Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 minut temu, wojtal24 napisał:

Marek Krzykacz ze Zlomowiska.pl zmarl 🕯🕯🕯 ten serial bez niego to juz nie to

Na zdrowego nie wyglądał z taką otyłością 

34 minuty temu, sladan napisał:

Tylko po co 2 razy szukać? Zmienić raz a porządnie. I szybciej obrobisz, i mniej paliwa spalisz większym traktorem. 

Ciągników nigdy za dużo, będzie do tura a w przyszłości kupi się może co większego

Opublikowano
6 godzin temu, Belaruss820 napisał:

Przecież @Ursus932 wspominał że jak nie kupi do wiosny wymarzonego to kupi co innego. Ta 912 co wrzucałeś żółta to kilka km ode mnie stoi,to u jednego z największych gospodarzy w okolicy.

Pytanie mam do Was, jakie są mniej więcej ceny usługi ładowarką przegubową (np. striegel) przy wywalaniu obornika z obory?

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.

W mojej okolicy  wynajem weidemanna 90 cm szerokiego kosztuje  350 zł za dobe.

Opublikowano
15 minut temu, Ursus932 napisał:

Na zdrowego nie wyglądał z taką otyłością 

Ciągników nigdy za dużo, będzie do tura a w przyszłości kupi się może co większego

Do tura to z rewersem coś. Myśl bardziej w przyszłość

• Like 1
Opublikowano

W necie znalazłem 65 lat, 

4 minuty temu, sladan napisał:

Do tura to z rewersem coś. Myśl bardziej w przyszłość

Zetory też się trafiają z rewersem, u mnie mało roboty na tura to i rewers nie koniecznie musi być 

Opublikowano

@soltys48 u mnie mało, obornik taczką, z płyty cyklopem, kuku taczka, tylko słoma i sianokiszonka turem 

Opublikowano
6 minut temu, sladan napisał:

Bo na wyjuchu. Na dużym jak będziesz mieć to taczki nie zechcesz widzieć. I tego cyklopa

Z cyklop nie zrezygnuje, próbowałem ładować to bałagan bo poruszy się gnój i błoto się robi, sprzątania ręcznego później 🙆‍♂️

Opublikowano

Co prawda to prawda. Pół roboty co się ręcznie robiło teraz tur ogarnia. Szybciej i mordować się nie trzeba 

Opublikowano

Bo możesz znaleźć na allegro mydło powidło i prezerwatywę.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

W necie znalazłem 65 lat, 

wiek "ZUSowski"

Opublikowano

Miał ktoś może w przeszłości fiata cinquecento 900 albo uno na gaźniku ? Mam problem nowa pompka paliwa mechaniczna nie pasuje tzn popychacz nie zgrywa się z mechanizmem i nie daje paliwa.nie mam już pomysłu. Nowa pompka200zl psu w d*pę i efektu brak. Stara przecieka jak i Olej z benzyną się miesza.

Opublikowano

W domu jest ciągnik z ładowaczem ale i tak obornik jest cyklopem ładowany, przynajmniej po wszystkim plac nie wygląda jak poligon wypełniony błotnistą gnojówką, a dodatkowo nie potrzeba dużo miejsca na manewrowanie. Także każdy używa tego co mu się sprawdza

• Like 2
Opublikowano
12 minut temu, mf362 napisał:

Miał ktoś może w przeszłości fiata cinquecento 900 albo uno na gaźniku ? Mam problem nowa pompka paliwa mechaniczna nie pasuje tzn popychacz nie zgrywa się z mechanizmem i nie daje paliwa.nie mam już pomysłu. Nowa pompka200zl psu w d*pę i efektu brak. Stara przecieka jak i Olej z benzyną się miesza.

Oddaj do sklepu a jak nie da rady to membranę przełóż 

Opublikowano
14 minut temu, mf362 napisał:

a sama podmiana membrany nie wchodzi w grę ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v