Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 godzin temu, Łolek napisał:

Mam t088 dużo uszczelniania i brak klapy szukaj czegoś z jednolita konstrukcją,,skorupową  np rolland do tego ma grubsze poprzeczki i fajną szczelna klapę zostaje uszczelnić tylko przód  i ogień 

Tak zrobię, ale jednak popracować coś trzeba niestety 

A ja wruciłem z roboty kawe wypić i trochę na prycz .

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Ja już któryś sezon w skos robię po wszystkim, jedno pole z klina to wystarczy że zaczynam od drugiego boku i jest ok, równiej na polu, tak mi się wydaje.

kosicie kuku też?

Opublikowano
44 minuty temu, TheraRolnik napisał:

U mnie była wojna ze kopiec musi być przysypany ziemią bo będzie się psuło no to jeden był ziemią a drugi oponami 

I oba się psują, wniosek ? Jak ma się psuć to i tak będzie się psuć i nie ważne jak i czym przykryte 

Te wasze poczynania to jak u tego "gra o plon" 😂

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Łolek napisał:

U nas butelkowa albo literacka ja literka ty literka i dzień zleci

Chyba niezła zielenina z rury szła 

Któryś rok wstecz też  bylo mokro to i w listopadzie dokaszali bo sie sieczkarnie topily

O dziwo nie było najgorzej....ale pompuje u nas

Opublikowano

Kurła przed chwilą robiłem blokadę drogi😅. Wyciągałem z pola dwie przyczepy z belami , ciągnik wyprowadziłem na wprost , przyczepy w poprzek drogi i nagle zgasł, zapowietrzony. Filtry i pompka zasilająca założona nowa wiosną, chyba paliwo do doopy bo zetor przy belowaniu zrobił podobnie. 🤔

Opublikowano
12 minut temu, 6465 napisał:

@gregor1284 ładna audiczka co?

IMG_20210825_133046.jpg

Jakby to na 4.2 zeswapowal 🙊

4 minuty temu, Bananek napisał:

zgłosiłeś choć ten protest?

Pa jaki temat. Kobietę chcą ukaraz za to że przejazd ciągników na protest był nie zgłoszony. Sam protest tak ale jak jechali na niego to łapanka 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Weź tu w osp bądź 🙉 https://www.tvp.info/55541629/strazak-zgwalcil-strazaka-skandal-w-osp-kaliska-jest-sledztwo-prokuratury?fbclid=IwAR1eoNoXBMALX1rcNIvrlQNkcvLywx9bntsVqD9oDseCGPTVSwbBf1Se_p4

pomylił sikawki? 😉

Opublikowano
27 minut temu, pawel885 napisał:

E tam, 2.2 turbo to jest coś 

Znajomy z 12 lat temu miał setkę  z takim silnikiem porobioną na 290KM, ale to miało jebniecie 👍

35 minut temu, gregor1284 napisał:

Kobietę chcą ukaraz za to że przejazd ciągników na protest był nie zgłoszony.

A kto powiedział że ta pani jechała na protest???? Może jechała na pole, albo do znajomego, pożyczyć maszynę 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v