Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@bratrolnika

Najgorzej, że nie mam czasu żeby stanąć, powyciągać to, posegregować dobrze. Jeszcze teraz na żniwa jedno pomieszczenie muszę zwolnić, które zarzucilem gratami, bo myślałem, że do żniw się wyrobie to opierniczyc. A teraz znowu trafi na jakąs kupkę. Rozruszniki złom raczej wzzystkie.

@Narko

Coś chyba nie masz szczęścia do zakupów u mnie - zeby zostają, bo sam takich używam, po prostu zostały znalezione gdzieś tam na podłodze i je powiesiłem.

Tryby najpewniej od 60tki, bo taki przedtem był ciągnik, więc z pgr pewnie to poprzynosili. 

Te konne wszystko to chciałem sobie zostawić jeden plug, dwa dla znajomych a reszta opierniczyc, bo mnie takie rzeczy nie kręcą, ale jak widzę jak ktoś czasem wstawia na FB po powiedzmy 300 zł, a ludzie mu cisna, że to stówy niewarte, to jak mam się prosić, żeby to ktoś za stówę wziął, to wolę poodcinac co lepsze a resztę opierniczyc. Tyle, że szkoda. Ehh głupi człowiek.

Generalnie to tak wygląda ostatnie pomieszczenie, które chciałbym jesienią/zima ogarnąć, ale czy się uda, to ciężka sprawa. Przez 40lat był tu skład wszystkiego, na co nie było miejsca gdzie indziej. Najgorzej z czasem, bo to trzebaby było stanąć i sprzątać po kolei, a ja tak cykam po parę gratów i nic nie idzie do przodu. 

IMG_20210809_153321786_copy_1156x650.jpg

@logan3512

Nie mam pojęcia - mieliśmy 40, 60, zetorka, więc pewnie coś z tym podobnych. Jak coś Cię interesuje, to mogę porobić dokładniejsze zdjecia

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Rozruszniki złom raczej wzzystkie.

To rozebrać, odzyskać alu i miedz

A jak nie chcesz się tym sam bawić to są ludzie którzy kupują to do rozbiórki po 2,5 za kg

1 godzinę temu, daron64 napisał:

jak widzę jak ktoś czasem wstawia na FB po powiedzmy 300 zł

Wystawiłem bratu wiosną ladę do sieczki na olx, były takie po 300, 350, to mowie wystawie za 250 to pójdzie

Stała z 2 miechy w ogłoszeniu, opuściłem na 200, pies z kulawą nogą o to nie zapytał, zimą dostanie parę strzałów siekierą, i co drewniane pójdzie do pieca, a metal na złom

Opublikowano

daron64 Ty to wiesz co w domu zostawic.

Powiem tak, zanim wywalisz na zlom to wez do reki... juz nie jeden wywalil "zloto" na przetop. Kto wie co tam kiedys przytargali z tego pgr... a noz rozrusznik,tryby badz lampy z C45, plug konny z pierwszej dziesiatki produkcji... To co "szpece" ze zlomowisk potrafia przytargac to az dziw bierze co jeszcze ludzie chomikuja po kajutkach. Swojego C-308 wraz z przyczepka oraz "lisikiem" wytargalem ze stodoly od mieszczucha za 1500zl. Jak sie pozniej przyznal mial to wywalic na zlom. Nie sugeruj sie tym co na grupach FB wypisuja... 

Opublikowano
4 godziny temu, gregor1284 napisał:

Otwierają się obydwie jedna wajchą, tylko jakąś skala czy ogranicznik tam powinien być 

Brak mi koła od takiego rozrzutnika

skala i ogranicznik jest w kieszeni😂, niemiec sobie na pamitke zostawil??

na razie nie pomoge bo wrocilem z sor-u,wydzial okulistyka,specjalalnosc szifowanie bez okularow ochronnych i nie moge na slonce wychodzic.

Opublikowano
4 godziny temu, daron64 napisał:

Z oponami nie pomoge

Na jakiś czas sobie odpuściłem z tym złomem, ale jak się na jesieni w polu obronie, to trzebaby było skończyć. Troszkę pospamuje zdjęciami. Może komuś się coś w oczy rzuci. Oprócz tego co na zdjęciach, to mam jeszcze prawie kompletna kabinę orzeszka (z przeznaczeniem raczej na części), jakies dokładnie chyba od UG, przedpluzki 2 od UG, trochę lemieszy zostawiłem co lepszych i od groma drobnicy.

IMG_20210809_131952880_copy_650x1156.jpg

IMG_20210809_132142812_copy_1156x650.jpg

IMG_20210809_132747167_copy_650x1156.jpg

jak byś ten filtr złomował to dolne sitko chętnie przytulę, do tego może kolektor wydechowy 360, choć widzę że też wyłupany oraz płużki
najbardziej interesują mnie te 2 piasty na 6 śrub, bo jak dobrze widzę to do 330/360
wiela za poszczególne rzeczy ?

pług, kabinę czy ramę ochronną pewnie znajdzie się chętny na retrotraktor, chłodnice jak w dobrym stanie też szybko się spieniężą

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

To rozebrać, odzyskać alu i miedz

A jak nie chcesz się tym sam bawić to są ludzie którzy kupują to do rozbiórki po 2,5 za kg

Wystawiłem bratu wiosną ladę do sieczki na olx, były takie po 300, 350, to mowie wystawie za 250 to pójdzie

Stała z 2 miechy w ogłoszeniu, opuściłem na 200, pies z kulawą nogą o to nie zapytał, zimą dostanie parę strzałów siekierą, i co drewniane pójdzie do pieca, a metal na złom

U mnie nie widziałem nikogo, kto by się tym zajmował. Już o kable dzwoniłem na jedyne w województwie ogłoszenie i skupie, to się okazało, że z Gdańska koleś i tylko tak wystawia ogłoszenia jakby się większą ilość trafiła.

