Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Czleku co ty bredzisz?.... Nikt nie płaci za prąd dla rolnika tylko jest wymiana na której rolnik traci..... 😋

Toć ponoć znowu turbiny mają być ok.... A tak Pis pluł i blokował... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

z tą fotowoltaiką się wstrzymajcie i zadajcie audytorom pytanie: a co jak godzinowo jest nadmiar energii w sieci? Po mojemu to trzeba dobie zmagazynować po swojemu co kosztuje, wyłączyć niezamortyzowaną instalację co kosztuje, dopłacić za możliwość oddania do sieci co też kosztuje. Przybywa tego hak mrówków tak,że lokalne szczyty będą wymuszały kosztowne działania. Moim skromnym zdaniem dobrze jest mieć magazyn tylko, że izera nie przewiduje takiego wykorzystania akumulatora a na ZE nieda się zarobić na akumulator.,......... Polska zainteresowana koreańskim czołgiem - repolonizacja po uju fest.

Opublikowano
1 godzinę temu, debrzyna napisał:

Ale ma pincet

No a gdyby rządziła platforma to by pracowali do 67 lat płacili większe podatki i nie mieli by ani 500+ ani 300+ ani 13 emerytury

Opublikowano
26 minut temu, DTaras napisał:

z tą fotowoltaiką się wstrzymajcie i zadajcie audytorom pytanie: a co jak godzinowo jest nadmiar energii w sieci? 

Dokładnie to jest wzrost napięcia w sieci i nie wsadzisz swojej produkcji bo falownik wyłączy i tyle... To jest fakt że czym więcej będzie teraz tego powstawać tym mniej to opłacalne bo w godzinach szczytowych /najbardziej słonecznych nadmiar energii nie zostanie odebrany bo technicznie jest to nie możliwe... 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, ogarek napisał:

Czleku co ty bredzisz?.... Nikt nie płaci za prąd dla rolnika tylko jest wymiana na której rolnik traci..... 😋

Toć ponoć znowu turbiny mają być ok.... A tak Pis pluł i blokował... 

ja napisaałem o biogazowni która produkuje sporo prądu a rolnik nie jest w stanie wykorzystać tyle i prad sprzedaje , to nie jest fotowoltanika tylko spora biogazownia i w dodatku jedna z bardziej wydajnych technologi w którą zainwestował o trzeba doczytać bo  energie z biogazowni jest wiecej warta niż ta z fotowoltaniki . a tak na marginesie znam osobe co sprzedaje prąd z fotowoltaniki ale nie wiem po ile dostaje za KW bo nie pytałem .                      A tak na marginesie z tymi dopłatami do prądu to ukraina dopłacała do gazu żeby gospodarstwa miały taniej , wenezuela do paliw płynnych żeby obywatele mieli taniej wymieniać mozna dalej tylko dokąd doszły te kraje ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

Wysłuchałem  i ja właśnie  w radiu ten temat😡 ja pier**le co oni odwalają, trza  chłopy  na ulicę wychodzić jak w Bialorusi.

Opublikowano
6 godzin temu, dysydent napisał:

""Podkreślam, iż Telewizja Polska S.A. nigdy nie faworyzowała żadnego z kandydatów na urząd Prezydenta RP" - napisał Jacek Kurski w odpowiedzi na pismo Rzecznika Praw Obywatelskich"
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,26281740,kurski-odpowiada-bodnarowi-tvp-nigdy-nie-faworyzowala-zadnego.html
za takie stwierdzenie Kurski masz u mnie w ryja bo jawnie i świadomie łżesz jak pies i obyś się nie znalazł w zasięgu mojej ręki

qwa ludzie. zróbcie coś z tym w końcu bo skończymy jeszcze gorzej jak Białoruś pod Łukaszenką!
a piszę to do ludzi PiSu bo wiem że są tam tacy którzy się ze mną zgodzą a na chwilę obecną tylko Oni są zdolni bez zbędnego bałaganu zrobić z tym porządek.

mam rozumieć ze za sld po i innych było inaczej ?? 

