Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, sebe1033 napisał:

Szok i niedowierzanie 😶,

Te sprzęty co mnie interesowały to  nie dało się stargować , u handlarza sztywna cena no coś szczypniesz ale to kosmetyka , a u rolnika to samo no zawyżona końcówka była do stargowania , albo właśnie beton maszyna nie warta ceny ale nie pogadamy ...

sam nie mogłem uwierzyć🤣

9 minut temu, sebe1033 napisał:

Szok i niedowierzanie 😶,

Te sprzęty co mnie interesowały to  nie dało się stargować , u handlarza sztywna cena no coś szczypniesz ale to kosmetyka , a u rolnika to samo no zawyżona końcówka była do stargowania , albo właśnie beton maszyna nie warta ceny ale nie pogadamy ...

sam nie mogłem uwierzyć🤣

Opublikowano
11 minut temu, stempos1980 napisał:

Tylko są ludzie ze nie da rady też urwać ani złotówki 

Ja z tego co widzę to każdy ceni więcej aby potem spuścić na taką cenę jaką on chce, bo spuszczanie taka tradycja i każdy od razu ceni z zapasem,

A znowu od takiego chytrego to bym nie kupił, bo same te wstążki na af odstraszają bo ludzie w to wierzą a jak ktoś nie oddaje lekką ręką tylko twardą.

Opublikowano
31 minut temu, sebe1033 napisał:
1 godzinę temu, sebe1033 napisał:

Handel "miedzy swoimi" gdzie "reka ,reke myje" zawsze idzie po kosztach

A kto to napisał , wcale nie twierdze że handlarzem Jesteś 😀 , ale tak Pisałeś to moze coś wiesz ?

Pisałeś że jak Zadzwonisz to cenę stargujesz

:) Faktycznie mozna bylo to tak odebrac. Pisalem o sobie i osobach dzieki ktorym sam kupuje po ich kosztach. 

sebe1033  Ceny zaporowe sa po to by nie miec pielgrzymek ogladaczy na podworku... w moim przypadku nie na swoim a to mi duzo komplikuje. Z drugiej strony nie wydaje mi sie abym az tak z cenami szalal by uznac je za zaporowe.  Warto zadzwonic i porozmawiac, kompromis zawsze sie znajdzie i dobry kontakt na przyszlosc. 

• Thanks 1
Opublikowano

A Widzisz bo dla mnie zaporowa cena to jak zapora , nie warto ruszać ale chodzi mi o dużo za dużo zawyżoną jak wyżej pisałem względem rynkowej . A nie że trochę wyższą niż rynkowa .

Ps . Nic o Twoich ogłoszeniach nie wspominam nawet nie znam ich . 

A przypomniały mi się te zęby teraz to nawet wcześniej nie pomyślałem o nich 

21 minut temu, Strongman napisał:

Ja z tego co widzę to każdy ceni więcej aby potem spuścić na taką cenę jaką on chce, bo spuszczanie taka tradycja i każdy od razu ceni z zapasem

No to stara rynkowa tradycja jest 😄. Sam stosuję 

Pamiętam raz gościa pług sprzedawałem za 4300 , po pogadaniu cena była 4000 ☺. Ale gościu dalej negocjuje mi nie bardzo już pasowało ale w końcu za 3900 poszedł , on miał większą radość za tą stówę niż za 300 i już pługa więcej nie patrzał tylko ładował 😄

• Like 1
Opublikowano

Te zawyżanie ceny to też dobra zagrywka. Mam znajomego który handluje tym co się nadaje tylko do ciapatych czy ukrow, ale zdążą się ze i nasze cebulaki coś kupią od niego. Kupuje szroty i ogarnia to aby u niego chodziło. Ciągnik o cenie rynkowej prawie 50 tys wystawił za niecałe 40,opuscil prawie dychę a i tak 7 zarobil. Pojechało to na ukrainę i ukry zadowolone ze tyle utsrgowali 😂 

Opublikowano

A ja nie lubię i nie umiem się targować.Oczywiście zawsze można rzucić dwa słowa o jakimś upuście ,ale bez przesady.Jak mi coś pasuje to biorę,a jak gość cwaniakuje za bardzo to niech się dalej buja z gratem.Choć przy zakupie agregatu 6m to nawet mi się udało. Tak mi się spodobał ,a wystawiony  był za 10,5 tys.Potem zniknął a za jakiś czas był za 9,5. Dzwonię i mówię ,że nawet fajny,ale proszę o kilka aktualnych fotek.Gość sam się przyznał,że  sprzedaje go już 3 lata i dwa łożyska na wale do wymiany.Obejrzałem fotki i dzwonię,że wcześniej jakoś ładniej wyglądał i żeby coś spuścił na farbę.Zszedł na 8 tys i jeszcze tani transport załatwił.

