Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, gregor1284 napisał:

Ludzie nazbierają tego a jak jest pe, to kopa w dupe gdzieś po drodze i z głowy. Sąsiad tak te znajdy brał i może który dobry do krów będzie, jak nie dobry to poszol won i tak w kółko. W dzień targowy jak u nas jedziesz to dużo tych psów wyrzuconych jest

Byłeś dziś na grochówce ? 🤣

17 minut temu, slawek74 napisał:

dwa dni temu był problem

Dopiero dziś patrzyłem to w odstojniku kasza puściła ale nie było problemu w mrozy

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Przepraszam, czy tu biją???

Dostałem zastrzyk na stojąco, mówię że mi słabo zaraz padnę, baba proszę wyjść będzie lepiej, do ławki tylko nosem sięgłem

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

kiedyś był u nas targ ''koński'' w soboty to ciągle coś nowego się wałensało...

Miałem kiedyś psa którego wystarczyło z ogrodzenia wypuścić i sam problem rozwiązywał. Bestia niezła była z niego, ale się słuchał więc strachu nie było. Teraz mam tylko suczkę i raczej problem potęguje. 

Opublikowano

Piękna słoneczna ciepła pogoda, idealna do lasu po drzewo

3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Fajna była zima

Teraz będzie szlapa i woda, taka bebranina.

Dla ciebie to bez różnicy jaka pogoda i tak siedzisz cały dzień w domu 😁

Opublikowano

Zaszedł do garażu a tam woda kapie z traktora

Zaczął szron rozmarzać

Myślę trzeba odpalić pojeździć żeby obsechł

Siadam podgrzał świecę i ursus tarak za pierwszym tłokiem odpalił.

Zeszedł do rusaka podgrzał świecę a rozrusznik nie miał prądu ruszyć 🙆🏻‍♂️

To go pod prostownik 10 min 16 v i taraknął drugim obrotem

Kurła pewno będzie wydatek na akumulator😭

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Bananek napisał:

Jak to dobrze mieszkać w trzypokoleniowej rodzinie. Dzień dziadka i babci można razem z dziadkami świętować. Kurła jak się objadłem. @gregor1284, tiramisu może?

IMG_20210121_131602.jpg

Pofolguj bo ci się bęben na traktor nie zmieści☺

8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Zaszedł do garażu a tam woda kapie z traktora

Może żeś wody nie spuścił? 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
6465 napisał:

zmieści zmieści. W landku regulowana kierownica. 😀

Sylwekx25 napisał:

Widzę ,że te 5 kilo utraty szybko nadrabiasz 

no jak odmówić takich pyszności?

Piotrek1975 napisał:

Moje ulubiene ciasto.🤤

jeszcze jest. zapraszam.

bratrolnika napisał:

Przed chwilą, 6465 napisał:

niech je, przyczepkę mu sprzedam żeby bebech woził😋

od kiedy to bebech z tyłu?

Opublikowano
25 minut temu, Bananek napisał:

zmieści zmieści. W landku regulowana kierownica. 😀

no jak odmówić takich pyszności?

jeszcze jest. zapraszam.

od kiedy to bebech z tyłu?

Na przedni zaczep zapniesz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v