Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Fenomen uczciwego dorabiania na gospodarstwie. Co zarobisz to wpierdziel8sz bo coś innego zaniedbasz 

to standard..jutro też łatwego grosza trzeba dorobić. 

10 minut temu, TheraRolnik napisał:

Jprd 🙈

IMG_20211107_141033.jpg

no jak to wśród balociarzy się mówi "grunt żeby za suche nie było "

Opublikowano
28 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To kto jest tą Twoją radą nadzorczą?

O, to mi się podoba.

Nie będę pisał bo się do reszty zniechęcisz 😂😂😂

21 minut temu, KarolTD90 napisał:

Masek nie używasz??

Prawdziwy mężczyzna zasłania się durszlakiem jak spawa :D

17 minut temu, gregor1284 napisał:

Kiedyś w okularach od palenia spawałem, to był ból kurla. Cała twarz piekła. Innym razem ruszta oborow robiliśmy, naświetlone szyję, klaty, brzuchy, całe ręce 🤦‍♂️

Pewnie już pisałem, niedaleko mnie 3 siostry gospodarstwo prowadzą, nawet zakład usług leśnych miały. Przyczepę spawaly a że ładnie słońce świeciło to wpadły na pomysł że się przy okazji opala i na słoneczku w stanikach tam przy niej robiły. Na drugi dzień zdychały obie bo cała skóra popalona 😂

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

a tu by było trucie na okrągło.

No i co? Lepiej samemu, że nawet nie ma do kogo gęby otworzyć? 

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

19 minut temu, slawek74 napisał:

kiedy zbierasz 🤔

Był kupiec u mnie z szaniaw po plugi 3, mówił żeby pilnować dobytku bo u tysiączka już szaberek jakiś Był.

wałek od zbierającej 200ropy akumulatory jakieś

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Czy wierzysz Synu w miłość od pierwszego wejrzenia?

-tato NIE,wzrok mam słaby, wolę pomacać.....

Edytowane przez Baks00
  • Haha 2
Opublikowano
slawek74 napisał:

GRZES1545 napisał:

19 minut temu, slawek74 napisał:

kiedy zbierasz 🤔

Był kupiec u mnie z szaniaw po plugi 3, mówił żeby pilnować dobytku bo u tysiączka już szaberek jakiś Był.

to prawie tak jak u mnie kilka lat temu 🤔

Opublikowano

Panowie, odpaliłem ładowarkę i im dłużej pracuje tym słabiej podnosi.

Namierzyłem przyczynę. Zasysa się wąż i ogranicza przepływ oleju. Wymieniałem go  latem bo stary ssał lewe powietrze, był rozwarstwiony.

Polecili mi fagumit. I jak widać nadaje się ale na lekkie ciśnienie a nie na ssanie.

Jaki kupić? Czy to nie to samo będzie?

https://zlaczaweze.pl/pl/p/Waz-ssawny-do-paliwa-oleju-SEMPERIT-TM30-DN-38mm/3181

20211107_144808.jpg

Opublikowano
Agrest napisał:

Panowie, odpaliłem ładowarkę i im dłużej pracuje tym słabiej podnosi.

Namierzyłem przyczynę. Zasysa się wąż i ogranicza przepływ oleju. Wymieniałem go  latem bo stary ssał lewe powietrze, był rozwarstwiony.

Polecili mi fagumit. I jak widać nadaje się ale na lekkie ciśnienie a nie na ssanie.

Jaki kupić? Czy to nie to samo będzie?

https://zlaczaweze.pl/pl/p/Waz-ssawny-do-paliwa-oleju-SEMPERIT-TM30-DN-38mm/3181

20211107_144808.jpg

Sprężynę wsadzić w środek.

Opublikowano
bratrolnika napisał:

6 minut temu, slawek74 napisał:

Tak dobrze wiesz co zginęło jakbys sam to buchnął

a i u mojego szwagra widły fiskarsy 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

Jprd 🙈

IMG_20211107_141033.jpg

O hydrant dyskówką zawadziłeś?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v