Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Początek żniw a mnie już kombajn wkurwił. Zostało mi 1 dzień przy mdw posiedzieć i miałem jechać skosić jęczmień. Nie wyszło bo mi pogoda się zepsuła. Dlatego usługa byłaby częściowo lepsza. Teraz ciekawe kiedy ten jęczmień dojdzie. 

• AgroTeam
Opublikowano

O tanich używkach powoli trzeba zapominać. Stal droga, złom drogi. Wiec nowe drożeją a co za tym idzie stare tak samo. Gdzieś koło Mnie był jakiś 5,2 chyba na sprzedajemy. Ja bym z chęcią kupił jakąś włókę / agregat 3m taki do przejechania po świeżej orce i na wiosnę pod qq ale nie widzę nic ciekawego

Opublikowano
15 minut temu, Bananek napisał:

fajny, ale powinien być chyba z tysiaka tańszy. taki sam niedawno przeszedł mi koło nosa za 3500. A nie wpadł Ci gdzieś w oczy fortschritt b231? agregat przedsiewny składany. one chyba 5,20m miały.

Drogo no bez jaj. 8 lat temu sprzedałem Fortschritta 5,2 za 5, 5 tyś . Miałem wałki na płaskowniki przerobione. 

Opublikowano
soltys48 napisał:

Panowie potrzebuje BLACHY mocujące siłowniki do górnej ramy w d-35 

Jak to namierzyć?

Wyślij mi zdjęcie może zostało po tej przyczepie co ją pociąłem poszukam

daron64 napisał:

https://allegro.pl/ogloszenie/roztrzasacz-pokosow-z-524-do-kosiarka-rotacyjna-10757316148

Pytanie - ktoś korzystał, sobie widział jak to w praktyce pracuje? Zdało by to egzamin przy słabej trawie? 

Lepiej kupić spulchniacz pokosów.on jest idealny do trawy zbieranej na sianokiszonki

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

🤔🤔🤔

Dowiedz jak się to pisze, bo na pewno nie al'a, dopiero poprawiaj innych. 

Opublikowano

I to za MF. Nie wiem jak tam w Polsce ale w moich stronach Suwalszczyzna, Mazury to Claas, JD, u "biedaków" NH. Podobnie w stronach mojej żony - Dolny śląsk, tyle że tam praktycznie sam Claas, czasami ogóry. MF z tego co słyszałem miał niektóre udane modele ale raczej mniej popularny.

Opublikowano
13 minut temu, Krzysztof81 napisał:

I to za MF. Nie wiem jak tam w Polsce ale w moich stronach Suwalszczyzna, Mazury to Claas, JD, u "biedaków" NH. Podobnie w stronach mojej żony - Dolny śląsk, tyle że tam praktycznie sam Claas, czasami ogóry. MF z tego co słyszałem miał niektóre udane modele ale raczej mniej popularny.

Swego czasu senator Henryk S. Miał tylko masseye

Opublikowano
14 godzin temu, bratrolnika napisał:

Kumpel pyta się a gdzie FV, a oni mu na to że ta cena to bez faktury, jak chce z fv to musi dopłacić, a jak nie to ściągają ładowacz

Kumpel powinien zrobić zdjęcie z założonym ładowaczem i telefon przy nich do skarbowki

10 godzin temu, stempos1980 napisał:

Marcin Sławek ma rację bo ceny z dnia na dzień szaleją a my  za nasze płody rolne to my pieniędzy nie będziemy widzieć taka jest szara nasza rzeczywistość 😟

Ja tak sobie planowałem na przyszłą wiosnę robotę - mam 2-3budybki do przerobienia. Ale z tymi cenami to chyba na planowaniu może się skończyć :/

1 godzinę temu, migacz napisał:

Początek żniw a mnie już kombajn wkurwił. Zostało mi 1 dzień przy mdw posiedzieć i miałem jechać skosić jęczmień. Nie wyszło bo mi pogoda się zepsuła. Dlatego usługa byłaby częściowo lepsza. Teraz ciekawe kiedy ten jęczmień dojdzie. 

U nas to jeszcze do żniw daleko, bizon dalej stoi pod plandeka. A pamiętam jak z kuzyna szydzilem, że tydzień przed żniwami dopiero się zabiera za szykowanie kombajnu ehh

1 godzinę temu, Pomorzanin1222 napisał:

Lepiej kupić spulchniacz pokosów.on jest idealny do trawy zbieranej na sianokiszonki

A czym się różnią? Jak wjlepuje spulchniacz pokosów, to wyskakuje w galerii to samo, albo jakby koło od pająka.

57 minut temu, bratrolnika napisał:

Wentylator na 12V, średnica 38cm

20210707_174649.jpg

Sprawny? Ile byś chciał? Dowalilbym sobie w zetorku w kabinie 🤣

15 minut temu, gregory81 napisał:

Bo to wygląda na słynną malinową strzałę z YouTube

Słynna?

• AgroTeam
Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

To chyba gdzie indziej mieszkam. W około w zasadzie na równi przeplatają się marki JD, Claas i NH

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Pomorzanin1222 napisał:

A Henryk S czasem nie zakończył kariery rolniczej?

To jest korporacja. Oficjalnie chyba nic na niego już nie jest. 

Edytowane przez szymon09875
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v