Wydmuchuje olej
-
Podobna zawartość
-
Przez jktuning
Witam mam pytanie czy wie ktoś jak wymontować stare tuleje i wmontować nowe w silniku perkins? bo nie są to tuleje takie jak w zwykłych silnikach z mokrymi tulejami tylko suche.
-
Przez włodek
Cześć,
Czy znacie jakiegoś porządnego człowieka, zajmującego się regeneracją pomp wtryskowych? Pompa od silnika 3p. Objaw: ciągnik niesamowicie dymi na niebiesko. Ale to jest jeden wielki kłąb dymu. Jak go zapalam w garażu to po 10 sekundach nie da się wytrzymać, trzeba natychmiast wszystko otwierać i wyjeżdżać bo dym gryzie w oczy. To co zrobiłem to: wymienione wtryski (założone wtryski Ursusa). Troszeczkę się poprawiło tylko że latem generalnie trochę mniej dymił. Teraz jak się zaczęło chłodniej to jest tragedia. Sprawdzony filtr powietrza. Jest ok. Bez założonego filtra, nie ma żadnej różnicy. Kopci tak samo. Sprawdziłem luzy zaworowe. Były złe ale ale były za małe a dymić powinien przy zbyt dużych luzach zaworowych. Generalnie po ustawieniu odpowiednich luzów, poprawy nie ma żadnej. Oleju nie bierze ani grama bo całe lato specjalnie to kontrolowałem. Zatem zostaje jedynie pompa wtryskowa. Rzeczą która również wskazywała by na pompę, jest podwyższone spalanie. Teraz jak kopałem ziemniaki to w annie wyszło mi spalanie ok 6l na mth. Ten ciągnik mi nigdy tyle nie palił w takich pracach. On był bardzo oszczędny. W pługu to pali mi teraz tyle co 4 cylindrowa 60'tka a kiedyś palił 7, góra 8l ale to jak miał bardzo ciężko. Dlatego szukam człowieka który by się tym zajął ale to musi być naprawdę ktoś, kto się na tym zna bo 3 lata temu już partacze nią się zajmowali i takie są efekty.
-
Przez erwin2
Witam. 18 lat temu był robiony szlif wału., wydał na pierwszy szlif od tamtego czasu silnik zrobił 200 mth , podczas doraźnej naprawy sprzęgła zaobserwowałem w okienku w którym widać wieniec że jest luz poosiowy ,wał ma luzy przód -tył ,co się mogło stać? w okienku co widać wieniec można całym wałem poruszać w jedną i drugą stronę słychać wtedy takie puknięcie...na razie nie mierzyłem luzu wzdłużnego,
-
Przez Filip12345
Dlaczego mf 255 tak chodzi i przygasa podczas jazdy. Na wolnych obrotach normalnie chodzi. Pompka paliwa nowa, pompa była regenerowana i pompiarz powiedział że nie jest w najlepszym stanie ale jeszcze posłuży, wtryski nowe końcówki. Może wałek rozrządu wyrobiony i pompka za mało paliwa daje, czy uszczelka pod głowicą wydmuchana?
20240518_094530_1.mp4 -
Przez miecho123
Witam mam taki problem po przerwie zimowej w oleju pojawiło sie paliwo. Wymieniłem pompkę zasilającą a po ok 6 godz pracy znowu oleju jest ponad stan. Czy możliwe żeby płomieniówka lała do dego stopnia że paliwo dostaje sie do oleju czy raczej jest to winą pompy i wtryskiwaczy.
-
Rekomendowane odpowiedzi
Suszarnia pomocy
Czytaj dalej »
John Deere 5430i