Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Do 3 ary Anny nie będę wyciągał 

Na testy bież 😜

Mnie to tam nie da, tobie to może by i dał 😁

Opublikowano
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Za milicji napewno już by nie wyszedł z tego posterunku o własnych siłach

Albo był wpływowym działaczem PZPR.   :P

Opublikowano
29 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Z tą wojną i wojskiem to też nie tak do końca. Ojciec opowiadał, że w cywilu ci co byli tacy fest gieroje to później w nocy na kompani wyli jak wilki do księżyca gdzie oni trafili...

Może i byli tacy, ja znam takich co ich wojsko nie złamało, jednostka w Orzyszu nie złamała i do tej pory nic nie jest w stanie ich złamać. Nawet jak coś odstawią to nikt na nich nie zada policji bo boją się o domy i rodziny 

9 minut temu, stempos1980 napisał:

Za milicji napewno już by nie wyszedł z tego posterunku o własnych siłach

Wyszedł, tylko teraz ten milicjant nawet w dzień pod kłódka siedzi 

Opublikowano

Za moich czasów nikt nawet nie myślał żeby wp***dolić dyrektorowi, już nie mówię o milicji, w domu lepszy wp***dol by dostał.   :P

Opublikowano
gregor1284 napisał:

9 minut temu, DANDYS napisał:

kurba byli tacy na wioskach , wioski podzielone były , nie jeden źle sie spojrzał krzywo na kogos to wp***dol był , co za czasy były a teraz widze technikum jak wyjdzie na przerwe to jakby z podstawowki ich wzieli , karłowate jakieś 

No i wrazie wojny kto by poszedł walczyć? Rurkowcy? 😂 Toć taki nawet by biec nie mógł. Z matkami by musieli iść 😂 tak między sobą to nie, ale było i tak że siedzieliśmy przy wódce a któryś się rzucił do swoich. Głównie to na wyjazdach krzesła i stoliki latały, a nieraz i butelki 

przez tych dzbanów niie mam gdzie się ubierać z dzień trzeba latać po centrach handlowych, wszystko pedalskie takie, wszystko przez neta trzeba

Opublikowano
25 minut temu, Karol6130 napisał:

Przed umyciem to może i tak, po to nie, ojcu to by dał. 

Mariusz z Rafałem prędzej by dali 

Muszę zadzwonić do tego fachowca od elektroniki czy w razie W by zrobił to. Tak to nie najgorszy byłby. 

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Kiedyś byli kozacy i dziś są. Nie wiem dokładnie czy to już była policja czy milicja, ale komendant szukał ojca kumpla. Wszedł na posterunek, wytłumaczył że ma dać mu spokój i wbił siekiere w biurko. Powiedział że za drugim razem trafi go w łeb i już szukał ale nie tak efektywnie

Większego mitomana na forum ze świecą szukać🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️To ile tych policjantek zaliczyłeś?🤔😂😂😂

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Kiedyś byli kozacy i dziś są. Nie wiem dokładnie czy to już była policja czy milicja, ale komendant szukał ojca kumpla. Wszedł na posterunek, wytłumaczył że ma dać mu spokój i wbił siekiere w biurko. Powiedział że za drugim razem trafi go w łeb i już szukał ale nie tak efektywnie

Większego mitomana na forum ze świecą szukać🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️To ile tych policjantek zaliczyłeś?🤔😂😂😂

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, Winnetou napisał:

Żadnej 

Opublikowano
8 minut temu, Winnetou napisał:

Wiesz ta krowa co dużo ryczy... itd😊

Opublikowano
3 godziny temu, akooo napisał:

wzór dla zachodniej lewicy zresztą

@jahooo książki faceta pod pseudonimem Helmut Nowak tez są dobre opisy walk na wschodnim froncie. Chciałbym też przeczytać Leona Degrell o Froncie Wschodnim ale wacham się bo to był nazista z Belgii czy to oby nie jaka propaganda

oni się w tych książkach bardzo wybielają, czytałem wspomnienia rosyjskie spod Leningradu, tam to dopiero była jatka, opisy też są niezłe

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Moim zdaniem to nie powinni zostawić dozwolona prędkość w obszarze zabudowanym do 60km/h. A wszystkie samochody dopuszczone do ruchu po drogach publicznych powinny mieć ogranicznik VMaX 150km/h.

Czyli tylko do czwartego biegu jeździć???😟

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Kopaczka z krzaków wyciągnięta to trzeba co wykopać Pyrek, kartofli czy też ziemniaków 

IMG_20211016_103235.jpg

Wszystkie trzy odmiany masz???

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, 6465 napisał:

Moim zdaniem to nie powinni zostawić dozwolona prędkość w obszarze zabudowanym do 60km/h. A wszystkie samochody dopuszczone do ruchu po drogach publicznych powinny mieć ogranicznik VMaX 150km/h.

Tomasz pisze się pod tym 👏 , po ch*ja takie samochody do codziennego użytku 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
22 minuty temu, Ursus932 napisał:

po ch*ja takie samochody do codziennego użytku 

A po ch*ja komu zetory, do którego nie podepniesz ani porządnego agregatu, ani pługa, nie pociągniesz porządnego opryskiwacza. To jest to samo. W pierdziawce 80 konnej to strach tira wyprzedzać bo nie wiadomo czy się zdąży. Po to są auta o dużej mocy aby móc to wykorzystać w tej sytuacji.

Opublikowano (edytowane)

Człowieku do Zetora nie da się podpiąć porządnego sprzętu 🤔 tam jest moc 😛

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Ministra rolnictwa mają nam zmienić na jeszcze lepszego. Ale będzie fajnie.

Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Byłeś Ty kiedyś młody? Nie biliście się nigdy z milicja? Człowiek młody to ma na wszystko wyjebane i niczego się nie boi. Czy to wp***dol dostać, czy komuś w pier**lić, a to co zakazane to nie jest zakazane. Bo niby wiesz ze prawo łamiesz, ale sprawia Ci to Satysfakcję 😂

Jeszcze by tego nazbierał w razie czego. Nie kłusują ludzie u was? Nie mają jakichś lewych dubeltowek czy samostrzałów? 

@pafnucy nie był patusem w młodości 🙃 to spokojny chłop.

Ty gregor to powinieneś książkę napisać "bajeczne opowieści gregora" zrobił byś furorę w empiku 😜 i jeszcze byś zarobił😉

Opublikowano
16 minut temu, danielursus3p napisał:

A po ch*ja komu zetory, do którego nie podepniesz ani porządnego agregatu, ani pługa, nie pociągniesz porządnego opryskiwacza. To jest to samo. W pierdziawce 80 konnej to strach tira wyprzedzać bo nie wiadomo czy się zdąży. Po to są auta o dużej mocy aby móc to wykorzystać w tej sytuacji.

Daniel, zależy do czego komu to auto. Mając 1.3, 87KM i to jeszcze w gazie uważam, że wystarczy na moje potrzeby w zupełności, ba nawet jeszcze za dużo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v