Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Francja, Hiszpania też przez balangi i na pewno nie było tyle tego jak u nas takie zbiegowiska już przy dziennym wzroście ponad 20000.

Opublikowano

Było kilka błędów ze strony rządu, jednak teraz wzięła górę głupota ludzka, jak tylko można było, no może się mylę i nic nie będzie, nie chcę siać strachu, teraz tylko czekać, mleko już się rozlało.

Opublikowano
16 minut temu, Sean napisał:

Dlaczego mówisz że może tylko w stolicy będzie więcej?

Dlatego, że to tam protestuje najwięcej ludzi więc rząd musi wykazać tam najwięcej nowych pozytywnych wyników testów żeby wszystko zgadzało się z narracją straszenia narodu.

Liczba ludności w polsce 38 000 000 w zaokrągleniu, liczba "zakażonych" na dziś - 340 000 - przecież to nawet nie jest 1 %

Pandemia kłamstwa i oszustwa.

😂

Opublikowano

posłowie, samorządowcy, media namawiają do łamania prawa, czy w polsce już wszyscy mają w d*pie prawo? przecież każdy protestujący powinien być wylegitymowany i ukarany mandatem; można zrozumieć jeden dzień protestów bo ludzie zostali rozemocjonowani, ale nie więcej

dużo tutaj winy pisu, raz, że sami czasami naginają przepisy, a dwa, że boją się medialnej histerii i od 2015 policja pobłaża wszelkiej hołocie zamiast zaprowadzać porządek "Pogłaszcz chama, to cię kopnie. Kopnij chama, to cię pogłaszcze."

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

Politycy jak zwykle się z tego wyłgają, potrzebują krzyczącej hołoty do załatwiania swoich celów, tylko zobaczymy dla kogo znajdzie się prędzej łóżko czy respirator? dla polityka, czy jakiejś drącej gębę baby lub komuś z jej rodziny, lub któregoś z nas przez ich głupotę.

17 minut temu, Partyzant85 napisał:

Dlatego, że to tam protestuje najwięcej ludzi więc rząd musi wykazać tam najwięcej nowych pozytywnych wyników testów żeby wszystko zgadzało się z narracją straszenia narodu.

Liczba ludności w polsce 38 000 000 w zaokrągleniu, liczba "zakażonych" na dziś - 340 000 - przecież to nawet nie jest 1 %

Pandemia kłamstwa i oszustwa.

😂

I życzę Ci żebyś Ty ani nikt Ci bliski nie znalazł się w tym 1%, bo to będzie aż 1 %

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Wczoraj koło 20stej pojechałem na cmentarz do Łowicza jadę przez miasto pełno kogutów miga myślałem że jaki wypadek, a tam marsz tych ......... Trzeba było omijać. 

Opublikowano
7 godzin temu, nie napisał:

dużo tutaj winy pisu, raz, że sami czasami naginają przepisy, a dwa, że boją się medialnej histerii i od 2015 policja pobłaża wszelkiej hołocie zamiast zaprowadzać porządek "Pogłaszcz chama, to cię kopnie. Kopnij chama, to cię pogłaszcze."

Niestety ale Oni boją się własnego planu. A dodając do tego "rządzenie metodą kruczków prawnych", to wychodzi to co mamy.  Kiedy bierze się za rządzenie to trzeba mieć świadomość że nie zawsze wdzięczny lud będzie obsypywał nas kwiatami.  No i że nawet ten "ostatni cham", to jednak obywatel Polski a w ślubowaniu składanym przy objęciu urzędu, pewnie coś tam o dbaniu o niego trzeba było wymamrotać. 

7 godzin temu, Sean napisał:

czy jakiejś drącej gębę baby lub komuś z jej rodziny, lub któregoś z nas przez ich głupotę.

Jak nie sypiasz z "drącą gębę babą", to jesteś bezpieczny.😂

21 minut temu, 6465 napisał:

Wczoraj koło 20stej pojechałem na cmentarz do Łowicza jadę przez miasto pełno kogutów miga myślałem że jaki wypadek, a tam marsz tych ......... Trzeba było omijać. 

Bo jeszcze nigdy tak się nie zdarzyło ( nawet za Tuska) żeby 30 października było już po "Wszystkich Świętych" 😂.

