Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Przez pafnucy, Grudzień 31, 2020 w Inne tematy

Polecane posty

sumek666

Napisany przez sumek666, 18 Styczeń

INFORMACJA!  CHCIAŁBYM POINFORMOWAĆ WSZYTSKICH, ŻE ZOSTAŁA UTWORZONA...
Polecane przez sumek666
  • Thanks

4 REAKCJE

Idź do post 
jahooo     2518
jahooo
  7 godzin temu, Uziu92 napisał:

Mój taki. 

To rychtyk kumo jak u waszego :D

Like

Bananek     9321
Bananek
  7 godzin temu, Łolek napisał:

Przydała by się jeszcze ta kierownica z poprzedniej strony

A o no. I osłona na łańcuch, bo jak nogawkę wciągnie to kto potem uwolni. ja bym jeszcze przerzutki zamontował. 😀

Like

7 godzin temu, Bananek napisał:

pół Pafnucego mógłbyś zatrudnić to by poszło szybciej. czy tam z drugiej strony też jest pedał i trzeba tak szeroko nogi rozkładać?

To jednak prawda z tym @pafnucym

Like
  • agroFakt.pl
  • agroFakt.pl

Bananek     9321
Bananek

I dynamo. koniecznie dynamo. można by wtedy smartfona ładować.

Like

7 godzin temu, jahooo napisał:

Ja mam taki  +/-

mlynek-wietrznik-lubelskie-rudzienko-540

większość chwastów, plewy i pośladu odsieje, na moje potrzeby wystarcza

to jest ta słynna kwadratura koła na zdjęciu???

pół Pafnucego mógłbyś zatrudnić to by poszło szybciej. czy tam z drugiej strony też jest pedał i trzeba tak szeroko nogi rozkładać?

o to samo chciałem zapytać

A o no. I osłona na łańcuch, bo jak nogawkę wciągnie to kto potem uwolni. ja bym jeszcze przerzutki zamontował. 😀

no i dzwonek, żeby było co z bólu odgryźć jak coś ważniejszego się w łańcuch wkręci

Like

@gregor1284 patrz jakiego rodzynka wczoraj w Białymstoku spotkałem. 

Zigulka jak żywa i to na czarnej tablicy 🙉🙊

Like

Bananek     9321
Bananek
  7 godzin temu, gregor1284 napisał:

na czarnej tablicy 🙉🙊

na czarnej bo z wyngla 😉 KSA

Like

Kurla żebym miał jakiś magazyn to bym tego dobrodziejstwa na ustawiał 

Patrzta pudeł nagrodę dostał 

https://www.okiemrolnika.pl/prawo-i-finanse/item/8534-grzegorz-puda-laureatem-nagrody-telewizji-za-zaslugi-dla-rolnictwa

Confused×

Uziu92     5786
Uziu92

silnik lezy, przypomina się o nim jak trzeba wiac, odwiewam ja wiem ile , tak właśnie z 1/4

Like

Oho ktoś nagrał tych dwóch szwagrów stąd. Tylko gdzie oni zabierają cielaka czy te maszyny? 

Like

6465     4813
6465
  7 godzin temu, gregor1284 napisał:

@pafnucy ze szwagrem jadą na zakupy🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)

Piękna była ale opady ją przyziemiły i przygasĺa. Nasion już ma trochę zawiązanych ale nie wiem co z nią robić.

Dziś sprzedałem facelię, i kupiec szukał gryki , najlepiej torowe ilości. Zapłaciłby nawet po 2500.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

U mnie jest optymalnie. W tydzień prawie 130mm. Poszło jak w gąbkę. Wczoraj nawozy pod jęczmień rozsiane, dziś po facelii talerzówka na głęboko i fajnie się gleba rozsypuje.

Jutro łobornik po gryce pod żyto na kiszonkę i jakoś to wyorać....

Dziś koledze próbowaliśmy wykopać trochę pyrów-nie ma opcji

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Piękna była ślę opady ją przyziemiły i przygasĺa. Nasion już ma trochę zawiązanych ale nie wiem co z nią robić.

Dziś sprzedałem facelię, i kupiec szukał gryki , najlepiej torowe ilości. Zapłaciłby nawet po 2500.

Zimno, leje, poplony o tej porze to u każdego były piękne a w tym roku dziadostwo- ale przynajmniej na kosiarce bijakowej przyoszczędzę- taką lichotę to może kultywatorem jakoś rozdrapię...

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Zimno, leje, poplony o tej porze to u każdego były piękne a w tym roku dziadostwo- ale przynajmniej na kosiarce bijakowej przyoszczędzę- taką lichotę to może kultywatorem jakoś rozdrapię...

Będę trawę siał w sobote. Nie wiem czy po sianiu to bronować czy wał od kogoś skombinować. Jak radzisz?-

Opublikowano
1 minutę temu, akooo napisał:

Będę trawę siał w sobote. Nie wiem czy po sianiu to bronować czy wał od kogoś skombinować. Jak radzisz?-

Ja trawę raz w życiu siał i to mało- wtedy tylko grabiami pomachałem. Mam trawy chyba nigdy nie siane, mają po 40 czy 50 lat- króliki najbardziej takie chaszcze lubią bo tam wszystko jest.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

1791739550_mobile_poplon-gorczyca-gryka-

siany 27.07, niestety PRSK, stan na 27.08

Edytowane przez jacor73
Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

IMG_20210831_171831.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Nie wiem co to się stanęło🙊🙊🙊

klątwa śfagrów... 👻

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Ty się lepi nie szczep.........

A gdzie panie, ile to by trzeba szczepionki na taką tuszę. A jakiej igły trzeba żeby się przez tłuszcz przebić. 

Opublikowano

Szprycówką da radę. A jak nie to miedziana rurkę od CO zaostrzy się i pójdzie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v