Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tobie jeść nie pozwolić a nie zwierzaki głodzić.

1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

To ja dopiero myślę czy wstawać czy jeszcze z godzinę poleżeć 😅 nie ma potrzeby tak wcześnie oprzątać 😛

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, 6465 napisał:

Przeca czy krowy czy jałówki tak samo głodne.

Ale można iść kiedy się chce a nie na tą i tą godzinę 

4 minuty temu, pafnucy napisał:

One mają tyle że jeszcze z koryt wywalam bo nie mogą tego przerobić 😉

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
6 minut temu, pafnucy napisał:

coś taki nerwowy z rana? 

ja już też raz dziennie od miesiąca daję i stwierdziłem że głupi byłem że dwa razy dziennie do tej pory im dawałem. ale wcześniej to była inna bajka bo krowy było trzeba doic i mlekiem poic cielaki. 

Opublikowano
20 minut temu, pafnucy napisał:

Mnie nauczyli, że najpierw rano do zwierzów, nie ważne jakie by były- czy krowy czy świnie czy same tylko kury a potem dopiero do domu śniadanie zjeść. 

@bratrolnika Po przeczytaniu 200 stron z ponad 300 serdecznie polecam. Po przeczytaniu już nikt nie zdziwi się czemu "prowokacja" austriacka padła na tak podatny grunt i wybuchła rabacja galicyjska.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, TheraRolnik napisał:

To ja dopiero myślę czy wstawać czy jeszcze z godzinę poleżeć 😅 nie ma potrzeby tak wcześnie oprzątać 😛

Nie będzie z ciebie hodowcy i gospodarza niestety 

34 minuty temu, 6465 napisał:

Ja muszę się spieszyć bo o 13 poprawiny 🙆

Tomek ty to masz zdrowie i rozmach

Mój kuzyn na poprawinypo weselu nigdy nie chodzi bo twierdzi że jak coś dobre to poprawiać nie trzeba

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano

Ło kurna, 5 radiowozów busa pogoniło 🤦‍♂️ Mam nadzieję że do granicy z niemcami eskortowali ich, ja bym jeszcze autobusy podstawiał i bezpiecznie ich odwoził pod granicę niemcom i czechom w podziękowaniu za troskę o Polskę 🙆‍♂️😛

• Like 4
Opublikowano

Jak nie trzeba to po co tak wcześnie wstawać ? Ja wolę późno wstać i robić do późna niż wcześnie wstać i wcześnie kończyć 👍

Krowy idą do likwidacji zostają tylko opasy także wcześnie nie będzie trzeba wstawać 😛

16 minut temu, Łolek napisał:

Nie będzie z ciebie hodowcy i gospodarza niestety 

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Drugi dzien mnie glowa boli, zatoki czolowe i nosowe z lewej strony. Nic nie pomaga. Mysle skad sie to moglo wziac,biore jakąś szczepionke w postaci tabletek na drogi oddechowe to moze to cos narobilo?

ibuprom zatoki weź

TheraRolnik napisał:

Krowy idą do likwidacji zostają tylko opasy także wcześnie nie będzie trzeba wstawać 😛

mięczaki 🤭😁🤪

Opublikowano
32 minuty temu, slawek74 napisał:

jak słabej jakości to i nie dojadają...😝

Jak głodne to wszystko wciągną 😛😛

2 minuty temu, slawek74 napisał:

mięczaki 🤭😁🤪

A zamiast krów na razie ma być 100 opasów i pewnie z czasem ta liczba będzie się zwiększać 

Opublikowano
6 minut temu, jahooo napisał:

Nie przyszło ci do głowy, że to skutek przejścia frontu przez Polskę i wahań ciśnienia ? Na zatoki Sinula/Sinupret polecam, a dorywczo Fervex na gorąco

Myslalem tez ze moze to byc spowodowane pogodą. Tylko ze ja należę do tych czulych na ciśnienie i nie mialem do tej pory takiego dlugiego przebiegu bólu glowy. Wypilem jedną saszetke theraflu zatoki, poczekam czy bedzie dzialac. Z tym bólem to nawet wideł nie idzie utrzymac.

Opublikowano
10 minut temu, jahooo napisał:

Nie przyszło ci do głowy, że to skutek przejścia frontu przez Polskę i wahań ciśnienia ? Na zatoki Sinula/Sinupret polecam, a dorywczo Fervex na gorąco

Jak słyszę tą nazwę to już mi się cofa ... Kiedy raz to wypiłem i zaraz wróciło 🙊

Co ciekawe, Gripex hot activ albo np Theraflue piję jak jestem chory i po tym mi nic nie jest 

Opublikowano (edytowane)

Każdy ma swoje preferencje, Gripex działa słabiej moim zdaniem

To jak wódka, nie ma smakować, tylko sponiewierać, jak ci smakuje, to masz problem

Edytowane przez jahooo
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

Teraz bez problemu bo tylko paszy dać, trawę wożę popołudniu. A ile lepiej śniadanie smakuje jak się najpierw coś zrobi ;)

• Like 1
Opublikowano

Czosnek trzeba jeść profilaktycznie i żadna grypka nie bierze. Setunia dobrego trunku nikomu nie szkodzi ale częste spożywanie to jak hobby..  wciąga

Pany .massey 178  trochę już to wiekowe .co sądzicie bo trafia się w dobrych pieniądzach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v