Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, gregor1284 napisał:

W smaku to jak amur? 

Patrzta 

PiS sfinansuje wymianę dekoderów na nowe, by każdy mógł oglądać propagandowe TVP Info w nowym paśmie cyfrowym. 

Piękny prezent świąteczny🎁 od władzy. 
Koszt? 1,7 mld zł💁‍♂️

od abonamentu wtedy nikt się nie wykreci 😂

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Dla mnie wolność i spokój w domu to cisza, chcę to się po fajrancie op*erdalam, nikt nie zmusza do żadnej aktywności w domu, chcę sobie coś zjeść co lubię to jem, mam smak na % to piję. Żadnych nerwów, żadnych fochów i dąsów drugiej osoby. Takie coś mi odpowiada.

No to i ja tak mam 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Może będzie powrót i do byczków 

Ale to trzeba się krów pozbyć 😛

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Może będzie powrót i do byczków 

Ale to trzeba się krów pozbyć 😛

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Dla mnie wolność i spokój w domu to cisza, chcę to się po fajrancie op*erdalam, nikt nie zmusza do żadnej aktywności w domu, chcę sobie coś zjeść co lubię to jem, mam smak na % to piję. Żadnych nerwów, żadnych fochów i dąsów drugiej osoby. Takie coś mi odpowiada.

to nie jest wolność i spokój, tylko zwykłe lenistwo , i z żoną też można poleniuchować, a nawet przyjemniej

ty na siłę szukasz negatywów tam, gdzie inni znajdują przyjemność

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

to nie jest wolność i spokój, tylko zwykłe lenistwo , i z żoną też można poleniuchować, a nawet przyjemniej

Widząc związki innych nie widzę żadnych przyjemności jakby mnie to spotkało. Jedynie chałupa ogarnięta. A tak to gorzej niż jest teraz.

Może i takie leniwe życie mi odpowiada i nie chcę innego?

Opublikowano
22 minuty temu, gregor1284 napisał:

W smaku to jak amur? 

Patrzta 

PiS sfinansuje wymianę dekoderów na nowe, by każdy mógł oglądać propagandowe TVP Info w nowym paśmie cyfrowym. 

Piękny prezent świąteczny🎁 od władzy. 
Koszt? 1,7 mld zł💁‍♂️

A potem tak jak @HF86 napisał, dla każdego kto wziął kasę na dekoder przyślą kwit do opłaty abonamentu, pierwszy kwartał i pieniądze się zwrócą, a potem tylko zysk

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Można z powodzeniem łączyć jedno z drugim 

Ale wtedy roboty jeszcze więcej i kiedy się uchlać 😱

Ja już też się przekonałem, krowy wek i tylko opasy ... Może kiedyś do krów się wróci, nie wiem zobaczymy co to będzie dalej 

Opublikowano
41 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Też bym tak odpowiedział. Lepiej sam i na swoich zasadach niż kompromisy z kimś innym.

15 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A ja bym odpowiedział. Co mnie obchodzi czym ona się maluje itp? Nawet jakby mi się nie podobało to co zrobię? Tak samo i tu. Zresztą w domu cenię sobie wolność i spokój.

No ale też Twoje zdanie w tym temacie znamy wszyscy

5 minut temu, Belaruss820 napisał:

Ale ona nie mowila tego z nienawiścią

Niby czemu?

To normalne wg mnie, widze ze tez masz takie samo zdanie ze to nic zlego ze spytala. Ona jest tolerancyjna w sprawach alkoholu, tym bardziej ze pije w domu. 

@Chłoporobotnik ona nie ma niechęci do alkoholu. Jest matką karmiącą to ją alkohol nie interesuje. Na studiach to ona byla zawodniczka,czasami lepsza niż ja do picia. A fochy? Moze jedynie jak.sie schleje.u kogos i na drugi dzien robie sobie wiecej wolnego to wtedy jest zla,ale to tylko do wieczora az mi puści. Wiec to normalna reakcja i juz jestesmy przyzwyczajeni.

No wg mnie też to jest normalna relacja. 

Co innego chlac na umor dzień w dzień,  tak jak napisałem wcześniej, trochę pogadać musi ;)

Opublikowano
6 minut temu, jahooo napisał:

Ototo, po d*pie poklepać czy za cycek potrzymać a później do konkretow 🙊

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Żona pyta czy znowu tą berbeluche bede pił, a to przeciez tylko rum z colą.

To jeden z powodów mojej niechęci do kobiety w domu...

Gdyby nie one to nie jeden by tu teraz nie udzielał się tylko leżał gdzieś pod płotem. Dobra żona to skarb w domu

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

A potem tak jak @HF86 napisał, dla każdego kto wziął kasę na dekoder przyślą kwit do opłaty abonamentu, pierwszy kwartał i pieniądze się zwrócą, a potem tylko zysk

Czyż to nie jest pięknie zaplanowane, plus wdzięczność elektoratu i stały nadzór 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Piwko dziabnąć bez żadnego gadania jest dla mnie bezcenne. 

No to na zdrowie ;) Widać jakie masz doświadczenie że myślisz że o jedno piwo będzie awantura ;)

Aż pierwszy raz @akooo lajka dostał ode mnie 🤣

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Ototo, po d*pie poklepać czy za cycek potrzymać a później do konkretow 🙊

Nie dla wszystkich te konkrety a na pewno nie dla mnie.

Przed chwilą, akooo napisał:

Gdyby nie one to nie jeden by tu teraz nie udzielał się tylko leżał gdzieś pod płotem. Dobra żona to skarb w domu

Nie wykluczam w przyszłości leżenia pod płotem... Pod kopką siana już kiedyś drzemałem i wspominam to bardzo miło. 

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

No to na zdrowie ;) Widać jakie masz doświadczenie że myślisz że o jedno piwo będzie awantura ;)

Aż pierwszy raz @akooo lajka dostał ode mnie 🤣

Wy nie rozumiecie mnie a ja was. Dla mnie to niepojęte latać jak kot z pęcherzem za kobitą.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Piwko dziabnąć bez żadnego gadania jest dla mnie bezcenne. 

To też mam. Kupi jakiś wynalazek i proponuje odurzanie się "chodź spróbujemy czy dobre" tylko najczęściej to jakiś żywiec zero czy inne coś. 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Nie wykluczam w przyszłości leżenia pod płotem... Pod kopką siana już kiedyś drzemałem i wspominam to bardzo miło.

Serio chciałbyś zaznać życia wioskowego żula?

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Czyż to nie jest pięknie zaplanowane, plus wdzięczność elektoratu i stały nadzór 

Najlepsze że na początku wydymają swój patologiczny elektorat, bo "piniendze dajo to trza brać", a potem zdziwko ze stówę dali, a na kwartał potem nawet nie wiem ile trzeba oddać

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v