Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Adam już tu ludzie plany na obory zamawiają bo byki po 20 będą a Ty im skrzydła podcinasz 😉

Opublikowano

Witam sprzedałem dziś krowę hf 710kg średniej budowy zapłacili mi 6zl brutto czy to dobra cena słyszałem od sąsiadów że teraz za krowy nawet płacą 7zł mięsne  więc liczyłem na6.5 ale się przeliczyłem albo dałem dymnać 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, covid napisał:

Nie ma tam wagi żywej jedynie średnia z wszystkich sztuk sprzedanych przez pośrednika oczywiście od ceny-125 zł dla pośrednika 

20210421_142158.jpg

-5% za zapalenie stawow u jednej sztuki?

Edytowane przez Baks00
Opublikowano

wyobraźcie sobie że wszyscy opasowcy idą na glazurników. faktycznie zarobki będą nadal na tym poziomie. A Polskę opłytkowali by w kilka dni.

VonVegans napisał:

Kurka 5-6 tys za byka.

A glazurnik weźmie tyle tylko że na czysto za tydzień roboty

Ale ktoś musi temu glazurnikowi zapłacić. np rolnik za uczciwą pracę przy bykach...

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

wyobraźcie sobie że wszyscy opasowcy idą na glazurników. faktycznie zarobki będą nadal na tym poziomie. A Polskę opłytkowali by w kilka dni.

Ale ktoś musi temu glazurnikowi zapłacić. np rolnik za uczciwą pracę przy bykach...

A gdzie tam.pstrz ilu do Belgii pojechało i jeszcze skończyć nie mogą🤣

Tarnów dla rolnika 14netto za O

4 godziny temu, HF86 napisał:

Adam już tu ludzie plany na obory zamawiają bo byki po 20 będą a Ty im skrzydła podcinasz 😉

Jak truskawka była tania to ludzie zaorali i nawet ponad 10 za łubiankę była w skupie ileś lat temu

Byki też tak trochę ,, zaorali, to i może te 20 pęknie😅

• Like 2
Opublikowano
45 minut temu, pedro2 napisał:

Podejrzewam, że wyrzekł byś się i tych 5 tys po tygodniu układania płytek 😋

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma

Nie No każda robota ujowa , tylko przy bykach jest sam miodek🤣🤣🤣.

wiem, zaraz wielu napisze ze jednak u siebie itp. tylko rolnictwo jest tak dziwna branża ze to nie producent dyktuje ceny a kupujący. Trochę dziwne co?

chcesz kupić traktor ale według Ciebie jest wart np. 200tysiecy a nie 250tysiecy, sprzeda Ci diler i naprzyklad musi dołożyć do tej transakcji czy parsknie śmiechem i niech stoi na placu?

Z dziś info hf 7.50 netto a mieszance powyżej 8.00 netto, informacja przez telefon

• Like 2
Opublikowano

Ja nikomu nie zazdroszczę ani nie współczuję, każdy jest kowalem swojego losu. Ale nie stękajcie bo widzicie u innych tylko kasę, a zaraz żal, że miastowi u nas widzą tylko dotacje i pomoce, a nie widzą roboty. To chyba hipokryzja się nazywa... 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v