Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

1 minutę temu, akooo napisał:

@Rolnik200598 mówisz nigdzie nie chodzisz sam jesteś to co se będziesz na kosę żałował.

Ma być niedrogo, dużo do koszenia nie ma to po co przepłacać. Stihl to nie na moje potrzeby. Ma być nie najgorsza i nie najlepsza, taka żeby w trawie wysokiej na jakieś 20cm nie pierdziała i nic więcej.

Kupisz bubel za 300zl to szkoda tych pieniędzy. Ja się polaszczylem na szlifierkę budżetowa to teraz zaluje.

Opublikowano

Ja mam prawie wszystko budżetowe i nie żałuję, jakieś najtańsze chińszczyzny i inne cuda i nie narzekam, umówmy się ja szlifierki albo wiertarki to bardzo mało używam. Wkrętarki dwie najtańsze jakie były i wystarczające w zupełności. Ja mało raczej majsterkuję, za leniwy jestem i wolę gotowca kupić.

Opublikowano

Ja do kosy obecnej Agroma robię 20ml oleju na 1l benzyny. Jeszcze idzie tym ukosić ale już się kończy powoli. Ciągle wykapujeć paliwo przez te wężyki i z pod gumy było to wymieniane z dwa razy i dalej kapie

Opublikowano
4 godziny temu, 6465 napisał:

1 godzinę temu, Rolnik200598 napisał:

Ma być niedrogo, dużo do koszenia nie ma to po co przepłacać. Stihl to nie na moje potrzeby. Ma być nie najgorsza i nie najlepsza, taka żeby w trawie wysokiej na jakieś 20cm nie pierdziała i nic więcej.

Jak macie gdzieś u siebie niedaleko sklep mrówka, to teraz jest promocja na kosę 369zł. Ja kilka lat temu tam kupiłem swojego chińczyka, też na promocji. W piz**e u mnie dostaje niemiłosiernie, trawe w po kolana, w po pas wszelakie haszcze zdarzało mi się kosić, ale tu już nóż zakładałem i szło. No i dopiero teraz miałem jedną poważną awarie, bęben sprzęgła ścieło na nim frezy, 20 złoty nowy bęben i chodzi dalej. Wężyki paliwa zmieniałem bo ciekły i to by było na tyle z awarii. Byłem wczoraj w mrówce, i jak tak oglądałem te kose to jest prawie to samo co moja, różni się paroma detalami i nalepką bo moja to Lider a ta to Handy. Mieszankę robię 1.40, a jak była nowa to pierwsze dwa zbiorniki 1.25.

Screenshot_2021-06-06-12-28-19-723_com.android.chrome.jpg

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Mój NAC ma 1:25 na dotarciu. Później zalecają 1:40. Jakościowo lepsze sprzęty to 1:50. Za dużoo oleju też nie dobrze bo świecą zajdzie nagarem.

Opublikowano

Ja mam drugi rok Krysiaka, wcześniej 12 lat jakaś noname z allegro - działała bez zarzutu

Co do Krysiaka - po 2 latach zechł szarpak, nie wytrzymuje temperatury i skleja sie rolka z obudową.

Opublikowano
39 minut temu, adamson330 napisał:

Mój NAC ma 1:25 na dotarciu. Później zalecają 1:40. Jakościowo lepsze sprzęty to 1:50. Za dużoo oleju też nie dobrze bo świecą zajdzie nagarem.

Kij z świecą, wymienisz. Przy zbyt małej ilości oleju te chińczyki wykańczają łożysko igiełkowe na wale, idą śmieci w cylinder i silnik nadaje się tylko na śmieci

Opublikowano

Pawelek998 napisał:

Witam. Posiada ktoś któryś tester wilgotności z linku. Mógłby ktoś poradzić który lepszy    https://allegro.pl/oferta/miernik-wilgotnosci-wilgotnosciomierz-do-zboza-8219899060  

Mam taki, działa. W uczciwych skupach pokazuje takie same parametry. Wada to trzeba czyścić żarnę.

Opublikowano
18 godzin temu, Pawelek998 napisał:

Pomyśl o Dramiński twistgrein 

Opublikowano
Dnia 6.06.2021 o 12:43, Rolnik200598 napisał:

za leniwy jestem i wolę gotowca kupić.

I to błąd bo tworzenie czegoś daje największą satysfakcję. Sam często coś podłubię dla czystego spełnienia. O proszę - dwa wieczory, kawałek dębiny odcięty ze słupka z płotu co go zdemontowałem, trochę bejcy, trochę materiałów z allegro, łańcuch ten gruby gdzieś wisiał w garażu i nie było do czego wykorzystać i oświetlenie do altanki jest.

1623090963273.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, Partyzant85 napisał:

I to błąd bo tworzenie czegoś daje największą satysfakcję. Sam często coś podłubię dla czystego spełnienia. O proszę - dwa wieczory, kawałek dębiny odcięty ze słupka z płotu co go zdemontowałem, trochę bejcy, trochę materiałów z allegro, łańcuch ten gruby gdzieś wisiał w garażu i nie było do czego wykorzystać i oświetlenie do altanki jest.

G*wno prawda. Gotowe kupię lepiej dopracowane niż sam bym zrobił. Zresztą ja cenię sobie minimalizm i nie mam potrzeby majsterkowania- altana, oświetlenie do niej, meble ogrodowe itp mi nie potrzebne to po co czas tracić. Jak coś grubszego robię to wolę oddać komuś to do zrobienia i zapłacić, zrobi to na pewno dużo lepiej ode mnie. Już głupi byłem, że całe piętro w tym roku malowałem po remoncie, było kogoś do tego wziąć i stać z rękami w kieszeniach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v