Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
53 minuty temu, Michal014d napisał:

Tak tak... ja juz na ta środę mam umówiony odbiór ostatnich 2szt a mialem puścić je za tydzien przed świętami a tu o obnizkach piszecie więc reaguje jak najszybciej. I co mam sie łudzić że za tydzień w gore pójdą? Łudzić to sie moge ze jeszcze mi dadza po 12zl brutto za te 2 ładne byki...

Jeśli twoje byki mają odpowiedni wiek i wagę to rób jak uważasz. Cena jest wysoka tak czy inaczej, ale te obniżki to taka podpucha trochę....

Opublikowano
1 minutę temu, Karle91 napisał:

Jeśli twoje byki mają odpowiedni wiek i wagę to rób jak uważasz. Cena jest wysoka tak czy inaczej, ale te obniżki to taka podpucha trochę....

26miesiecy +- 750kg wiec na co czekać?

Opublikowano
16 minut temu, jarecki napisał:

Sołtys nie przesadzaj , 6 tys spokojnie zarobisz zsamej gospodarki .       

To co z gospodarki wraca nadal w gospodarkę, nigdy tego nie ukrywałem ,ze jestem na utrzymaniu Pani

• Like 1
Opublikowano

A Wy myślicie że na tym etacie to batem poganiaja i same kamieniołomy 🤔

kontakt z ludźmi, tu kawa tam jakaś plotka i dzień zleciał .

ja sam jak na jakąś fuche nie pojadę jakiś czas to sam po sobie czuję że dziczeje i dni mi się zlewaja. 

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

ja sam jak na jakąś fuche nie pojadę jakiś czas to sam po sobie czuję że dziczeje i dni mi się zlewaja. 

Nie wiem jak w innych branżach ale w gastronomii to z ta kawą i luz blus to tak średnio. Pozatym praca pod presją szefostwa, czasu i klienta ktory na złość moze wydziwiac bez rzadnych podstaw a wtedy odpowiada szef kuchni/zmiany... z tym zdziczeniem i kontaktami z ludzmi i ogolnie światem to masz rację :) ale często po 12h na kuchni to w kręgosłupie gorzej łupało niz po podawaniu widlami kostek siana po sipmie na przyczepe :)

Opublikowano
20 minut temu, Michal014d napisał:

Nie wiem jak w innych branżach ale w gastronomii to z ta kawą i luz blus to tak średnio. Pozatym praca pod presją szefostwa, czasu i klienta ktory na złość moze wydziwiac bez rzadnych podstaw a wtedy odpowiada szef kuchni/zmiany... z tym zdziczeniem i kontaktami z ludzmi i ogolnie światem to masz rację :) ale często po 12h na kuchni to w kręgosłupie gorzej łupało niz po podawaniu widlami kostek siana po sipmie na przyczepe :)

Popracujesz 15 lat w wielkim korpo gdzie liczy sie tylko tabelka, wynik, zysk to zrozumiesz co to stres. Klient nie chce kupić bo ch*jowa oferta, firma nie dołoży lepszej bo juz twierdzi ze nie zarabia a kierownik napierdala jak w bęben bo ma byc cyfra. I albo zwariujesz albo dajesz rade ale średnia z 12 miesięcy 8000 na miesiąc. A branża? Handel. Tyle w temacie. 

39 minut temu, HF86 napisał:

Masz racje. Mnie nikt nie rozlicza nawet ile godzin pracuje. Liczy sie wynik na koniec miesiąca nie droga jaką do niego dotarłem. 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, przemek28_28 napisał:

Popracujesz 15 lat w wielkim korpo gdzie liczy sie tylko tabelka, wynik, zysk to zrozumiesz co to stres. Klient nie chce kupić bo ch*jowa oferta, firma nie dołoży lepszej bo juz twierdzi ze nie zarabia a kierownik napierdala jak w bęben bo ma byc cyfra. I albo zwariujesz albo dajesz rade ale średnia z 12 miesięcy 8000 na miesiąc. A branża? Handel. Tyle w temacie. 

Jak to sie mówi na mocnego zawsze sie znajdzie mocniejszy. Wierzę i nie zazdroszczę 😕

Opublikowano
15 minut temu, przemek28_28 napisał:

Masz racje. Mnie nikt nie rozlicza nawet ile godzin pracuje. Liczy sie wynik na koniec miesiąca nie droga jaką do niego dotarłem. 

Bez uszczypliwości. Widzisz siebie w obecnej firmie przez kolejne lata gdy będziesz coraz starszy i mniej efektywny?

Opublikowano

Wiem. Jak to sie mówi u nas jestes tak dobry jak twój ostatni wynik. A jednak juz odbiegam 40 i ,,młode wilcy” potrafią robic po 12-14h żeby sie wykazać a mi sie juz nie chce i mam dzieci i zdaje sobie doskonale sprawę że za rok, dwa dziesięć bede problemem a w takich korpo problemy sie usuwa. Ale cieszę sie ze mam tego świadomość bo człowiek przynajmniej nie zwariuje jak mnie wy***ią z roboty🤣🤣🤣🤣🤣

1 minutę temu, wojak1986 napisał:

Bez uszczypliwości. Widzisz siebie w obecnej firmie przez kolejne lata gdy będziesz coraz starszy i mniej efektywny?

Odpisałem zanim Twoj wpis sie pojawił. 

Opublikowano
4 godziny temu, Cybulek17 napisał:

Biskupiec, Rafalex - 50gr za żywiec 

Taaa, jak Wons bije ledwo połowę tego co by mógł. Zagrywka by przed świętami ruch poprawić. Nie po to wybudowali piękną nową halę by robić na pół gwizdka.

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, przemek28_28 napisał:

Wiem. Jak to sie mówi u nas jestes tak dobry jak twój ostatni wynik. A jednak juz odbiegam 40 i ,,młode wilcy” potrafią robic po 12-14h żeby sie wykazać a mi sie juz nie chce i mam dzieci i zdaje sobie doskonale sprawę że za rok, dwa dziesięć bede problemem a w takich korpo problemy sie usuwa. Ale cieszę sie ze mam tego świadomość bo człowiek przynajmniej nie zwariuje jak mnie wy***ią z roboty🤣🤣🤣🤣🤣

Odpisałem zanim Twoj wpis sie pojawił. 

Szanuje za wytrwałość. Znajomy z branży opon ciężarowych jak opowiadał jak wyglądały rozmowy szefa z handlowcami, to żywcem to co napisałeś. Póki sprzedaż szła było fajnie a później cuda...tutaj pytają co się w rolnictwie opłaca, a czy starszy człowiek się opłaca społeczeństwu? Trzeba sobie szukać enklawy spokoju

Opublikowano (edytowane)

Ja miałem zepchnąć że 3 sztuki,ale jak idą spadki to niech stoją.

Zresztą święta idą to na co komu roboty nadawać.....

Patrzajcie,i kogo tu słuchać 🤔😃😃

Screenshot_2021-12-06-22-36-08-31.jpg

Edytowane przez Baks00
  • Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, Berthold napisał:

Ma ktoś takie coś jakieś opinie ?Warto się w to pakować ? Mają na placu a ja potrzebuję od ręki ...

Screenshot_20211207-102943~2.png

Potrzebujesz taki niski czy poprostu pierwszy lepszy traf ? 

Opublikowano
41 minut temu, 6465 napisał:

Prawda to że cena spada?

To są bardziej zagrywki ubojni,  a zwłaszcza handlarzy żeby narobić zamieszania i wyciągnąć więcej bydła od rolników.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v