Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pafnucy waga poszła do góry, czy to tylko mit, że jak się rzuci to się przytyje? 

6 minut temu, robert55555 napisał:

Jak się nie da! Da się tylko trzeba chcieć.

To się czasami chce, ale szybko się odechciewa 

Opublikowano
3 minuty temu, Wojtek98 napisał:

To jaka ta recepta jest? 

Po prostu pozytywnie myśleć. 

Opublikowano
17 minut temu, Łolek napisał:

To życie przed Tobą  ja syna mam prawie w twoim wieku bo21 głowa do góry i pozytywne myślenie i te rzeczy o których mówiłem wcześniej bo to bardzo ważne jest

Jak ty już coś napiszesz🙂

Ja nie ten typ że zobaczy jakaś d*pę i leci zagadać 

Opublikowano
21 minut temu, danielursus3p napisał:

Nie, nie z konarem. 

Nie no to akurat żartowałem 

Życie niestety nie jest proste miłe łatwe i tylko przyjemne dopuki jesteś w miarę zdrowy i możesz o siebie zadbać  to jest ok  tak myślę bo co mają powiedzieć ludzie na wózkach  albo ich opiekunowie piszę to któryś raz polecam przeczytać Moją  Onkomisje 

2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Ja nie ten typ że zobaczy jakaś d*pę i leci zagadać 

A spróbuj czemu nie i nie od razu jakaś 

Dobra pany idę  spać  bo zjebanany jestem  glowy do góry klata naprzód i będzie 👍

Opublikowano
9 minut temu, Wojtek98 napisał:

pafnucy waga poszła do góry, czy to tylko mit, że jak się rzuci to się przytyje?

no mi poszła. gorzej że tak została.

Opublikowano

Ehh trzeba rano wstac na jarmark się wybrać 🤔 bat mi się zużył, zasilacz od elektryzatora się zepsuł, trawy mus.kupic do siewu. Same wydatki... Jeszcze pod wieczór znajomy był,dzierzawe usiłuje mi oddać. Nawet skosił, byle tylko zebrać 🤦‍♂️

Opublikowano
2 godziny temu, robert55555 napisał:

@PAN88

Zadowolony jesteś z Jurka?

Kolego pierwszy raz miałem. Zauważyłem że szybko robi krzak i mało zielska przez to jest. Smak nwm jaki jutro ugotuje to Ci napisze

Opublikowano
3 godziny temu, danielursus3p napisał:

Miałem tę odmianę w tym roku. Tylko na jednym hektarze działka podzielona pół na pół kws vinetto i agat hybryda około 6 ton a agat jakieś 3 z małym hakiem może. Ale rok był na prawdę bardzo ciężki w moim regionie na zboża czy to jare czy ozime. 

U mnie też z plonami była bieda. Żyto będe siał na nowe dzierżawie co mam drugi rok. W tym miałem owies ale szkoda nawet pisać o plonie. Pole zapuszczone, zachwaszczone i wyjałowione. Mam teraz opryskane glifosatem, w tygodniu przyjeżdża wapno magnezowe. Muszę pole doprowadzić do jakiegos porządku dlatego nie rzucam się na hybryde.

Opublikowano
2 godziny temu, pafnucy napisał:

sporo lat już nie palę .

No już ja dwadzieścia kilka,Pierwszy dzień to nic ,ale koło dziesiątego zaczynasz robić bokami ,i lepiej tego dnia na korek nie nadepnąć . A z wagą jak u kogo  ,. U mnie  czy piję ,nie pje,,paliłem nie palę to samo  trochę za 90 . Nie zachwycam się jedzeniem i może dlatego,jakoś człek nie głodny.

Opublikowano

@pafnucy jechałem dzisiaj przez te twoje Kocki , Przytoczna na magiczne ogrody i powiem ci że mnóstwo jeszcze przy samej drodze zboża niekoszone go było naprawdę , nie wiem czy wam tam pogoda nie dopisywała czy lenistwstwo ale jak coś to mogę kombajnem podjechać i po kosić troszkę na zarobek 

Opublikowano
Wojtek98 napisał:

4 minuty temu, danielursus3p napisał:

Pewnie że się da. I jest to bardzo proste. 

To jaka ta recepta jest? 

Nie palić po prostu. A nawet jak po rzuceniu się skusisz na szluga to nie rwać włosów z głowy tylko dalej nie palić ale lepiej nie skuszac się. Ja tak rzuciłem już parę lat będzie

Opublikowano (edytowane)

Każdą jedną tak możesz pomalować, na mech, brud, opony

1 minutę temu, DANDYS napisał:

u nas dolało 😁a jest taka farba żeby malować bez czyszczenia?

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

ale pewnie zejdzie płatami? bym rozrzutnik wypedzlował a żeby to czyścić to się nie opłaca,

Rolnik1973 napisał:

Niech tam wam pada i moja porcja co ma być to niech tam idzie.

A tam gdzie szoko to niech pompuje by zasiany niedzielą rzepak popłynął.

spadaj, wspólny powiat, sąsiednia gmina

Opublikowano
6 godzin temu, marulekk napisał:

@pafnucy jechałem dzisiaj przez te twoje Kocki , Przytoczna na magiczne ogrody i powiem ci że mnóstwo jeszcze przy samej drodze zboża niekoszone go było naprawdę , nie wiem czy wam tam pogoda nie dopisywała czy lenistwstwo ale jak coś to mogę kombajnem podjechać i po kosić troszkę na zarobek 

Nie wiem gdzie takie widzialeś. 

U nas tylko u jednego sporo ha stoi. Ale to taka upadajaca firma. Nie placą, to i kosić nikt nie chce. 

Opublikowano
10 godzin temu, TheraRolnik napisał:

To się ciesz 

Ja teraz wstaje i codziennie czekam kiedy w końcu dzień się skończy żeby iść spać 

Dawaj do mnie, zmiennika szukam.

2 minuty temu, 6465 napisał:

O was też tak żony dbają?👍😁. Warszawa pod chmurami deszczu nie ma, 18stopni.

IMG_20210823_064205_1.jpg

Nieżony też dbają :)

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v