Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, superfarmer02 napisał:

ja bym na poplon dał obornik i wynajął kogoś z talezówką żeby to trochę pociol i wymieszał

Talerzówek to u nas jak na lekarstwo a jak już to u bambrów co nie pojedzie do takiego. Trzeba do RSP iść, w zeszłym roku 150zł/h elegancko objechali. 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, gregor1284 napisał:

Albo przepustka z Choroszczy się kończy 🙊

Ale poszedł. Nie ma bata, Kret mu majty ucałował 

https://www.infoprzasnysz.com/ku-przestrodze-18-letni-kierowca-wbil-sie-w-tyl-naczepy/

Ojciec dał auto? Dobrze, że gamoń sam jechał. U nas kiedyś, jeszcze w średniej szkole rodzice typa kupili nówkę passata. Młody żeby dać mu się przejechać, matka mówi, że nie, ojciec dał kluczyki. Młody wziął dwóch kumpli na przejażdżkę, na taką betonowa, jeszcze poniemiecka, droge. Gdzieś tam po drodze sobie na niej zawracali. Nie znam szczegółów, ale auto jadące za nimi wbiło się w nich. Kierowca ja miejscu, pasażer w szpitalu, drugi pasażer wyzyl - pęknięta śledziona, pogruchotane nogi itp

2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Okolice Piły, no jemu się nie paliło z tym ale chciał sprzedać 

Jak opiernicze zboże, to się przypomne

Edytowane przez daron64
Opublikowano
10 minut temu, superfarmer02 napisał:

ja bym na poplon dał obornik i wynajął kogoś z talezówką żeby to trochę pociol i wymieszał

a po co? pług i wio.

7 minut temu, radekz200 napisał:

Rysiu a ta jedna nie zrobiła sobie operacji nosa? 😛😛 bo kiedyś je oglądałem na YouTube 😛😛

Ryś śledzi kanał?

1 godzinę temu, Łolek napisał:

No i zaczelismy

Te krople to mój aparat a nie deszcz😁

muchy?/

Opublikowano
28 minut temu, pafnucy napisał:

no i się obsiałem. dobrze szło. teraz już tylko fergusonem siał będę. wyższy bieg, niższe obroty. i lux idzie!

teraz tylko znajomym obsiać.

To jaką prędkością siejesz ?

18 minut temu, radekz200 napisał:

Rysiu a ta jedna nie zrobiła sobie operacji nosa? 😛😛 bo kiedyś je oglądałem na YouTube 😛😛

Nie wiem, nie znam i nie widziałem , tyle co na filmach.

Jak tam sobie chce.

Opublikowano

a tak średnio 9km/h. bardzo mi się siew mf spodobał.    jak się pozyje, to jakiś agregat do siewnika se fundnę.

Hassią ciężko się sieje zetorem w miękkiej orce. jak górka, to mało się nie zapierdzi.

Opublikowano
19 minut temu, radekz200 napisał:

Oglądnąłem parę filmów u nich, kurła ja na to patrzeć nie mogę. Nawet Jarek już nie ten klimat w moim odczuciu. Teraz to jutub do muzyki i pszczelarstwa chiba tylko🤔 

Termometr pokazuje 8 stopni.

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

a tak średnio 9km/h. bardzo mi się siew mf spodobał.    jak się pozyje, to jakiś agregat do siewnika se fundnę.

Hassią ciężko się sieje zetorem w miękkiej orce. jak górka, to mało się nie zapierdzi.

To tak jak ja konnym ruskiem, teraz pewnie będzie trzeba o bieg niżej i z 7 km wyjdzie.

No ursusem jakbym siał to też tak 9 by było na 2

Opublikowano

mam pytanie do kochających zwierzątka.

co zrobić z jaskółką która jeszcze nie odleciała?

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

To tak jak ja konnym ruskiem, teraz pewnie będzie trzeba o bieg niżej i z 7 km wyjdzie.

No ursusem jakbym siał to też tak 9 by było na 2

Rysiek, mi sie wydaje że Twój siewnik będzie lżejszy do siewu. u mnie deko coś german nie tak docisk zrobił.

no tak jak mówię. mi bardziej mf z haśką pasi. z tym że ledwo się mieści za fergusonem ze złożonymi znacznikami.

Opublikowano
2 godziny temu, superfarmer02 napisał:

to się na wywrotkę nie nadaje 1.6m szerokości i to tego tak zbudowana że żeby to skrętne było to by trzeba cała ramę przerabiać 🙈 jedynie tak jak mówiłem obić blachą i będzie na sieczkę

Podeślij zdjęcia, to ci powiem co i jak

Nawet nie wiesz jaką ja mam wyobraźnię😉

32 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Trochę się zgubiłem, tak komuś podpowiada czy szukasz kogoś z talerzówką???

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Rysiek co Ty za gówno na tych jutubach oglądasz? Może jeszcze sepleniaka i korpanka jak sobie rowy liżą?

Nie tych nie

Ostatnio Predators farm oglądam jak po holiłudzkich jedzie.

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Weź do domu i wypuść w pokoju

czym ją karmić? szkoda mi jej....

Opublikowano
4 minuty temu, pafnucy napisał:

mam pytanie do kochających zwierzątka.

co zrobić z jaskółką która jeszcze nie odleciała?

Dawaj do mnie, też jedna jest. Może stworzą parę. Tylko czy nie homoseksualną?🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Tylko czy nie homoseksualną?🤔

oj tam oj tam. u mnie kot z psem śpią i dobrze im. a to najważniejsze,

Opublikowano
11 minut temu, pafnucy napisał:

Jak mi zetorek mały i 60 odmówiły posłuszeństwa, tak sieje od tego czasu solo dużym zetorkiem, tylko po jednym spulchniaczy składu dołożyłem. Dużo wygodniej się jeździ. Teraz jakiegoś balota po podwórku małym podwozilem, to zapomniałem już jak bez napędu się jeździ po błocie 😅

4 minuty temu, Agrest napisał:

Może stworzą parę. Tylko czy nie homoseksualną?🤔

Ty nie czytał wielkiego edukatora - w przyrodzie nie ma małżeństw homoseksualnych

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v