Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@wojtal24 oj tam oj tam.  My to jesteśmy miedzoki,  średnia szerokość działki to ze  35m.  Jak głośno krzykne to czterech sąsiadów przyleci. 😀 nawet sex z żona to trza się hamować żeby sąsiadka nie słyszała. 😁

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

@wojtal24 oj tam oj tam.  My to jesteśmy miedzoki,  średnia szerokość działki to ze  35m.  Jak głośno krzykne to czterech sąsiadów przyleci. 😀 nawet sex z żona to trza się hamować żeby sąsiadka nie słyszała. 😁

Dobry sex jest wtedy ,gdy po wszystkim i sasiady wychodza zapalic....

A co do tych dzialek-mialem kupca na cielaki gdzie chwalil sie ze ma 7.89 m szerokosc podworka

Opublikowano
32 minuty temu, 6465 napisał:

No to ja mam 23m 

U mnie 15 metrów. Ludzie ze wsi się śmieją że jak kolejne garaże czy wiaty będę stawiał to do lasu dojdą zabudowania (A do lasu 1.2 km😂 dobrze że za zabudowaniami kupione po sąsiadach to jest już 70 m, jeszcze podwórka wykupić i będzie można gospodarzyć 😀

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

@turion23

A regulacja obrotów z upływem czasu nie sprawia problemow?

Do tej pory bezawaryjna szlifierka i regulacja działa bez zarzutów choć raczej zawsze na maxa mam obroty ustawione.

2 godziny temu, Mój_ulep napisał:

Tylko ja patrzę do 15 i małopolska, śląsk to tylko to jest. Wiem, że po wielkopolsce czy dolnym slasku jest większy wybór ale już kilka razy jeździłem i się okazał złom a i z ewentualnym transportem to lepiej dopłacić bliżej. U mnie jak padła moja dwa lata temu to mi robili siano właśnie detzami 230 czy 215 jeden za 60 (jprdl) a drugi za jakimś nowym MF to mi ze 20 zrobił w pół godziny. Jak zrobiłem że swoją to już nie korzystałem ale szwagier rozpoczął gospodarkę i robił mu kiszonkę właśnie tym deutzem walcowym i 60 (trochę parodia ale zrobił). To mówisz, że deutz to złom? Bo w komisie około 15km ode mnie stoi właśnie walcowy deutz za chyba 16 i ci uslugowi też detzami. Jest jeden gościu co ma welgera ale wszystkim robi a jak go ojciec prosi to ma zawsze zepsutą i dlatego kupiłem 263 bo mi się siano nie mieści pod dachem. A te rivelle to też pasowe i dość spore. Pójdą w surowym? 

Mam deutz fahra gp 2.30 i fakt ze dużo belek nie robie bo koło 500 rocznie ale od 10 lat jak ją mam to tylko jedno łożysko na wałku wymieniłem i w podbieraku łożyska wymieniałem ale to z mojej winy bo na kamień najechałem więc polecam tą prasę.

• Thanks 1
Opublikowano
29 minut temu, turion23 napisał:

Do tej pory bezawaryjna szlifierka i regulacja działa bez zarzutów choć raczej zawsze na maxa mam obroty ustawione.

Mam deutz fahra gp 2.30 i fakt ze dużo belek nie robie bo koło 500 rocznie ale od 10 lat jak ją mam to tylko jedno łożysko na wałku wymieniłem i w podbieraku łożyska wymieniałem ale to z mojej winy bo na kamień najechałem więc polecam tą prasę.

To ja rekordowo swoją zrobiłem 78 bel to liczyłem, że 120x120 będzie razy 2 czyli dla mnie 160 belek plus jakieś usługi typu szwagier, sąsiadka to maksymalnie bym robił ze 250 to połowa twojej "nie dużej ilości". A ludzie chodzą pytać bo ciężko kogoś nająć ale jak się dowiadują, że 150x150 i tylko suche to uciekają.

Podsumowując nie duże ilości to i nie duży budżet a te deutze u nas na usługach chodzą dwie więc coś wytrzymują.

Jeden ma classa ale to już inna bajka. I też tylko dla siebie robi.

Tak więc celować w walcowego Deutza niż pasowe Fiaty?