A z kolei jak sprzedawałem łubin to trafiła mi się jakaś menda.Dzwoni i pyta czy mam ten łubin.Ja mu na to ,że końcówkę i chyba sobie zostawię i czasu nie mam bo akurat siałem,a ten się uparł,ze jednak zajedzie,bo będzie w okolicy. Okazało się że BB mu nie pasuje i woli małe worki,ale znowu za brudny ten łubin ,bo łupin sporo.No to ja już wkr...ny ,ale mówię "dobra". sito ,wiosło i do wora.Jeszcze problem z ważeniem bo BB łapię na wagę hakową i w górę,a z małymi trzeba się było jeszcze pieprzyć z paletami.Poważone ,powiązane, a ten przypał gada,że tyle nie da,bo będzie musiał jeszcze raz czyścić. I targuje się o 50 zł. Teraz to bym kazał zdjąć te worki z przyczepki i niech spada,jeszcze zapłaci za 2 godziny straconego czasu.Ale tak mnie zaskoczył ,że na to nie wpadłem.Najlepsze ,że musiałem mu wydać 20 zł reszty,a akurat przy sobie nie miałem,a magazyn 1,5 km od domu.Myślę sobie ,może sobie odpuści te dwie dychy przecież i tak jest do przodu,ale nie.Podjechał na podwórko i czeka. No to ja sobie powoli na jedno pole zajechałem posłuchać jak zboże rośnie,potem na drugie i tak zeszło ponad pół godziny hehe.Czekał twardo.Na koniec mu powiedziałem,że jak tak będzie miał zamiar znowu ode mnie kupować to nawet niech nie dzwoni.

Opublikowano
9 godzin temu, soltys48 napisał:

a co byś powiedział jak maszyna wystawiona była za 33, po rozmowie i wytknięciu braków/niedociagnięć spzredawca proponuje 28? a końcowa cena staje na 25?

Co można powiedzieć? Tyle że komuś mocno zależało na sprzedaniu i że nie był w ogóle zorientowany w cenach tego czegoś, skoro taki rozrzut.

Opublikowano
11 minut temu, mariuszd93 napisał:

Co można powiedzieć? Tyle że komuś mocno zależało na sprzedaniu i że nie był w ogóle zorientowany w cenach tego czegoś, skoro taki rozrzut.

Co DO szybkości sprzedaży to się zgodzę ale w drugą część śmiem wątpić

Opublikowano

@rocknrollnik1 też za bardzo nie lubię targować się , ale zawsze to więcej zostanie 😃 jak się uda .

Zresztą kupcy jak przyjadą to jeszcze mi się nie trafił co by noe targował .

A z tymi kupcami to lepiej nie gadać kiedyś ziemniaki się sprzedawało na rynku . Cały przekrój znam ludzi 😄😩😤.

Od dobrych co zobaczy i weźmie bez targowania to samemu przy większej ilości się opuści . Przez takich co kółko zrobią i targują po szuje 😳. Był raz taki sam wybrał 300 kg ziemniaków pod dom zawieś i jeszcze 10 m nosić do garażu , a ten na sam koniec raptem marudzi że nie takie 😮. Co to jest itp , 😤 zmachałem się do aż zaniemówiłem ... już miałem zabierać ale weź tarmoś spowrotem ale przyszła jego żona uspokoiła go i tłumaczyła że on taki maruda 😲

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, sebe1033 napisał:

@rocknrollnik1 też za bardzo nie lubię targować się , ale zawsze to więcej zostanie 😃 jak się uda .

Zresztą kupcy jak przyjadą to jeszcze mi się nie trafił co by noe targował .

A z tymi kupcami to lepiej nie gadać kiedyś ziemniaki się sprzedawało na rynku . Cały przekrój znam ludzi 😄😩😤.

Od dobrych co zobaczy i weźmie bez targowania to samemu przy większej ilości się opuści . Przez takich co kółko zrobią i targują po szuje 😳. Był raz taki sam wybrał 300 kg ziemniaków pod dom zawieś i jeszcze 10 m nosić do garażu , a ten na sam koniec raptem marudzi że nie takie 😮. Co to jest itp , 😤 zmachałem się do aż zaniemówiłem ... już miałem zabierać ale weź tarmoś spowrotem ale przyszła jego żona uspokoiła go i tłumaczyła że on taki maruda 😲

Lat temu z 20 pojechałem po opony do auta. Pytam na wulkanizacji są opony,ano są. Po ile założy a on po 250zl. To pasuje. Zakładać. Założył dwie i mówi 600zl. Ja ile😳 mówi 600. A ja że nie zapłacę, a on czemu a ja że nie mam tyle😁. Mówię że miało być 500 i tyle place. On że nie. To kazałem mu zabierać. Zabrał założył stare i mówi 40zł. A ja mu dałem 20 i powiedziałem że to ty mi powinieneś zapłacić za zmarnowany czas oszukańcu. Więcej tam nie byłem 😠

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Co DO szybkości sprzedaży to się zgodzę ale w drugą część śmiem wątpić

Tak potrze na ogłoszenia i kiedyś to chciałem za nią 2 słabe byczki a teraz to w promocji jednego dobrego😁

Edytowane przez 6465
  • Haha 1
Opublikowano

Sprzedawałem dawno temu rozrzutnik, cena ustalona, kupujący(handlarzyk) przyjechał po odbiór, załadował na lawetę i się jeszcze targuje o 500pln. Finał, rozładunek i powrót 400km na pusto.

