Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Choć za paliwo się zwróci?

Bo Ty chyba jedziesz na cenach dumpingowych 🤣

Opublikowano (edytowane)

Dowiadywałem się dziś jak to jest ze zmianą wpisu w DR z przyczepy ciężarowej na ciezarowa rolnicza. Pozmieniało się trochę, i trzeba zmianę konstrukcyjna robić. No ale temat jest do ogarnięcia i warto, bo po dwóch przeglądach się zwróci. 

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Bananek napisał:

O, jest pracoholik. Dałeś radę?

Joci, toć ją się nie przeforsowywuje. Teraz kolejne wyzwanie mam, druga dokładka makaronu z rosołkiem. Trzymaj za mnie kciuki 🙊

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Dowiadywałem się dziś jak to jest ze zmianą wpisu w DR z przyczepy ciężarowej na ciezarowa rolnicza. Pozmieniało się trochę, i trzeba zmianę konstrukcyjna robić. No ale temat jest do ogarnięcia i warto, bo po dwóch przeglądach się zwróci. 

Trzeba mieć faktury na te "zmiany" a czy one zrobione to im lata 

Opublikowano
19 minut temu, Łolek napisał:

Kilka lat robiłem w tak że 4, 30 pobodka obora pole znów obora a po godzinach do 23 często do północy w garażu ludziom auta bo bida była sąsiedzi po dwa ciągniki prasy tury cyklopy a u nas 30tka i parę gratów i wszystko ręcznie ciut nadgonilem ale zdrowie odczuło  a teraz uważam że dzień jest o roboty a jak ciemno to w domku z żonka 

Marek większość rolników tak zaczynała , tylko nie każdy naprawiał samochody ludziom 🙂

Opublikowano
10 minut temu, mf362 napisał:

Przód tylko ci ciągnie : D

Chyba jo bo jak wyłączyłem to ciągnik zwalniał 

8 minut temu, Agrest napisał:

Choć za paliwo się zwróci?

Bo Ty chyba jedziesz na cenach dumpingowych 🤣

Na jakich cenach ? 

Opublikowano
21 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A ja nic nie kupuję, przeglądam olx i sprzedajemy jakby coś się trafiło, a zasadniczo to jakiś mały zachodni pług tanio i blisko bo 2,5 czy 3 tysiące płacić i jeździć daleko to pierdzielę, nie trafi się to się tego poklepie i też będzie. Wszystko co potrzebne jest. Choć i tak urabiam gościa na sadzarkę, stoi trzeci rok nieużywana przez niego w garażu, w zeszłym roku on mi sadził, w tym roku pożyczyłem, prawie nowa z Fermstalu.

Transport sobie ogarniesz z kurpi? Dwójeczka w obrocie by była dla Ciebie 

Opublikowano
22 minuty temu, bratrolnika napisał:

Dzięki za podpowiedź, zobaczymy jak nawigacja będzie prowadzić. 

Kusi mnie swoim jechać,bo pewnie by pogonił trochę, ale z drugiej strony nie w swojej sprawie jechać i może jaki mandat jeszcze dostać to pierdziele, wsadzić d*pę w polo 1.4tdi i niech mnie wiozą jak chcą . 

Młody spokojnie jeździ to bez mandatu będzie pewnie, a i jakby przyszło wracać którym ja kupi to mniej człowiek wyjebany będzie 

Po Ducato jedziemy, nie jakiś rarytas, ale gość uczciwie powiedział od razu co jest popsute, co trzeba zrobić, i po wyliczeniach wychodzi że ogarnięcie wszystkiego na gotowo to wyjdzie i tak nie drożej niż cena rynkowa

Ładny, ale nie ten rozmiar, no i cena też nie

To daj służbowy

Pytałem się gościa czy by coś nie sprowadził na zamówienie, to mówił że teraz krucho z autami żeby coś sensownego znaleźć. 

• Thanks 1
Opublikowano
18 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A co z Merylin?

W przyszłym roku mu powiem, że daję tysiąc i jej nie oddaję. Odkąd mu teść umarł w 2019 to cały sprzęt oprócz C-330 i wozu stoi.

Merylin też na mnie liczy, a dziś to chyba i stęskniona za mną 🤔

Opublikowano
6 minut temu, Ursus932 napisał:

Marek większość rolników tak zaczynała , tylko nie każdy naprawiał samochody ludziom 🙂

Zależy kto ma jaki zawód to zrozumiale 

Dawaj ten numer ściemniaczu ty😉

Opublikowano
5 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Wiem Syne, tylko ty mnie ostałeś😉

Ja tam nie mowie ze Ci nie wierzę, ale jakbym to miał przepisane to już był bym pewny. Grosz bym oszczędzał żeby Cię dochować i takie tam 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v