Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, daron64 napisał:

Właśnie zacząłem ciąć, patrzę, a one dość zdrowe się wydają.

Walki chyba ok, tylko obudowę przeciąłem w jednym miejscu

to rób 2 mini-packery  bo inaczej tego nie widzę

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, KlimekPL napisał:

Chodzi mi o to, że więcej nie jest wart ten ciągnik :D 

Jakiego wału szukac do zetorka 5211 w celu wyrównania i zagęszczenia pola po świeżej orce łąki / ugoru / perzowiska? Agregatem ciężko się robi bo się ciągle kłaki ciągną za zębami, po za tym w wilgotnej i luźnej ziemi strasznie fetorek ma cięzko.

Coś takiego robiłoby robotę? To i jednocześnie byłby do wałowania po siewie, ale głownie chodzi mi o wałowanie po orce.

https://www.olx.pl/d/oferta/wal-waly-zawieszane-ciagane-posiewne-okazja-CID757-IDIEzaH.html?isPreviewActive=1&sliderIndex=0

jak sobie ogaeniesz to ja mam 180cm wały za 300 zł, ale pewno jak większość to masz do mnie ze 300 km 

1 godzinę temu, 6465 napisał:

@igor10246 ty to gdzieś z opolszczyzny? 

tak, kluczbork

Edytowane przez igor10246
Opublikowano
17 minut temu, daron64 napisał:

Właśnie zacząłem ciąć, patrzę, a one dość zdrowe się wydają.

Walki chyba ok, tylko obudowę przeciąłem w jednym miejscu

Zmierz szerokość tych wałków,  może do tandema by podeszły. 

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

A za co tu tyle piniendzy 🙉

28 minut temu, jacor73 napisał:

Może i fajny na zdjęciach, ale ciekawe jak w rzeczywistości pod wzgledem mechanicznym. Gość już w tamtym roku w zimę próbował go sprzedać. Jak nie sprzedał przez półtora roku, to jest tam jakiś zonk.

Być może, chociaż nie wygląda na jakiegoś zbytnio ścioranego może gościu nie jest skłonny do negocjacji, ot sprzeda się to się sprzeda a jak nie to nie. Ale żeby się dowiedzieć to trzeba by było go jechać obejrzeć.

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, 6465 napisał:

Zmierz szerokość tych wałków,  może do tandema by podeszły. 

Od brzegu ramy, do brzegu ramy jakieś 187-189cm. Jak chcesz dokładniej to jutro, bo dziś już nie chce po ciemku łazić po złomie

Opublikowano
soltys48 napisał:

5 godzin temu, bratrolnika napisał:

Drugie 2,5 na papier, wyjdzie 5, za tyle d47 z kwitem nie kupisz

Można brać

A mi wydziwiali za 2🤑

1 godzinę temu, tomek222 napisał:

@Ursus932 a nie chciał byś takiego fergusonka? Deko mocniejszy niż @pafnucy ma, ale tak to chyba to samo? No i od rolnika nie handlarza i nie picowany.

https://www.olx.pl/oferta/massey-ferguson-6140-CID757-IDIKHtF.html

Eeeee Panie łun to pewnie zajechany,z obrotówko chodził....

tylko w Tobie nadzieja żebyś ursusa farmtrakiem poratował

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

No i nici z kupna przyczepy. 😩

Zawsze możesz u mnie zamówić😋

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

A mi wydziwiali za 2🤑

I jeszcze koła miałeś oddać

Wczoraj oski mlody zabrał, może przy sobocie będzie próba adaptacji do d44

Opublikowano
soltys48 napisał:

Pierwszy,mój z 2015 więc może być za młody 🤭

stawiam dobra flache że jak byś sprzedawał to nawet by nie pojechał obejrzeć tylko kolejna wymówka by była

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

@Uziu92

Namieszałeś mi ta sprzedażą.....aż jutro zajadę zobaczyć co z żabojadów stoi 🤣

Jak będziesz jechał to zajedź po gęsiora. 😀

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v