Opublikowano

jak zaczynałem się bawić w sprzedaz przyczep to wystawiałem tanio, żeby z 200 opuścić i sprzedać, myśląc że niska cena przyciągnie szybko potencjalnego kupca

przyciągała, ale najczęściej gawędziarzy i marudy, takich co mysleli że jak tanio sprzedaje to pewnie musi sprzedać, ma nóż na gardle itp., i proponowali dużo za mało

od którejś sztuki cenę zawyżam dużo bardziej, dzięki temu telefonów jest jakieś 70-80% mniej, i szybciej sprzedaję

targować się nie lubię, jak przyjeżdża klient i widzę że jest zainteresowany to mówię mu bez ogródek moje minimum, ile muszę wziąć, i że jak chce coś niżej zaproponować to lepiej niech się nie odzywa, często ludzie są zaskoczeni takim obrotem spraw, i najczęściej dobijamy targu od razu

Przed chwilą, ZetorMisio napisał:

https://m.olx.pl/d/oferta/silownik-wywrotu-przyczepy-d50-d-50-d-47-CID757-IDMUzUV.html

Takim leżakiem magazynowym to jest sens się interesować? Cena 1000 mniej niż nowego.

przecież za tyle kupisz owy siłownik 1300mm wysuwu

co prawda bez kołyski

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, rocknrollnik1 napisał:

A ja nie lubię i nie umiem się targować

To ja mam tak samo. Jak coś kupuje, to najczęściej dzwonię/jadę oglądać to, co jest realnie w mom zasięgu, a nie że chce wydać 10, a jadę oglądać coś sporo droższego, bo się pewnie utarguje. Gadam z kimś, pasuje mi cena to place i tyle. Wspominam zawsze coś tam o negocjacji, e najczęściej to widać takie końcówki, które właściciel sam przeznaczył na obniżkę, żeby obie strony były zadowolone. Np ciągnik był za 31, a przy rozmowie sprzedawca od razu mówi, że taniej jak 30nie sprzeda. To co ja mam się głupio targowac, jak mi cena pasuje. 

Ale pisałem parę razy, jak znajomy przywiózł swojego wujka, który chciał kupić pług 2skibowy do 60tki, żeby ogrodek mieć czym orać. Mówię, że mam ug3, kiedyś była rama podcięta, ale oralem nim i wszystko jest ok, ale jak chce na dwie orać, to w ogóle bez znaczenia. Jedna odkładnia do wywalenia (zgiąłem ja jak drugi pług przedstawiałem), ale dwie pozostałe nówki, plozy nówki, ścinacze  nówki, lemiesze bdb i do tego jeszcze kupka, z której można sobie wybrać ile się chce. Chciałem za to 300za sam pług, albo 400 że wszystkimi lemieszami (takich do orki, to spokojnie paręnaście by znalazł). No i przyjechał znajomy z tym wujkiem, a ten jeszcze nie podszedł do pługa i mówi, że drogo. Nóż k**wa mać. Potem, że jak się kupuje maszynę, to jeszcze śrubę centralna dorzucają. No ja pier**le. Już się wkurwiłem, jakby to nie była rodzina znajomego, to bym ku kazał wy***rdalać z podwórka, ale znajomy sam go opierdolil. No dobra, to on weźmie (łaskawca k**wa jego mać), ale czy im załaduje, bo zamiast ciągnikiem przyjechać, to wziął znajomego i na.orzyczepke załadować. Aaaaaaaaaaa dobra, załaduje. Zaczepiłem do ciągnika, coś gadamy, a ten czy może w dwóch ratach mi zapłacić, teraz 200 i 200 w przyszłym tygodniu..myślałem, że jebnę. Koniec końców na te 200zl to z dobry miesiąc czekałem, a jakby nie ten znajomy, który sam tego wujka cisnął, to pewnie bym musiał jeździć do kogoś do domu po 2stowy. Po takiej historii, to boję się kogoś na podwórko wpuszczać 😛

Ale za to jak kupowaliśmy mieszkanie, to wzięliśmy na przetrzymanie sprzedających i ostatecznie kupiliśmy za ~25% mniej niż cena wyjściowa byla

Edytowane przez daron64
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Z kogoś to łatwo sobie pożartować  jak dwa lata ciągnika szuka , czyż nie tak? ;)

Ja tam bardzo z niego nie żartowałem. Ale tak jest ze mnie też możecie. Mi to nie przeszkadza. Z resztą pisałem że ja też 2 lata szukałem za nim kupiłem. My obaj z łódzkiego prawda @Ursus932😁

Edytowane przez 6465
Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

Ja tam bardzo z niego nie żartowałem. Ale tak jest ze mnie też możecie. Mi to nie przeszkadza. Z resztą pisałem że ja też 2 lata szukałem za nim kupiłem. My obaj z łódzkiego prawda @Ursus932😁

Zaginoł w akcji gdzieś Marcin i go od piątku nie widać

Opublikowano

Dobrze, że tylko tyle szkód, bo chłopina by się nie wypłacił i byłby najdroższy pług. Artystów nie brakuje co na jednoośkę bez hamulca z osobówką ładują po półtorej tony.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v