Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Ywa napisał:

Należąc do sojuszu i zowiąc się przyjaciółmi nie jesteś pośrednio odpowiedzialny sytuacji uchodźców; czyj to koszt ?

Zajęcie skrawka północno-wschodniej Syrii i wzmocnienie obecności wojskowej w Idlibie nie odbyłoby się jednak bez wsparcia potężnego sojusznika. A stał się nim nieoczekiwanie Donald Trump, który najpierw kazał swoim żołnierzom opuścić Kurdów w Syrii, a potem pozostawił wojsko tam, gdzie znajdują się roponośne pola..http://wiez.com.pl/2020/03/07/zobaczcie-jak-traktuja-uchodzcow-w-europie/

Brawo Ywa - POwoli łapiesz o co biega. Przyspieszę Twoją wiedzę i zaradzę Ci, że tereny roponośne rozciągają się na terenie Syrii szelfem Morza Śródziemnego aż do Cypru  dlatego od 2007 roku takie zainteresowanie tą częścią Europy przez lichwiarzy z Wall  Street.  Te gnębiciele  Indian wkraczają siłowo tam gdzie tylko ujawni się ropa tak mają bo parytet dolara uzależniony  jest li tylko od ilości posiadanej ropy.

17796742_251858215285374_1126505373581408392_n.jpg

4 godziny temu, mirro napisał:

To raczej było takie określenie że nie planują się zbytnio wpierdzielać w życie obywateli. Koryto interesuje każdego. Obecnie panujący to już chyba zrośli się z korytem. 😂

Wygrali wybory i teraz mają parę lat na dojenie Państwa. Zaraz uzgodnią nową umowę z Ziobrą gdzie dokonaja kolejnego podziału stołków. Tu już się nic nie zdarzy. 

16807643_1786961071623711_6668080673317532381_n.jpg

Opublikowano
4 godziny temu, dsbh napisał:

Dlaczego nie udzielono im pomocy w Afryce ?

Pewnie dlatego że w każdym kraju pełnomocnikiem do spraw uchodźców został taki sam rozgarnięty jak Pani Beata Kempa u nas.😂

Opublikowano
11 godzin temu, Ulman napisał:

Czyli nie masz pojęcia jak to naprawdę wygląda bo tylko zmontowane obrazki  w TVPis widziałeś.

doj**ał specjalista lgbt ....  albo sam ryjesz odbyt ?? 

10 godzin temu, Ulman napisał:

Czym ciebie konkretnie ogranicza LGBT i w jaki sposób?

samym narzucaniem i rozpychaniem się łokciami 

11 godzin temu, Ulman napisał:

Czyli nie masz pojęcia jak to naprawdę wygląda bo tylko zmontowane obrazki  w TVPis widziałeś.

doj**ał specjalista lgbt ....  albo sam ryjesz odbyt ?? 

10 godzin temu, Ulman napisał:

Czym ciebie konkretnie ogranicza LGBT i w jaki sposób?

samym narzucaniem i rozpychaniem się łokciami 

Opublikowano

to po co przyjmujesz ksiedza po koledzie jak ci teczowa mafia przeszkadza ?? na procesje tez nie musisz chodzic.

tak po przeczytaniu dzisiejszych wpisow milosnikow pis-u to oni stoja tam gdzie dzisiaj zomo-pardon omon,

homo-sovieticus wiecznie zywy w pis-uarze, milosnicy backi sa rowniez adoratorami prezesa, dla zwolennikow dojnej zmiany pelne-na wschodnia miare-koryto jest wazniejsze niz wolnosc,

pogrobowcy ormowcow i arbuzow sie ujawnili w pelne krasie..

Opublikowano
10 minut temu, Roman176 napisał:

1.doj**ał specjalista lgbt ....  albo sam ryjesz odbyt ?? 

2.samym narzucaniem i rozpychaniem się łokciami 

1. merytoryka i poziom godny elektoratu PIS i TVP. Prostactwo rulez!

2. Kto i gdzie się rozpycha? Ta grupka gówniarzy? Otóż nie, oni są codziennie uporczywie promowani przez TVPis PIS i wszystkich zastraszonych i omotanych ludzi.

