy wypychaniu obornika i nic pozatym do reszty prac nie wydajny

👍😁😜

Bo Ty to obszarnik ;)

• Haha 3
Opublikowano
FarmerDyzio napisał:

jaka sprężarkę polecacie do użytku amatorskiego , ale fajnie by było żeby dala radę okazjonalnie coś wypiaskowac czy pomalować

50 l . Da się malować i nie jest ciężka wiec jak trzeba można łatwo przemieścić 😊 Kupiłem taka specair z castoramy i daje rade.

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Jakieś drobiazgi tak, malowałem ciągnik 50l to trzeba było przerwy robić bo nie nadążała nabić.

A jakie ciśnienie miałeś ustawione na pistolecie? ja maluję 24l i żadnych przerw nie robię. fakt, że ciągle pracuje, ale nie ma czegoś takiego, że ciśnienia brak.

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Jakieś drobiazgi tak, malowałem ciągnik 50l to trzeba było przerwy robić bo nie nadążała nabić.

do malowania trzeba sobie kupić pistolet LVLP i nie ma problemu, zbiornik 50l wystarczy bez problemu

Opublikowano
FarmerDyzio napisał:

jaka sprężarkę polecacie do użytku amatorskiego , ale fajnie by było żeby dala radę okazjonalnie coś wypiaskowac czy pomalować

O piaskowaniu sprężarka do amatoskiego użytku zapomnij.

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

A jakie ciśnienie miałeś ustawione na pistolecie? ja maluję 24l i żadnych przerw nie robię. fakt, że ciągle pracuje, ale nie ma czegoś takiego, że ciśnienia brak.

Wcześniej miałem sprężarkę  Pansam,i toto jakoś lazło,teraz mam inną  2 4 l ,to katastrofa,ale choć masz czas strategię na dalsze malowanie obmyśleć😐

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v