Opublikowano

Ciekawi mnie, czy temat aborcji i zwierząt futerkowych to były kwestie, której myśleli że po prostu przepchna spokojniej teraz, bo ludzie będą zajęci covid, czy całkowicie na odwrót - czy to tematy, które miały od pandemii odwrócić uwagę, ale trochę wymknęły się spod kontroli?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, nie napisał:

posłowie, samorządowcy, media namawiają do łamania prawa, czy w polsce już wszyscy mają w d*pie prawo? przecież każdy protestujący powinien być wylegitymowany i ukarany mandatem; można zrozumieć jeden dzień protestów bo ludzie zostali rozemocjonowani, ale nie więcej

Jak chłopy protestują przeciw 5-tce kaczyńskiego to dobrze a jak kobiety przeciw całkowitemu zakazowi aborcji to źle ?😂

trzeba być głupim  starym kawalerem aby myśleć że to się nie odbije na notowaniach własnej partii

Niech protestują to skutku i staremu kawalerowi pokażą gdzie jego miejsce. Jak tak pójdzie to nie będą pisowcy opowiadali o białorusi bo będą mieli swoją w Polsce

Edytowane przez racyl
Opublikowano
8 minut temu, daron64 napisał:

Ciekawi mnie, czy temat aborcji i zwierząt futerkowych to były kwestie, której myśleli że po prostu przepchna spokojniej teraz, bo ludzie będą zajęci covid, czy całkowicie na odwrót - czy to tematy, które miały od pandemii odwrócić uwagę, ale trochę wymknęły się spod kontroli?

a hoj wie co w ich łbach siedzi

Opublikowano

@daron64, na próbę, najbardziej chyba skłócona i niezorganizowana grupa zawodowa wytypowana została, i do tego, w okresie wzmożonych prac polowych. Musieli jeszcze do miasta pojechać, i, o dziwo, przyjechali. No chyba nikt z nas nie przypuszczał, że kobiety(głównie z dużych miast) podobną determinacją się wykażą. 

Opublikowano

Solidna podbudowa przygotowana przez rządzących był gwarantem tego wyjścia.😂 Nie ma to, jak solidnie przygotować własną klęskę.

O na przykład taki idiota jak Pan Czarnek (z całym szacunkiem). To jest gwarant kolejnych sukcesów miłościwie panujących.🤣

https://www.money.pl/gospodarka/strajk-kobiet-kosztowany-szantaz-ministra-uczelnie-moga-obejsc-sie-z-milionami-zlotych-6570249692654272a.html

• Like 1
Opublikowano
15 godzin temu, nie napisał:

ciekawe czy jarek pojedzie na cmentarz w czasie zakazu? to byłby jego koniec

Byłem dziś właśnie wróciłem trochę ludzi chodzi policja tylko obserwuje na szczęśćie mimo że mamy głupich polityków to mądry naród

14 godzin temu, Ulman napisał:

Na pasku TVParanoja  hasełko - "siewcy śmierci" wśród demonstrantów🤣

Masz rację powinien być napis dyskoteka  na marszu k**ew i alfonsów

Opublikowano
33 minuty temu, mirro napisał:

Solidna podbudowa przygotowana przez rządzących był gwarantem tego wyjścia.😂 Nie ma to, jak solidnie przygotować własną klęskę.

O na przykład taki idiota jak Pan Czarnek (z całym szacunkiem). To jest gwarant kolejnych sukcesów miłościwie panujących.🤣

https://www.money.pl/gospodarka/strajk-kobiet-kosztowany-szantaz-ministra-uczelnie-moga-obejsc-sie-z-milionami-zlotych-6570249692654272a.html

nie popieram odebrania grantów ale też polska jest jednym z niewielu krajów gdzie studia dzienne są darmowe  a wiec sponsorowane przez panstwo z jedenej strony jest to dobre bo mamy wyszkolonych pracowników i łatwy dostep dla biedniejszych .  ja mysle żę rektorzy i wykładowcy nie powinni wspierać żądnej ze stron konfliktów politycznych , natomiast studenci TAK .              Taki fajny przykład ambasady polski w izraelu gdzie 2 pracownice tej ambasady wyszły na protest z napisami ,, jebać pis  '' ,,  wy***rdalać '' to jest brak honoru jak sie reke łaskawego pana gryzie oczywiscie już nie pracują .

