Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, radekz200 napisał:

A się najeba….m ale przez dojenie trochę przeszło 😛😛

Jak możesz pisać to nie jest źle 

Żebyś tylko byka nie wydoił

24 minuty temu, sladan napisał:

No wiadomo, gtra nikt z nas nie kupi na codzienny użytek

Mają w okolicy te teraźniejsze amerykańce muscle-cary, i wg mojej opinii to wygląda jedynie dobrze w internecie, na żywo to lipa, o ile kiedyś człowiek jarał się tego typu sprzętami, to teraz mówię uczciwie, nie kupiłbym choćbym już nie miał na co pieniędzy wydawać

Można mieć fajne użyteczne auto na codzień z fajnymi osiągami

Poza tym, przy napędzie na jedną oś to 400Nm to i tak już jest często za dużo, byle rosa z rana na drodze i już trakcji brak

Suzuki trzeba było kupić z 4x4....

16 minut temu, radekz200 napisał:

Co to za sad? 😱

Jak sad????

@stempos1980 dopiero teraz papryki spróbowałem, i z ręką na sercu mogę powiedzieć że jeszcze nigdy takiej dobrej nie jadłem, jest mega👍

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

spoko, ale u mnie ma być w takim stanie jak jest na zdjęciu 😉 To Tomek w karetce jeździ? tak mu się spodobała praca w służbie zdrowia?

Przecież ci mówiłem że sąsiadka sobie kwiaty zaklepała do ustrojenia kościoła na przyszłą  sobotę 

No w transporcie medycznym za zastępstwo jest, tak pisał. Jak nic jaką  pielęgniarkę wcześniej zapoznał 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Jak możesz pisać to nie jest źle 

Żebyś tylko byka nie wydoił

Mają w okolicy te teraźniejsze amerykańce muscle-cary, i wg mojej opinii to wygląda jedynie dobrze w internecie, na żywo to lipa, o ile kiedyś człowiek jarał się tego typu sprzętami, to teraz mówię uczciwie, nie kupiłbym choćbym już nie miał na co pieniędzy wydawać

Można mieć fajne użyteczne auto na codzień z fajnymi osiągami

Poza tym, przy napędzie na jedną oś to 400Nm to i tak już jest często za dużo, byle rosa z rana na drodze i już trakcji brak

Suzuki trzeba było kupić z 4x4....

Jak sad????

@stempos1980 dopiero teraz papryki spróbowałem, i z ręką na sercu mogę powiedzieć że jeszcze nigdy takiej dobrej nie jadłem, jest mega👍

Muscle cary i mi się kiedyś podobały, ale to takie proste, ciachane w środku siekierą amerykańce, nie urzekają już.

A jakby ktoś miał okazję pojeździć takimi droższymi wozami po torze to polecam - wrażenia super

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

tu gdzie kończy się trakcja zaczyna się atrakcja. 😉

Łe tam, nie przy przednim napędzie, zaczynasz wyprzedzać a przy setce czy tam 120 tylko kontrolka od trakcji miga

Przed chwilą, Bananek napisał:

sad to po angielsku smutny 😬

Sad but true😉

Opublikowano
bratrolnika napisał:

to dlatego, że wyhodował ja na własnym nasieniu 😉

Opublikowano

kuźwa. widzieliśta w tvp?? 9,5 tony pszenicy z hektara miał.

Agro Foto się nie umywa do jedynki tvp :D

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Sad but true😉

O to to

pafnucy napisał:

kuźwa. widzieliśta w tvp?? 9,5 tony pszenicy z hektara miał.

Agro Foto się nie umywa do jedynki tvp :D

Już któregoś dnia O tym pisałem. W agrobiznesie pokazywali.

Opublikowano
9 godzin temu, danielursus3p napisał:

Jak Ci agat plonuje?

Nie wiem 🤷 Pierwszy raz będe siał. Kolega, miał w tym roku to miał 3,7 tony z ha przy minimalnych nakładach. Mi by wystarczyło. Do tego jego b. mało sieje się na hektar-90kg, czyli koszt nasion niefuży 185pln- dopłata do materiału.

Opublikowano

dajta spokój. sie Ginesy mogą zainteresować. :D

2 minuty temu, Bananek napisał:

Już któregoś dnia O tym pisałem. W agrobiznesie pokazywali.

Opublikowano
1 minutę temu, sladan napisał:

A jakby ktoś miał okazję pojeździć takimi droższymi wozami po torze to polecam - wrażenia super

Jak ktoś lubi szybkość to na pewno. Tyle że człowiek szybkość się przyzwyczaja do tej szybkości, i z czasem przestaje czuć ta frajde. Jak motor kupiłem to każde odkręcenie gazu to były emocje, a teraz odwijam, niby wskazówka od prędkości leci do góry, a jakoś tak nie czuć tego

Tak samo w samochodzie. Warto się raz na jakiś czas czymś słabszym przejechać to potem znów fajnie się w tego mocniejszego wsiada

Opublikowano
46 minut temu, bratrolnika napisał:

Koszt wysyłki po twojej stronie 😋

Albo Tomkowi do karetki załaduje jak będzie może na Podlasie jechał 

A to tylko kawałek 

20210822_191510.jpg

Chyba że drugi będzie szedł na urlop, a on lata na Hajnówke, biała podlaska, Siemiatycze.

Opublikowano

zaczyna padać a ponoć ma padać do wtorku do wieczora 

@bratrolnika masz jeszcze tą felgę do rozrzutnika starego typu na dużą piaste

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Jak on nie ma to mam ja

ile? wyślesz kurierem?

Opublikowano
23 minuty temu, Piotrek1975 napisał:

Dziś fajny dzień. Zalane jakieś 25 litów w owoce, tarniny, jarzyny z więks,ością mirabelki żółtej i czerwonej.💪

Iloma procentami zalewasz te mirabelki? 

Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

Czy tylko ja mam dzisiaj taki przyjebany dzień ?

I ja mam ostatnio tak cały czas. Nie wiem co się dzieje. Jakoś tak brak chęci do życia i do wszystkiego jakos tak. dziwnie mnie jest. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v