Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

czemu że bezprawnie ?? U chińczyków mieli zamówić ?

no tak z góry wiadomo jak i co przegłosują w sejmie

Opublikowano
30 minut temu, Pafnucy napisał:

Aż sprawdziłem kogo masz na myśli .

Ty , a widziałeś jaki % lajków na to przypada ? Weź tak spróbuj i pomyśl czemu ty tak rady nie dasz ?? :D

Nie sądziłem, że Ty tak dla tych lajków taki aktywny tu jesteś. Poza tym, weź spróbuj i policz, jak procentowo nasze liczniki wpisów, na lajki się przekładają, bo może się okazać, że pytanie „czemu ty tak rady nie dasz” to nie mnie, a adwersarzowi memu zadać by należało😉 i jeszcze poza tym, weź pod uwagę fakt, że odkąd lajkować mi przestałeś, to i tak jakoś daję radę i górę nad Tobą biorę. I jeszcze weź pod uwagę fakt, że posty z hajd parku, nie są wliczane do statystyk, bo gdyby były, to mogłoby się okazać, że Ten którego sprawdziłeś, nie 1400 namalował, a 4400. Trzym się, Lajkowiczu😋 aaaa...i być może Moderatorze przyszły, bo aspiracje, niechybnie posiadasz. 

Opublikowano

Mądrze bardzo napisałeś ,       ale wuj wie co właściwie chcesz od mojej skromnej osoby . :D

Opublikowano
9 godzin temu, DTaras napisał:

Roman - po zaimportowaniu ten węgiel też ma akcyzy i podatki

na cele energetyczne nie jest opodatkowane  ani akcyzy   😁

9 godzin temu, DTaras napisał:

Pierniczenie, jakoby ruscy nie umieli z węglem postępować to także jakaś obstrukcja. Jak to było? To Polacy uczyli Francuzów posługiwania się sztućcami? Jedzie materiał nie gorszy od naszego, często lepszy.

bryły rosyjskiego węgla nie są I gatunku, tylko IV

Opublikowano

wczoraj gdzieś czytałem żę spółki zarejestrowane w rajach podatkowych nie dostaną pomocy rządowej  i tak sie zastanawiam co do działalnosci kulczykowej bo ciech jest zarejestrowany chyba w raju podatkowym jak z jej  działalnoscią bo to nie tylko ciech .

Opublikowano (edytowane)

sieci 5G nie uda się zbudować szybko bez technologii jakimi dysponuje Huawei, może nie tyle technologii co mocy produkcyjnych.
Chińczycy skoncentrowali w jednym miejscu wszystkie rozwiązania technologiczne w zakresie obsługi transferu danych przez medium fal elektromagnetycznych. Nie ważne czy mają prawa patentowe czy wiele z tych technologii jest zwyczajnie kradzionych w momencie ich pozyskania to już obecnie prawa patentowe powygasały a tak na prawdę nikt spoza Chin nie wie jak daleko Huawei zaszło we własnych badaniach i wdrożeniach już autorskich rozwiązań w technologii radiowej.
Nie tyle może jest to po za zasięgiem zrozumienia jak Ich produkty działają co zdziwienia reszty konkurencji jak Oni są w stanie tak tanio produkować sprzęt przez co stali się bezkonkurencyjni na rynku i to produkty Huawei-a mają szansę zdominować całą warstwę sprzętową w sieciach określanych mianem 5G cokolwiek to znaczy bo tak na prawdę jeszcze nie ma do końca sprecyzowanych standardów tej technologii i na razie to jest nazwa bardziej marketingowa niż jednolitego standardu technologicznego.
Politycy to raczej "zwierzyna" wcale nie mająca pojęcia o co w tym wszystkim chodzi na zasadzie - słyszą tylko dzwon ale nawet kierunku nie są w stanie określić
Czym innym (inaczej rozumiane) jest 5G w Europie czym innym w USA a czym innym w chinach gdzie w co większych ośrodkach miejskich to co Oni określają mianem 4G jest bardziej zaawansowane niż to co zachód mianem 5G zamierza dopiero budować.
Aspekty rynkowe decydują na korzyść Chińczyków jak i polityczne bo tam dopuszczalny jest poziom inwigilacji społecznej większy co czyni z rządu jednego z poważniejszych i najrzetelniejszych klientów no i zagęszczenie populacji.

Trudno się pogodzić że zostało się technologicznie z tylu zarówno w Europie jak i za bajorem i skaczą różne trumpy i komisje europejskie jak diabły na nitce a i tak na dzisiaj tylko Chiny są w stanie ilościowo przynajmniej stać się głównym budowniczym infrastruktury sieci o większym zagęszczeniu połączeń nich dotychczasowe standardy.
Jest to takie nieco granie na zwłokę w nadziei że rodzime firmy bodaj zaistnieją jako jakakolwiek alternatywa dla chińskich gigantów elektronicznych tylko na razie to Chiny uruchamiają gospodarkę a reszta ją zwija tak że dziwicie się że nasi politycy się w tym wszystkim zwyczajnie gubią?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, racyl napisał:

EWQwSNcXQAE58BD?format=jpg&name=small

Od początku objęcia SKOK-ów w 2013 roku gwarancjami Bankowego Funduszu Gwarancyjnego, klientom upadłych placówek wypłacono 4,3 mld złotych. Kolejne 550 mln złotych BFG wypłacił w postaci dotacji dla banków, które miały przejąć toksyczne instytucje. Sam SKOK Wołomin pochłonął 2,2 mld złotych wypłat – podliczył ekonomista Łukasz Olejnik - podał swoje wyliczenia na prośbę posła opozycji Pawła Pudłowskiego. Do pytania skłoniła posła informacja o gigantycznym majątku zgromadzonym przez twórcę SKOK-ów – senatora PiS Grzegorza Biereckiego. Jak ujawniła „Gazeta Wyborcza” Bierecki w siedem lat zarobił ok. 65 mln złotych. Rodzina na swoim 
“Nie wiemy, jaki majątek mają członkowie ich najbliższej rodziny. Syn Grzegorza Dominik Bierecki też pracuje w systemie SKOK” – napisał w magazynie świątecznym “GW” Krzysztof Katka. Dochody braci Biereckich nie są dziś wprost związane ze SKOK-ami, lecz ze spółkami, którymi obudowany został system kas. 

Opublikowano

dysydent 5g to nie do końca nauka o falach radiowych. Infrastruktura 5g może okazać się dla człowieka szkodliwa a sama idea i możliwości kontroli są do tej pory mocno dyskusyjne. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v