Opublikowano
1 godzinę temu, bezbarwny napisał:

No chyba nikt z nas nie przypuszczał, że kobiety(głównie z dużych miast) podobną determinacją się wykażą. 

Gdzie diabeł👹 nie może tam babe 👩pośle. 

Opublikowano

gdzie jest policja ?gdzie sanepid?

1 godzinę temu, mirro napisał:

bardzo dobrze ,,profesurom" w d*pach się przewraca od nadmiaru pieniędzy ,może to ich trochę otrzeźwi

Opublikowano
12 godzin temu, Ywa napisał:

DSBH rząd nie rozmawia z protestującymi, bo ma ważniejsze polecenia niepolskie, które musi realizować i to nie gra. Wystarczy pstryk, aby ograniczyć TWOJA WOLNOŚĆ a to tylko 4 ściany w mieście -bardzo przykre.

Protestujący na próbę negocjacji mają dwie odpowiedzi. Wypier.alaj i spier.alaj. Moja wolność i nie tylko, jest już dawno ograniczona, czy to poprzez telefon czy internet na przykład.

10 godzin temu, Partyzant85 napisał:

Żadnych trupów w ciężarówkach nie będzie. Większość z tego co pokazują to manipulacja i zastraszanie.

Powiedz to osobom chorym i rodzinom osób które zmarły.

10 godzin temu, Ulman napisał:

Całe nieszczęście zaczeło sie od głupoty rządzących i lewackiego bonu turystycznego zachęcajacego do przenieszczania sie 

Zaczęło się od ucieczki ludzi z Chin we wszystkie strony świata.

3 godziny temu, DANDYS napisał:

Robi wrazenie 

8632de09d18f.jpg

Halloween po polsku.

Na cmentarzu pustki. Policja nudzi się na parkingu w samochodzie.

Opublikowano
25 minut temu, staszek131415 napisał:

Poczytajcie sobie komentarze młodzierz doskonale się bawi w czasie nauki zdalnej zrobili sobie dyskotekę na ulicy bo kluby zamknięte a protesty wkrótce się skończą......

https://trojmiasto.tv/Trwaja-protesty-we-Wrzeszczu-liczba-osob-nie-maleje-28-10-2020-video-49032.html

Oczywiście całym sercem JE wspieram https://gdynia.naszemiasto.pl/strajk-kobiet-w-gdyni-demonstranci-niesli-kukle-jaroslawa/ar/c1-7970825

1 godzinę temu, mirro napisał:

Może skrajny neandertalski analfabetyzm temu Panu przyświeca?

Akurat wczoraj rozmawiałam sobie z dzieckiem o jego zamiłowaniach, pyta mnie(od zawsze)jak różne rzeczy pozmieniać/uruchomić/zaprogramować, aż w końcu znalazł sobie kurs robotyki, który mi wskazał/ usilnie prosi. Marzy mu się konstruowanie robotów. Podchodząc serio zaczęłam opowiadać mu o ETI - jak na poważnie, to z czym to się łączy oraz najważniejszym o konkursach/patronacie/finansowaniu/sponsoringu. https://pl.wikipedia.org/wiki/Wydział_Elektroniki,_Telekomunikacji_i_Informatyki_Politechniki_Gdańskiej

Jednakże skoro tak rząd podchodzi, to na pierwszym miejscu trzeba skupić się na wzmożonej edukacji językowej, aby człowiek bardziej czuł się swobodnie=bezpiecznie na świecie.

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Gdzie diabeł👹 nie może tam babe 👩pośle. 

Bardzo trafnie ujęte, historia lubi się powtarzać, jak nie jabłuszko zakazane wpierniczy za namową diabła, to wirusa rozniesie z szatańskimi hasłami.   :P

25 minut temu, dsbh napisał:

Protestujący na próbę negocjacji mają dwie odpowiedzi. Wypier.alaj i spier.alaj. Moja wolność i nie tylko, jest już dawno ograniczona, czy to poprzez telefon czy internet na przykład.

Lub straszą rzucaniem koktajli mołotowa, w Stanach wiedzieliby co zrobić z terrorystami, bo to są terroryści, lub mają już ku temu zapędy, a u nas, no cóż śmichy chichy z tego.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v