Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Do 3 ary Anny nie będę wyciągał 

Na testy bież 😜

Mnie to tam nie da, tobie to może by i dał 😁

Opublikowano
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Za milicji napewno już by nie wyszedł z tego posterunku o własnych siłach

Albo był wpływowym działaczem PZPR.   :P

Opublikowano
29 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Z tą wojną i wojskiem to też nie tak do końca. Ojciec opowiadał, że w cywilu ci co byli tacy fest gieroje to później w nocy na kompani wyli jak wilki do księżyca gdzie oni trafili...

Może i byli tacy, ja znam takich co ich wojsko nie złamało, jednostka w Orzyszu nie złamała i do tej pory nic nie jest w stanie ich złamać. Nawet jak coś odstawią to nikt na nich nie zada policji bo boją się o domy i rodziny 

9 minut temu, stempos1980 napisał:

Za milicji napewno już by nie wyszedł z tego posterunku o własnych siłach

Wyszedł, tylko teraz ten milicjant nawet w dzień pod kłódka siedzi 

Opublikowano

Za moich czasów nikt nawet nie myślał żeby wp***dolić dyrektorowi, już nie mówię o milicji, w domu lepszy wp***dol by dostał.   :P

Opublikowano
gregor1284 napisał:

9 minut temu, DANDYS napisał:

kurba byli tacy na wioskach , wioski podzielone były , nie jeden źle sie spojrzał krzywo na kogos to wp***dol był , co za czasy były a teraz widze technikum jak wyjdzie na przerwe to jakby z podstawowki ich wzieli , karłowate jakieś 

No i wrazie wojny kto by poszedł walczyć? Rurkowcy? 😂 Toć taki nawet by biec nie mógł. Z matkami by musieli iść 😂 tak między sobą to nie, ale było i tak że siedzieliśmy przy wódce a któryś się rzucił do swoich. Głównie to na wyjazdach krzesła i stoliki latały, a nieraz i butelki 

przez tych dzbanów niie mam gdzie się ubierać z dzień trzeba latać po centrach handlowych, wszystko pedalskie takie, wszystko przez neta trzeba

Opublikowano
25 minut temu, Karol6130 napisał:

Przed umyciem to może i tak, po to nie, ojcu to by dał. 

Mariusz z Rafałem prędzej by dali 

Muszę zadzwonić do tego fachowca od elektroniki czy w razie W by zrobił to. Tak to nie najgorszy byłby. 

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Kiedyś byli kozacy i dziś są. Nie wiem dokładnie czy to już była policja czy milicja, ale komendant szukał ojca kumpla. Wszedł na posterunek, wytłumaczył że ma dać mu spokój i wbił siekiere w biurko. Powiedział że za drugim razem trafi go w łeb i już szukał ale nie tak efektywnie

Większego mitomana na forum ze świecą szukać🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️To ile tych policjantek zaliczyłeś?🤔😂😂😂

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Kiedyś byli kozacy i dziś są. Nie wiem dokładnie czy to już była policja czy milicja, ale komendant szukał ojca kumpla. Wszedł na posterunek, wytłumaczył że ma dać mu spokój i wbił siekiere w biurko. Powiedział że za drugim razem trafi go w łeb i już szukał ale nie tak efektywnie

Większego mitomana na forum ze świecą szukać🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️To ile tych policjantek zaliczyłeś?🤔😂😂😂

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, Winnetou napisał:

Żadnej 

Opublikowano
8 minut temu, Winnetou napisał:

Wiesz ta krowa co dużo ryczy... itd😊

Opublikowano
3 godziny temu, akooo napisał:

wzór dla zachodniej lewicy zresztą

@jahooo książki faceta pod pseudonimem Helmut Nowak tez są dobre opisy walk na wschodnim froncie. Chciałbym też przeczytać Leona Degrell o Froncie Wschodnim ale wacham się bo to był nazista z Belgii czy to oby nie jaka propaganda

oni się w tych książkach bardzo wybielają, czytałem wspomnienia rosyjskie spod Leningradu, tam to dopiero była jatka, opisy też są niezłe

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Moim zdaniem to nie powinni zostawić dozwolona prędkość w obszarze zabudowanym do 60km/h. A wszystkie samochody dopuszczone do ruchu po drogach publicznych powinny mieć ogranicznik VMaX 150km/h.

Czyli tylko do czwartego biegu jeździć???😟

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Kopaczka z krzaków wyciągnięta to trzeba co wykopać Pyrek, kartofli czy też ziemniaków 

IMG_20211016_103235.jpg

Wszystkie trzy odmiany masz???

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, 6465 napisał:

Moim zdaniem to nie powinni zostawić dozwolona prędkość w obszarze zabudowanym do 60km/h. A wszystkie samochody dopuszczone do ruchu po drogach publicznych powinny mieć ogranicznik VMaX 150km/h.

Tomasz pisze się pod tym 👏 , po ch*ja takie samochody do codziennego użytku 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
22 minuty temu, Ursus932 napisał:

po ch*ja takie samochody do codziennego użytku 

A po ch*ja komu zetory, do którego nie podepniesz ani porządnego agregatu, ani pługa, nie pociągniesz porządnego opryskiwacza. To jest to samo. W pierdziawce 80 konnej to strach tira wyprzedzać bo nie wiadomo czy się zdąży. Po to są auta o dużej mocy aby móc to wykorzystać w tej sytuacji.

Opublikowano (edytowane)

Człowieku do Zetora nie da się podpiąć porządnego sprzętu 🤔 tam jest moc 😛

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Ministra rolnictwa mają nam zmienić na jeszcze lepszego. Ale będzie fajnie.

Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Byłeś Ty kiedyś młody? Nie biliście się nigdy z milicja? Człowiek młody to ma na wszystko wyjebane i niczego się nie boi. Czy to wp***dol dostać, czy komuś w pier**lić, a to co zakazane to nie jest zakazane. Bo niby wiesz ze prawo łamiesz, ale sprawia Ci to Satysfakcję 😂

Jeszcze by tego nazbierał w razie czego. Nie kłusują ludzie u was? Nie mają jakichś lewych dubeltowek czy samostrzałów? 

@pafnucy nie był patusem w młodości 🙃 to spokojny chłop.

Ty gregor to powinieneś książkę napisać "bajeczne opowieści gregora" zrobił byś furorę w empiku 😜 i jeszcze byś zarobił😉

Opublikowano
16 minut temu, danielursus3p napisał:

A po ch*ja komu zetory, do którego nie podepniesz ani porządnego agregatu, ani pługa, nie pociągniesz porządnego opryskiwacza. To jest to samo. W pierdziawce 80 konnej to strach tira wyprzedzać bo nie wiadomo czy się zdąży. Po to są auta o dużej mocy aby móc to wykorzystać w tej sytuacji.

Daniel, zależy do czego komu to auto. Mając 1.3, 87KM i to jeszcze w gazie uważam, że wystarczy na moje potrzeby w zupełności, ba nawet jeszcze za dużo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v