Opublikowano (edytowane)

było równie źle i ja ani złej ani dobrej zmiany nie widzę
nie widzę żadnej zmiany.
Jedyne co to coraz bardziej bezczelne kłamstwa w żywe oczy które bardzo szybko  dzban przepełnią jeśli się nie opamiętają.

Tam gdzieś @Ulman napisał że gdyby tvp siedziała cicho to Trzaskowski wygrał by wybory (przynajmniej tak ja ten wpis zrozumiałem)
Otóż nie sądzę bo Prezydent Duda zwycięstwo w najmniejszej mierze zawdzięcza mediom państwowym które byly aż przesadnie tendencyjne co groziło wręcz antyreakcją na taką nahalność u elektoratu
Prezydent zwycięstwo zawdzięcza przede wszystkim sobie i bezpośredniemu poparciu jego zaplecza politycznego właśnie pomimo nieudolności propagandowej mediów publicznych
noż sławetna już debata gdzie sam Duda robił wrażenie zażenowanego nadgorliwą tendencyjnością jej organizatorów.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

no rzeczywiście że może być gorzej i jak na razie wszystko a przynajmniej wiele do tego zmierza.
Zamykanie ust a przynajmniej groźba dyskryminowania mediów tzw "niepolskich" jest pierwszym poważniejszym krokiem w tym kierunku w czym prym wiedzie niejaki jegomość fundamentalista Ziobro który aż nazbyt wiele ma do powiedzenia w polskiej polityce aby czegoś tam nie udało się Mu osiągnąć.
Akurat nie stosował bym cenzury na mediach propagandowych dowolnych, czy ruskich czy chińskich amerykańskich niemieckich etc etc aby rzekomo chronić obywateli przed zgubnym wpływem bo jest jawne uznanie że nie jesteśmy samodzielnie myslący i nie potrafimy sami ocenić co jest bzdurą, propagandą czy rzetelnym przekazem
To ja decyduję co uznaję za słuszne i nie będzie mi zabraniał czytania ... odbioru dowolnego przekazu czy to Ziobro czy Rydzyk czy Biedroń czy ktokolwiek inny rzekomo w obawie mojego zdrowia psychicznego
Jeśli ktoś twierdzi że itnieje pełna wolność słowa i możliwość porównania przekazów różnych ideologii to niech spróbuje poczytać chińskie, północnokoreańskie bzdety serwowane tamtym obywatelom w bezpośrednim tłumaczeniu.
Jest to nie w pełni możliwe bo blokowane są portale a nawet całe gałęzi sieci szkieletowych internetu pomiędzy regionami planety i trend się nasila
czyli to nie jest tylko problem nasz ale wszystkich.
Pluralizm informacyjny jest obecnie w odwrocie praktycznie już wszędzie co bardzo źle wróży na przyszłość.
Chyba jednak cywilizacja szykuje sobie coś w rodzaju neośredniowiecza pomimo wszelkich zdobyczy Nauki i technologii bo te zdobycze zaczynają być wykorzystywane coraz bardzie przeciwko każdemu z nas niż w naszym interesie.

na prawdę piszę szybciej niż mówię zatem .. wybaczcie ale dopiero teraz się skapłem ile mi tego posta wyszło. :)

Opublikowano

wiesz romus[kurna z odwyku wrociles czy co] jaka jest roznica miedzy tvp za po-psl a kurwizja- jak by ci to wytlumaczyc zebys zrozumial-taka jak miedzy wrzuceniem 6 ton wegla do kotlowni a 6 godzinami wrzucania wegla na przodku-widzisz subtelna roznice ??

Opublikowano

O to właśnie. Zażenowanie. Nie mniej pokazał tylko to, oraz że dalej będzie szedł z linią Partii. Nie Szkot a jakby w sukience...

W chwili, gdy rzucą się na regulowanie propagandy ludzie zaczną słuchać wprost zagranicy. Raczej tego nie doświadczymy... ale debili nie brakuje.