Właśnie boję się tego, że będzie to wisieć w ogloszeniach i wisieć. Ale zwyczajnie mi żal na złom wywieźć. Już nie chodzi tak o zarobek, ale tak jakos źle się czuje wywożąc takie rzeczy na złom.

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Załaduj na przyczepe, wywieź w pizdu na złom, kasa do ręki a tak będziesz kombinował, zdjęcia robił, ogłoszenia dawał. Szkoda czasu i zdrowia, przy tych cenach złomu.

Najgorsze co było to już dawno w sumie wywiozłem - ~7ton. Nie powiem, rok ciężki jest, to trochę podarowalo budżet.

2 godziny temu, MF675ursus napisał:

Przez tyle lat się nie przydało, to w przyszłości już się nie przyda. Znowu zostawisz i zapomnisz że masz

Jak mogę zapomnieć, jak tu do końca nikt nie wie co tam jest 😅

2 godziny temu, Narko napisał:

daron64 Ty to wiesz co w domu zostawic.

Powiem tak, zanim wywalisz na zlom to wez do reki... juz nie jeden wywalil "zloto" na przetop. Kto wie co tam kiedys przytargali z tego pgr... a noz rozrusznik,tryby badz lampy z C45, plug konny z pierwszej dziesiatki produkcji... To co "szpece" ze zlomowisk potrafia przytargac to az dziw bierze co jeszcze ludzie chomikuja po kajutkach. Swojego C-308 wraz z przyczepka oraz "lisikiem" wytargalem ze stodoly od mieszczucha za 1500zl. Jak sie pozniej przyznal mial to wywalic na zlom. Nie sugeruj sie tym co na grupach FB wypisuja... 

Ja nie - to wszystko ojciec naszparowal. Z pgr darli co się dało.

1 godzinę temu, jahooo napisał:

Zadzwoń do zakładu co regeneruje rozruszniki i prądnice, może wezmą po 10 czy 20zł wszystkie rozruszniki i prądnice hurtem ?

W tamtym roku (a może w tym na wiosnę 🤔) regenerowalem rozrusznik i pytałem, to mi powiedzieli 2dychy od sztuki, jeśli są kompletne.

52 minuty temu, izydor6280 napisał:

jak byś ten filtr złomował to dolne sitko chętnie przytulę, do tego może kolektor wydechowy 360, choć widzę że też wyłupany oraz płużki
najbardziej interesują mnie te 2 piasty na 6 śrub, bo jak dobrze widzę to do 330/360
wiela za poszczególne rzeczy ?

pług, kabinę czy ramę ochronną pewnie znajdzie się chętny na retrotraktor, chłodnice jak w dobrym stanie też szybko się spieniężą

Chłódnice dwie w złym stanie, jedną w znośnym. 

Kurcze nie mam pojęcia ile za to chcieć, tak żeby ani kogoś, ani siebie nie oszukac. Dla mnie to jest warte tyle co na złomie + tyle żeby mi się chciało to pakować i wysyłać. Przedpluzki miałem już zapakowane, ale kupiec się chyba rozmyślił, bo najzwyczajniej w świecie mi już nie odpisał, jak napisałem, że mam gotowe do wysyłki. No i jak się zbierze przedpluzki, piasty to już sporo będzie ważyć. Najchętniej to bym opierniczyl komuś, kto mieszkalby w jakiejś sensownej odległości, żeby wrzucić to w auto, czy przyczepkę i podrzucic

Opublikowano (edytowane)

2. Na potrzeby wysyłki je rozebrałem, także śruby do wymiany i jeden płaskownik nacięty. Tzn z tyłu taki spinający, nie ten glowny

IMG_20210319_085543751_copy_650x1156.jpg

Aga i chyba 4 lemieszyki do tego sa

Edytowane przez daron64
Opublikowano
pawel885 napisał:

1 godzinę temu, Pomorzanin1222 napisał:

Warta ta kamęrka żeby złodzieja ziemniaków złapać coś czy nie zabardzo?

https://allegro.pl/oferta/fotopulapki-kamera-lesna-12mp-nocna-wizja-fullhd-10995026269

Są tańsze sposoby https://allegro.pl/oferta/przewod-hydrauliczny-l-800mm-aa-m22x1-5-275-cyklop-10794585322

Wiem ale nie mogę natrafić na niego ostatnio był z 15 minut przede mną

Opublikowano
daron64 napisał:

2. Na potrzeby wysyłki je rozebrałem, także śruby do wymiany i jeden płaskownik nacięty. Tzn z tyłu taki spinający, nie ten glowny

Aga i chyba 4 lemieszyki do tego sa

ile za te przedpluzki? W jakim wojewodztwie mieszkasz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v