Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie na poznanie szwagierki po wypitce 🙊

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Lepiej nadzieję niż godność, taki bamber a na kilka kartonów wódki mu szkoda... No i na pieczonego swiniaka... 

Liczyłeś na wypitkę czy na poznanie tej szwagierki? 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

nie, ogólnie mam dwa agregaty prądotwórcze w obsłudze, i pompownię pożarową, przy każdym po dwa akumulatory

czasem jeszcze kumpel co obsługuje drugi taki zestaw podrzuci coś żeby mu opchnąć

akumulatory wymieniamy co dwa lata

czyli na dziś nic nie masz? 

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

nie, ogólnie mam dwa agregaty prądotwórcze w obsłudze, i pompownię pożarową, przy każdym po dwa akumulatory

czasem jeszcze kumpel co obsługuje drugi taki zestaw podrzuci coś żeby mu opchnąć

akumulatory wymieniamy co dwa lata

Jedno drugiego nie wyklucza choć ja synów mam starszych od niej to co ja taki dziadek bez szans, ale nasz Dawidek  szybciej tylko on te petardy a może ona się strzału boi 

8 minut temu, gregor1284 napisał:

Lepiej nadzieję niż godność, taki bamber a na kilka kartonów wódki mu szkoda... No i na pieczonego swiniaka... 

Liczyłeś na wypitkę czy na poznanie tej szwagierki? 

Opublikowano
10 minut temu, Łolek napisał:

Jedno drugiego nie wyklucza choć ja synów mam starszych od niej to co ja taki dziadek bez szans, ale nasz Dawidek  szybciej tylko on te petardy a może ona się strzału boi 

A to ona taka młoda ? Ee @radekz200 szykuj imprezę bo już jadę 🚜🚨

Opublikowano

No dziadek kiedyś to część miał na dworze, a część w chlewku. Koło 200sztuk tego dobrodziejstwa miał. Jak na dworze to może bym i ja spróbował tej gospodarki 🤔 swiniaka nie mam gdzie trzymać to chociaż króliki i drób 😂

Opublikowano
Bananek napisał:

Wypogodziło się. Czyli noc będzie jeszcze zmniejsza niż dziś. Trza iść pyknąć parę km autem.

panie a części do prasy twojej są jako tako dostępne?

Opublikowano
23 minuty temu, gregor1284 napisał:

Może by mu petardę odpaliła 🤔

@chloporobotnik Pjoter te króliki to ciepło muszą mieć? Normalnie na dworze by to trzymał? 

Ciepło w miarę to żeby tylko było na okres wykotów. Ojciec kiedyś i w stodole w klatkach trzymał. Mogą być na zewnątrz, byle od deszczu w miarę osłonić no i w lecie od słońca.

Opublikowano
19 minut temu, DANDYS napisał:

sprzedam działkę za 15mln , i słucham państwa 👀

Poczekasz do wypłaty? 

2 godziny temu, radekz200 napisał:

Jakbv co to się dzisiaj przeprowadzam 😛

Niech Ci się dobrze i długo mieszka 

• Thanks 1
Opublikowano
26 minut temu, jacor73 napisał:

Pogadaj z premierową, ostatnio zarobiła 14 to może zainwestuje w ziemie

za rok czy dwa lata, to za 14 baniek kupisz co najwyżej działkę 2x1 na cmentarzu

Opublikowano
DANDYS napisał:

Bananek napisał:

Wypogodziło się. Czyli noc będzie jeszcze zmniejsza niż dziś. Trza iść pyknąć parę km autem.

panie a części do prasy twojej są jako tako dostępne?

A co tam ma się psuć? Lozyska nawet kalamitek nie mają.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v