Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Ursus932 napisał:

Jprd, ale zgniłek 🤦‍♂️

Słyszałem ze te renowki są oryginalnie malowane bez podkładu. 

21 minut temu, stempos1980 napisał:

28 tys do zapłaty bez targu.skrzynia nie wiem jaka ale sprawny technicznie

Wlasnie na takie ciągniki jest dość duże zapotrzebowanie. W mojej okolicy takie renowki są chyba najpopularniejsze jeśli chodzi o sadownicze. Ciężko znaleźć coś innego z napędem, wolna skrzynia (do kombajnu), 66KM i do tego z kabina (wiadomo bez klimy i ogrzewania, ale na głowę nie leci przy pryskaniu), wlasnie w podobnej cenie. 

cos konkurencyjnego:

https://www.olx.pl/oferta/massey-ferguson-mf-174v-4x4-ciagnik-ogrodniczy-374v-sadowniczy-winnic-CID757-IDHMypb.html

Edytowane przez KaMel
Opublikowano
56 minut temu, Agrest napisał:

Ladny, może nasz wieczny poszukiwacz by zobaczył???

Kiedyś był film wieczny student, teraz mamy wiecznego kupca😋

53 minuty temu, stempos1980 napisał:

Ja już nie pytam ciebie o stan wizualny tylko żebyś spojrzał i powiedział ile jest wart dla ciebie jak byś szukał coś podobnego 

@Ursus932 

https://m.olx.pl/oferta/ursus-934-nie-zetor-10540-CID757-IDGZk12.html?reason=

Już wolałbym tego ruska powyżej, parę lat młodszy, cena mniejsza, z wyglądu to o niebo lepszy, i przynajmniej wszystkie części dostępne są i będą

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

I pewnie pasują bez problemu nie to co do łursusa 😅 Ostatnio kupowałem nowe błotniki na przód do osiemdziesiątki , oczywiście bez przeróbek założyć nie szło...

Edytowane przez Sylwekx25
Opublikowano
57 minut temu, stempos1980 napisał:

Ja już nie pytam ciebie o stan wizualny tylko żebyś spojrzał i powiedział ile jest wart dla ciebie jak byś szukał coś podobnego 

@Ursus932 

https://m.olx.pl/oferta/ursus-934-nie-zetor-10540-CID757-IDGZk12.html?reason=

Przyszło mi powiadomienie jak tylko się pojawił ale dzięki  , choć wątpię że to jest 99 rok, zegary ma starego typu i lewarki biegów oba powinny być z prawej strony 

Opublikowano
13 minut temu, Ursus932 napisał:

Przyszło mi powiadomienie jak tylko się pojawił ale dzięki  , choć wątpię że to jest 99 rok, zegary ma starego typu i lewarki biegów oba powinny być z prawej strony 

A nie jest tak że od 2000 dopiero były z prawej strony?

Opublikowano
37 minut temu, Strongman napisał:

Kolejny film z cyklu jebać używane ciongniki arbos najlepszy.

Kupił zapłacił jak za nowy a tu co się okazało do groma do naprawy i tak będzie naprawiał w nieskończoność zaraz będzie silnik to skrzynia i kasa ładowana w traktor by nie traciła na wartości .

• Like 1
Opublikowano

Na OLX jest gościu co ma sporo oryginalnych częśći do ursusa. Przy okazji się go pytam czy ma na stanie oryginalny tłumi od ursusa jeszcze prlowski to za ten okrągły co przy emce był 1000 zł mi zaśpiewał :D

Opublikowano
27 minut temu, galan99 napisał:

Kupił zapłacił jak za nowy a tu co się okazało do groma do naprawy i tak będzie naprawiał w nieskończoność zaraz będzie silnik to skrzynia i kasa ładowana w traktor by nie traciła na wartości .

Chyba za dużo Konona i Majora oglądasz , on też kiedyś mówił że nic nie będzie... Nie sądzę że zapłacił za niego tyle co za nowego, chyba że za nowego zetora 

Opublikowano
42 minuty temu, Belaruss820 napisał:

A nie jest tak że od 2000 dopiero były z prawej strony?

Na eksport powinny mieć wcześniej, szóstki już od 98 mają po prawej 

17 minut temu, pawel885 napisał:

Może i agresywne, ale zazwyczaj tylko hałasu narobią, jak fiat uno 1.0 Fire na wydechu Remusa 

Cinquecento sporting 1,1 szło ładnie 

Opublikowano
17 minut temu, akooo napisał:

Na OLX jest gościu co ma sporo oryginalnych częśći do ursusa. Przy okazji się go pytam czy ma na stanie oryginalny tłumi od ursusa jeszcze prlowski to za ten okrągły co przy emce był 1000 zł mi zaśpiewał :D

Ile to już lat minęło od PRL przecie to już zabytek to i kosztować musi , jak kot z CENTRALNEJ POLSKI MIASTA ŁODZI .

Opublikowano (edytowane)

Pytanie mam - wziąłem od wujka jego stary ładowacz do balotów. Zwykły prosty - wieżyczka, ramię z profila zamkniętego, wieżyczka że szpikulcem. Ramię wzmocnione od góry kratownica mała. Mi w sumie tylko do załadunku sobie siana był potrzebny i ot.cos czasem cięższego przestawic z miejsca na miejsce. No i pech ciał, że mi pękło ramię. Tak bliżej wieżyczki. Po oględzinach wyszło, że musiało być już nadpekniete, bo była stara rdza. Chciałbym to polepić. Do użytku jak wyżej. Powiedzcie ile trzeba by zrobić nakładki na bokach po pospawaniu? Kratownice lepiej dać od góry, czy od dołu?

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Jakie wybrać zestawy naprawcze silnika MF 135 (znalazłem oznaczenie 152UA, ale ogolnie to 3P)? Chciałbym zestaw gotowy, już obrobiony. Bardziej zależy mi na jakości niż niskiej cenie. Tak samo panewki.
W C360 założyłem 2 lata temu zestawy THM i na razie jestem zadowolony, tutaj tez o tym myślałem, ale słyszałem sporo negatywnych opinii. Co polecicie?

Opublikowano
soltys48 napisał:

3 godziny temu, danielursus3p napisał:

Że ciągniki? Wątpię. Złoto to jest lokata👌

nie ciągnik tylko fetor jest inwestycją

2 godziny temu, Agrest napisał:

Taki to wg mnie powinien kupić @Ursus932

wiem wiem, Ty chcesz ursusa albo zetora

Ten rusek rzut kamieniem odemnie mogę kiedyś wstępnie obejrzeć jakby ktoś chciał

Opublikowano
Agrest napisał:

No w listopadzie przedwstępną umowę zrobiłem 3,92 za 285. To po 72,7 wyszło. Tylko z placem stodołą i garażami. Teraz w styczniu będę finalizował bo o de minimis mi chodziło

to ja sie targuje bo za 1.75ha chce dac 75tys i do tego jeszcze jest taka dzialka posieliskowa 11arow ale wlasciciel nie hce jej dolozyc woj. mazowieckie ziemia 3b 4a i przyszkosciowo obok na sprzedanie 2.9ha

Opublikowano
16 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Ten rusek rzut kamieniem odemnie mogę kiedyś wstępnie obejrzeć jakby ktoś chciał

Za 3 dni już go nie będzie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v