Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tego w całej Polsce szukają. Na olx znajdziesz chętnych w okolicy.

Możesz też na świeże deski zamienić..

Jedna ściana stodoły 10x4m  to 1200zł. Drogi byłby ten opał.

Opublikowano

Kurła w 2011 tyle desek poszło w piec... Teraz zostały się tylko drzwi z przodu i z tyłu stare, z 1963, obicia wszystkie poszły... 

Opublikowano
6 godzin temu, Uziu92 napisał:

Ja używam podobnej Darkomp przy konserwacji wózków widłowych. Wydajnością nie powala , ale jak nabije można spokojnie malować i używać narzędzi pneumatycznych. Czasami pracuje ok godziny i nic się nie dzieje. Wolę taką na pasek jest cichsza. Ogólnie polecam za takie pieniądze. 

Opublikowano

Kurła A ja w 2010r stodołę sprzedałem za 4000zł. A właściwie to deski i jedną belkę bo ciosana była. A całą resztę zwiozłem i leży złożona pod eternitem.

Opublikowano
11 minut temu, Agrest napisał:

@daron64 masz np w warmińsko mazurskim 

https://www.olx.pl/oferta/masz-stare-deski-CID628-IDGwBJt.html

Żebyś Ty widział jaki chłam potrafią wziąść . Niektóre w dłoniach się rozchodziły A dla nich Lux deska.

Już sprawdzałem ogłoszenia, tylko myślałem, że oni w takim właśnie lux stanie chcą. W sumie dobrze by było się tego pozbyć, bo za cholerę nie chce mi się stać przy krajzedze 

Opublikowano
1 minutę temu, daron64 napisał:

Już sprawdzałem ogłoszenia, tylko myślałem, że oni w takim właśnie lux stanie chcą. W sumie dobrze by było się tego pozbyć, bo za cholerę nie chce mi się stać przy krajzedze 

Byle olejem nie mazana,  może być i zielona od glonów. Mają najczęściej wymagania min 2m długości i 11 albo 13 cm szerokości. 

Opublikowano
conny napisał:

6 godzin temu, Uziu92 napisał:

Ja używam podobnej Darkomp przy konserwacji wózków widłowych. Wydajnością nie powala , ale jak nabije można spokojnie malować i używać narzędzi pneumatycznych. Czasami pracuje ok godziny i nic się nie dzieje. Wolę taką na pasek jest cichsza. Ogólnie polecam za takie pieniądze. 

a masz może porównanie z V2 ? one mają niby 65 mm tłoczek , te rzędowe mają i 65 i 70 mm , ta z linku ma 70 mm więc teoretycznie powinna być "szybsza" od V

Opublikowano (edytowane)

żywy temat to odskoczę . robił ktoś z was jakąś dobudówkę teraz? mam stodołe 8x15 i chciałem dobudować wiatę z boku 5x15 . materiał wszystko mam wycięte tylko jak to się tyczy przepisów ? chciałem dokleić ta szope dach jeden spad słupy elekryczne i zalewane okrągłe zamierzam wylać tam delikatnie posadzkę . da się to jakoś obejść bez papierologi i planów ?

Edytowane przez aezakmi666
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Ja jestem zdania że jeśli by komuś wysokość i szerokość pasowała to cena jest dobra.

Wczoraj miałem amatora na deski że stodoły. Podziękowałem i wyprosiłem z podwórka.

Z ciekawości o cenę zapytałem - do 30zł/m²

Te nowe to biją że się pokrzywi albo szpary że palca się wsadzi jak wyschnie, wrota od stodoły chciali kupić bo na wymianę to już bali się zrobić nowe wrota by miało to ręce o nogi. 

Edytowane przez mf362
Opublikowano

Kiedyś na stodole przebijało się deski jak wyschły. Zwłaszcza południe i zachód.

Ja bym nie dał sobie wymienić.

Ale możnaby upatrywać jakiegoś biznesu zbijajac skośne ścianki z desek i trzymać je tak 5 lat. Potem handelek😁

Zamiast sadzić drzewka ,  sadzić ściany z desek z południową wystawą😉

Opublikowano
31 minut temu, aezakmi666 napisał:

żywy temat to odskoczę . robił ktoś z was jakąś dobudówkę teraz? mam stodołe 8x15 i chciałem dobudować wiatę z boku 5x15 . materiał wszystko mam wycięte tylko jak to się tyczy przepisów ? chciałem dokleić ta szope dach jeden spad słupy elekryczne i zalewane okrągłe zamierzam wylać tam delikatnie posadzkę . da się to jakoś obejść bez papierologi i planów ?

Do 50m2 mozesz postawić 4 bez żadnego zgłaszania na kazdym 1000m2 dzialki

Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

a masz może porównanie z V2 ? one mają niby 65 mm tłoczek , te rzędowe mają i 65 i 70 mm , ta z linku ma 70 mm więc teoretycznie powinna być "szybsza" od V

ja mam V i zbiornik 50l - do malowania OK

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

ja sprzedawałem od c360 to był tylko środek, reszta odcięta flexem 

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Ja jestem zdania że jeśli by komuś wysokość i szerokość pasowała to cena jest dobra.

Wczoraj miałem amatora na deski że stodoły. Podziękowałem i wyprosiłem z podwórka.

Z ciekawości o cenę zapytałem - do 30zł/m²

w okolicach radom-kozienice to wszystko brali tak 8-10 lat temu, zdejmowali stare, dawali nowe i dopłacali 

51 minut temu, aezakmi666 napisał:

lepiej idź do urzędu i się spytaj, bo co gmina to obyczaj, czasami jak robisz wiatę 5x5  to się przyczepią a czasami to do puki nie spełnia definicji "budynku" a tylko "budowli" to wystarczy tylko zgłoszenie, albo jak małe to w ogóle nie trzeba 

20 minut temu, marian7k napisał:

Widziałeś w terenie " plantacje" starych desek co parę lat "plon" sprzedają i nowe " nasadzenia" , chyba w okolicach Radomia na ugorach widziałem.

w tamtych okolicach to na wszystkim zarobią,  ciocia z pod kozienic z 4rema koleżankami jeździły do pracy od wawy co 2gi dzień  a to 100 km jak by nie patrzeć w jedną stronę 

Opublikowano
26 minut temu, marian7k napisał:

Widziałeś w terenie " plantacje" starych desek co parę lat "plon" sprzedają i nowe " nasadzenia" , chyba w okolicach Radomia na ugorach widziałem.

Poważnie? Ktoś musiał w moich myślach czytać😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v