Opublikowano

No po Andrzeju Dudzie nikt się przecież nie spodziewał że będzie pod rękę z Biedroniem się prowadzał :P
"koń jaki jest...." i dla tego taki wynik wyborczy a nie dzięki "obiektywizmowi" tvp jak twierdzi "dyspensyjny poligamista"

Opublikowano
3 godziny temu, Denwer napisał:

No a gdyby rządziła platforma to by pracowali do 67 lat płacili większe podatki i nie mieli by ani 500+ ani 300+ ani 13 emerytury

Może sami by na to zarobili? Co do emerytury, to czemu nie podzielić jej na 12 i dopłacić do każdej wypłaty? Bo 13 lepiej brzmi propagandowo. 

Opublikowano (edytowane)

jawnie przekaz adresowany z założeniem że do idiotów
qwa skuteczny; to musowo przyznać
Taki "PiS" mamy na jaki zasługujemy. Nawet nie wiem do kogo mieć większą pretensję
czy do karmiącego czy do pelikana?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

z tą fotowoltaiką się wstrzymajcie i zadajcie audytorom pytanie: a co jak godzinowo jest nadmiar energii w sieci? Po mojemu to trzeba dobie zmagazynować po swojemu co kosztuje, wyłączyć niezamortyzowaną instalację co kosztuje, dopłacić za możliwość oddania do sieci co też kosztuje. Przybywa tego hak mrówków tak,że lokalne szczyty będą wymuszały kosztowne działania. Moim skromnym zdaniem dobrze jest mieć magazyn tylko, że izera nie przewiduje takiego wykorzystania akumulatora a na ZE nieda się zarobić na akumulator.,......... Polska zainteresowana koreańskim czołgiem - repolonizacja po uju fest.

3 godziny temu, ogarek napisał:

Dokładnie to jest wzrost napięcia w sieci i nie wsadzisz swojej produkcji bo falownik wyłączy i tyle... To jest fakt że czym więcej będzie teraz tego powstawać tym mniej to opłacalne bo w godzinach szczytowych /najbardziej słonecznych nadmiar energii nie zostanie odebrany bo technicznie jest to nie możliwe... 

Takie macie pojęcie o fotowoltaice jak świnia o lotach w kosmos. 😫😔

Opublikowano
56 minut temu, Adrian_K_90 napisał:

Może sami by na to zarobili?

Ta chyba garba na zielonej wyspie 

Opublikowano (edytowane)

a ja twierdza żę ludzi to trzeba krótko za morde trzymać I nimi sterować zbyt dużo wolnosci czy róbta co chceta wyłącza myslenie w narodzie i chyba ten brak myslenia wbrew pozorom daje wiekszą sterowalność 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

no i pokaż mi kraj gdzie trzymanie za mordę dało potęgę temu krajowi na dłużej i dobrobyt tym trzymanym

z góry zaznaczam że np w Chinach dopiero się poprawiło gdy trochę z tego zamordyzmu odpuścili

Prawo proste i przejrzyste powinno być jedynym ograniczeniem zależności jednych od drugich i wszystkich jednakowo obowiązywać.
Cała reszta to dyktatura, autorytaryzm nadużycia i w końcu bunt a co za tym idzie upadek gospodarki a w końcowym efekcie struktury państwowej.
Kiedy moim wrogiem w moich normalnych i legalnych poczynaniach jest obywatel mojego państwa lub ono samo w swej istocie organizacyjnej im bardziej tym chętniej wystąpię przeciwko niemu przy pierwszej sposobności

sugeruję zlożyć wniosek o obywatelstwo do Łukaszenki
Po przeczytaniu poprzedniego posta istnieją realne szanse że się do wniosku przychyli :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

zbyt dużo wolnosci czy róbta co chceta wyłącza myslenie w narodzie i chyba ten brak myslenia wbrew pozorom daje wiekszą sterowalność 

Mylisz skutek ( czyli owoce) z przyczyną. Sterowalność, myślenie za obywatela skutkuje u niego wyłączeniem myślenia. Potem pozostają już tylko oczekiwania że Państwo za mnie to zrobi i szok że tak się nie dzieje. Ci od "róbta co chceta" jednak sa bardziej elastyczni.

A tak ( dla zabicia czasu a może i pożytku) polecam Ci @jarecki dzieło Pana Locke "Dwa traktaty o Rządzie". Jak przebrniesz, daj znać.

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v