Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, DANDYS napisał:

kurba akoo usunął konto

Pan Brzoskwinka??? Nie moze być... 

9 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Wez nie oszukuj sam siebie 😜😜

Akurat gość stolarz, to co zrobił woził nim do miejsca docelowego, więc możliwe że tyle najechane. Tyle że zaniedbany, az za bardzo

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, superfarmer02 napisał:

@WitekRolnik Ty podobno w jakimś sklepie rolniczym pracujesz? Miał bym interesa do ciebie 

Pracowałem, 3 tyg jestem na urlopie, a od nowego roku nie ma mnie już na liście pracowników. Dokładnie tak jak koledzy wyżej piszą Agroma Sokółka

• Like 1
Opublikowano

W święta po kryjomu obalił litra i mu się poprzestawiało o 180 stopni. Zresztą koledzy są bardziej w temacie bo ja już później nie zaglądałem w ten temat a podobnież było ciekawie. Chyba pisał co z żoną w łóżku robi czy cuś 🤔😅

2 minuty temu, Bercik92 napisał:

Jakiej sławy?

• Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, superfarmer02 napisał:

Akloparty miał w pierwszy dzień świąt 

I zdawał relacje live 

Bo wódka jest dla mądrych ludzi 🙂

29 minut temu, WitekRolnik napisał:

Pracowałem, 3 tyg jestem na urlopie, a od nowego roku nie ma mnie już na liście pracowników. Dokładnie tak jak koledzy wyżej piszą Agroma Sokółka

Ale będziesz szukał podobnej roboty ?

Opublikowano

@Ursus932 Nie, nie będę szukał, po prostu nastawiłem się na rozwój gospodarstwa, a poza tym gdyby takie coś miało miejsce to bym wcale nie rezygnował z tej roboty co miałem bo miałem umowę na czas nieokreślony ale po prostu na dwóch etatach jest ciężko lecieć i tak dziwię się sobie, że dałem radę całe 2 lata tak lecieć, od stycznia poszedłby 3 rok tak mocnego tempa, a już powoli organizm ciężko to znosił, mimo, że jeszcze młody wiekiem bo w kwietniu dopiero ćwierćwiecze. W sezonie było tak, że spałem dosłownie po 2 godz w ciągu doby, a jak sianowanie było to zdarzało się 3 doby bez snu robić także bardzo ciężki temat był i trzeba było w końcu wybrać mniejsze zło.

• Like 2
Opublikowano

@WitekRolnik rozumiem , sam to samo przerabiałem kilka lat temu i trza było wybrać wóz albo przewóz 

Wybrałem wóz 😊

Opublikowano
7 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Żeby tak wrócił na Wielkanoc i znowu do jesionki zajrzał 🙊🤔

Wrócić może ale z tą jesionką to może niech nie szaleje... Wszystko jest dla ludzi ale z taką przeszłością jak on to jednak żona powinna go bardziej pilnować moim zdaniem.

• Like 2
Opublikowano

@superfarmer02 a sołtys był u Ciebie po te bycki ? Bo mało tu bywam ostatnio i nie w temacie 

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Wrócić może ale z tą jesionką to może niech nie szaleje... Wszystko jest dla ludzi ale z taką przeszłością jak on to jednak żona powinna go bardziej pilnować moim zdaniem.

A jaką ma przeszłość ?

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

@superfarmer02 a sołtys był u Ciebie po te bycki ? Bo mało tu bywam ostatnio i nie w temacie 

A jaką ma przeszłość ?

Nie, miał się odezwać w 2 dzień świąt i do dziś cisza więc chyba się rozmyślił, jak by ktoś chciał to byczki nadal do sprzedania 

Opublikowano

O to nie bezpieczne jest , może wrócić jak bumerang

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Według tego co pisał to grubo alkoholową.

1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Nie, miał się odezwać w 2 dzień świąt i do dziś cisza więc chyba się rozmyślił, jak by ktoś chciał to byczki nadal do sprzedania 

A tak się zarzekał że u niego słowo to słowo 

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

O to nie bezpieczne jest , może wrócić jak bumerang

Też prawda. Z drugiej strony trzeba żyć tak jak tobie pasuje a nie pod innych się dostosowywać. Jego wybory, każdy ma jakieś zarówno w głupotach jak i w poważniejszych sprawach.

Opublikowano

@Ursus932 Ciężko było zdecydować bo pracowałem tam od czerwca 2018r, bardzo dobra i zgrana ekipa, ale cóż tak jak mówisz trzeba było wybrać wóz albo przewóz, a jak będzie dalej, czy to była słuszna decyzja to okaże się po pewnym czasie nie mniej jednak myślę, że lepiej będzie pracować u siebie i dla siebie niż robić na kogoś i non stop słyszeć od szefa, różne czasem krzywe akcje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v