Opublikowano
6 godzin temu, gregor1284 napisał:

Tu to bez wybrzydzania biorą i robią. Gość sam ogarnia sterowniki i ma jakąś zaprzyjaźnioną hurtownie z częściami do skrzyń. Zaprowadza ktoś ciągnik to części wszystko on sam ogarnia, kiedyś pracowaliśmy tam w 5 i przerób był meda a Teraz we dwóch i mówił że wynik ekonomiczny bardziej na plus. Z 6 może 7 lat temu jak pracowałem to najlepiej płacił z tych wszystkich mechaników w okolicy. 

jak robiłeś u niego to sam coś teraz dłubiesz czy rzuciłeś temat? ja sam się zastanawiam nad grzebaniem, zobaczymy ile czasu będzie, ale jeśli będzie to sam bym chętnie jakieś remonty robił, tylko u mnie to trochę inaczej bo zapotrzebowanie na zachodnie będzie za 5-10 lat jak te z modernizacji zaczną się sypać 

6 godzin temu, migacz napisał:

U nas 30tka w większości gospodarstw i u mnie też dostała dożywocie przy wypychaniu gnoju z obory. Jej nie szkoda a nowego tam nie wstawię bo szkoda. Siuntki się pozbyłem w zeszłym roku na szczęście. Jeszcze mi został 8011 i 5211 i pewnie gdyby nie obawa że trafię na jakąś minę to postawiłbym na coś starszego z przodkiem. Chociaż za 8011 bo nie lubię tym robić za bardzo.

no czasami szkoda, moja c360 jest też w stanie takim se ale nawet nie ma czasu bo tur co dziennie potrzebny, ale jak się za nią zabiorę to może jak c360 od @mariusz(ZDUN) ale pewnie będę się inspirował i będzie to najlepsza c360 w okolicy, bo pomysłów mam i miejsce powoli się szykuje, ale pierwsze co to trzeba zarobić na takie modyfikacje, bo rozmontować i zbierać na części to u mnie by nie przeszło

Opublikowano
10 minut temu, igor10246 napisał:

jak robiłeś u niego to sam coś teraz dłubiesz czy rzuciłeś temat? ja sam się zastanawiam nad grzebaniem, zobaczymy ile czasu będzie, ale jeśli będzie to sam bym chętnie jakieś remonty robił, tylko u mnie to trochę inaczej bo zapotrzebowanie na zachodnie będzie za 5-10 lat jak te z modernizacji zaczną się sypać 

@mariusz(ZDUN)

Później jeździliśmy z innym znajomym i po ludziach ogarniismy, potem sam trochę i dałem się na spokój. Potem robiliśmy mechanikę a jeszcze później z innym znajomym blacharkę i lakierowanie. Dopóki podział był 50/50 to pasowało, później zaczynali trochę przygrywać i dałem się na spokój. Tu to za dużo gównozjadów jest, najlepiej jakbyś mu naprawił ciągnik, kupił za swoje części, postawił jeszcze flache i zapomniał o sprawie 🤔 a jak przebywasz z gównozjadami to i sam się taki stajesz. U kumpla na warsztacie chłopaki mają po 14 na godzinę + premia której jakoś do tej pory nie widzieli, w każdy raz bym tam mógł iść ale budowie raz że masz łeb spokojny a dwa pieniądz lepszy niż tu. Tam do tych ciągników to może bym i wrócił,ale 50km trzeba dojeżdżać... 

Opublikowano
11 godzin temu, 6465 napisał:

nie narzekaj, na Gągolinie, czy Sromowie, albo jak się do mnie leci na Kozłowie przed mostem mają podwórka do 17-18m

u brata teścia byliśmy to pomiędzy garażem po prawej stronie podwórka a garażem po lewej stronie podwórka jest z 5 kroków luzu

Opublikowano
16 minut temu, bratrolnika napisał:

W takich pieniądzach to już 1234 można szukać, a ich jest całkiem dużo na olxie

No można ale on szóstki chyba nie chce, a tu to myślę że te 5 tyś jest do zbicia, albo i lepiej.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Uziu92 napisał:

panowie, kompresor będę zmieniał na bardziej wydajny , pompa V2 lepsza czy rzędowa oczywiście też 2 tłoki ?

Będziesz robił,bo są w necie takie sprężarki nawet na 3 tłoki.Lub komunistyczną na 3 tłoki można tanio kupić.

Edytowane przez Strongman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v