Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, sladan napisał:

Chciał być szczery, ale zarazem chciał zachwalić sprzęt 😁

Przeczytaj jego opis pod prasą.  "bardzo szybko owija sznurkiem i sznurek wychodzi o wiele taniej niż owijanie siatka" ha ha ha no same zalety😂

• Haha 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

Ale są ewenemenci. Wujo walił alko równo i do jego roboty nikt przygany nie miał. Dostawał kilku do pomocy a jak mu się kończył zapas to mu szef przywoził byle by tylko robił i nie jebnal tej roboty.

znam takiego majstra, stary wyga kościół budował i wgl, no i przyszedł do niego chłopaczek na rozmowę kwalifikacyjną no i mówi że nie pali, nie pije- a majster szybko na to że oni wszyscy palą i piją i robotę dobrze zrobią 😄

Opublikowano (edytowane)

Widzisz koledzy nie chcą zdradzić😀

4 lata temu u mnie brali 40zł za mb ławy, wieńców, słupów i m² bloczka fundamentowego. Za m² muru z suporeksu chyba 35zł.

Teraz pewnie spokojnie x2.

Niektórzy np za murowanie do 3m wysokości brali x zł, powyżej 3m x+10zł

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
58 minut temu, 6465 napisał:

Przeczytaj jego opis pod prasą.  "bardzo szybko owija sznurkiem i sznurek wychodzi o wiele taniej niż owijanie siatka" ha ha ha no same zalety😂

Technicznie rzecz biorąc sznurek wyjdzie taniej w zakupie niż siatka. Ale doliczając czas, paliwo i zużycie sprzętu to już nie jest taniej. A i już kojarzę tą firmę, usługi rolnicze świadczą

Opublikowano
michal1993 napisał:

Jaką wycinarkę do kiszonki polecacie? W założeniu ma być na 6 kos a jaką firmę wybrać? BVL, Strautmann, Triolet?

Wszystkie te marki są ok, patrz co w lepszym stanie i bierz.

Opublikowano
1 godzinę temu, sladan napisał:

Drogi jak na takiego starego repcia. "Z likwidacji gospodarstwa",

może być z likwidacji gospodarstwa tylko nie napisał czyjego,bo pewnie nie handlarza

Opublikowano
15 minut temu, witejus napisał:

może być z likwidacji gospodarstwa tylko nie napisał czyjego,bo pewnie nie handlarza

Kupiony od rolnika który likwidował gospodarstwo- oficjalna wersja.

Chyba podjadę obejrzę, nic ciekawego za 30 tys nie ma 4x4, nie jest aż taki wiekowy i na rupiecia nie wygląda. 

Opublikowano

https://www.olx.pl/oferta/same-antares-ii-130-deutz-fahr-lamborghini-1997-klima-CID757-IDI8Ljz.html a jakieś opinie na temat tego ciągnika? ktoś miał coś takiego? jak się sprawuje?

Opublikowano

https://www.otomoto.pl/oferta/kabina-ursus-zetor-8011-902-1204-c-385-16045-itd-waska-angielska-ID6Cqehj.html

Ta kabina się "dla mnie podoooooba". Nie, że z dziś na jutro ale jak do lata będzie wisieć to będzie znak z góry i może cena stopnieje. Pytanie tylko bo pisze, że wersja angielska więc czy są u nas szyby to tego bo jeszcze takiej nie widziałem a ja lubię sobie czasem stłuc szybkę a nie lubię jak jej brakuje.

Opublikowano
6465 napisał:

Taki numer mam na silniku.  Może by kto powiedział co to za model? 

Bóg zapłać z góry dobrzy ludzie. 

IMG_20210209_100802.jpg

masz Perkinsa1106C-E60TA. Miał wiele wariantów mocy , u Ciebie powinno być 120 koni.

• Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, Mój_ulep napisał:

https://www.otomoto.pl/oferta/kabina-ursus-zetor-8011-902-1204-c-385-16045-itd-waska-angielska-ID6Cqehj.html

Ta kabina się "dla mnie podoooooba". Nie, że z dziś na jutro ale jak do lata będzie wisieć to będzie znak z góry i może cena stopnieje. Pytanie tylko bo pisze, że wersja angielska więc czy są u nas szyby to tego bo jeszcze takiej nie widziałem a ja lubię sobie czasem stłuc szybkę a nie lubię jak jej brakuje.

Chyba z nie giętymi nie ma problemu z dorobieniem szyb.  reklamują się że każdy wymiar. A czy ta kabina nie jest ciut wyższa ?

• Thanks 1
Opublikowano
52 minuty temu, Mój_ulep napisał:

Zanim do niego dojedziesz to mozesz wydać po drodze pieniadze :D na dojazdowej do niego często atrakcje dla podróżnych są.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v