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

1. merytoryka i poziom godny elektoratu PIS i TVP. Prostactwo rulez!

a dziękuje  szpital psychiatryczny rulez 

6 minut temu, Ulman napisał:

2. Kto i gdzie się rozpycha? Ta grupka gówniarzy? Otóż nie, oni są codziennie uporczywie promowani przez TVPis PIS i wszystkich zastraszonych i omotanych ludzi.

https://naszeblogi.pl/56684-powstanie-warszawskie-prowokacja-lgbtpatologia-czy-szajba

Opublikowano

A ch*j z nim. Niech skacze jak małpa skoro lubi  ale nie  powinno się  zwracać uwagi to przestanie. Niestety ludzie piszą jakieś elaboraty , wklejają memy , TVPis , GP Rydzyk drze morde że LGBT nas osaczyło i my jako jedyni sprawiedliwi na swiecie się bronimy itd. A to wszystko przez jakiegoś gościa który chciał zaistnieć i przez kilka chwil skakał jak małpa. To jest dopiero zidiocenie.

Opublikowano

Problem w tym że PiS uważa iż LGBT to ideologia a nie ludzie. Gdyby dopuścili do łbów że to jednak ludzie, to mogliby dociekać co kieruje takim gościem. Ba można by go nawet próbować karać z jakiegoś paragrafu ( np że robił na wysokości bez kasku i szelek).😂

Opublikowano

powoli zaczyna lgbt podchodzić pod ideologie                 Ideologia – pojęcie występujące w filozofii i naukach społecznych oraz politycznych, które określa zbiory światopoglądów służących do całościowego interpretowania i przekształcania świata.

Opublikowano
12 godzin temu, Ulman napisał:

Dociekam czy ktoś widział, spotkał się a co niedaj Bóg został zaczepiony lub napastowany przez to straszliwe LGBT.

A jak ideologia może kogoś zACZEPIĆPRZECIEŻ TO STAN UMYSŁU NIE LUDZIE

Opłacani przez grupę bogatych osób załatwiających przy okazji swoje interesy

22 minuty temu, Ulman napisał:

PIS wie że to nie ideologia ale. na potrzeby wojenki dla ludu muszą się takiej wersji trzymać. 

, Bo kto by inaczej wychodził na ulicy młodzież za nimi staje bo wydeje im się że rzeczywiście dzieje im się krzywda żal tych młodych co dają się w to wciągać

Opublikowano

masz tam gdzie w komorce bialy kask z napisem ormo i gumowa pale ??- wez i jedz zrob z nimi porzadek jak twoi przodkowie z warcholami z solidarnosci..

aktyw robotniczo-chlopski wiecznie zywy........

Opublikowano
35 minut temu, jacus napisał:

masz tam gdzie w komorce bialy kask z napisem ormo i gumowa pale ??- wez i jedz zrob z nimi porzadek jak twoi przodkowie z warcholami z solidarnosci..

aktyw robotniczo-chlopski wiecznie zywy........

niech na kolanach dziękują policji ci ,,aktywiści-"że są w Polsce a nie np we Francji lub nie daj Boże w USA bo na własnych grzbietach poznaliby co to policja

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

powoli zaczyna lgbt podchodzić pod ideologie                 Ideologia – pojęcie występujące w filozofii i naukach społecznych oraz politycznych, które określa zbiory światopoglądów służących do całościowego interpretowania i przekształcania świata.

Świat wg LGBT .😂 Ciekawe jak sobie poradzą z głodem wojnami i zarazą? Pewnie dużo gorzej jak ci heteroseksualni?🤣

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Amerykanie nigdy nie napadają oni bronią Demokracji jeśli się pomylą to przeproszą .

Albo niosą demokrację tym, co jeszcze tego dobrodziejstwa nie doświadczyli. Oczywiście demokracja, jako towar eksportowy, jest wtedy troszkę inna niż ta u nich. Ale jak się wyśle grupę bojową z lotniskowcem to nikt nie marudzi z przyjęciem darów.😂

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

sytuacja na Białorusi nie budzi wątpliwości a czy kretyn potrafi z myśliwego zrobić zwierzynę?
Żeby tylko to byli kretyni w tej ue to pół biedy bo w tym przypadku jest to wykorzystanie sytuacji całkiem cwane i dwie pieczenie na jednym ogniu.
Łukaszenka oskarża Polskę że wtrąca się w sprawy suwerennego sąsiada a teraz unia też? no samych przyjaciół mamy z lewa i prawa.
Tusk wczoraj nawoływał do "szybkiego działania" to zobaczymy jak teraz się zachowa.

może i unijni politycy to świnie ale i u nas orłów też nie widać
w końcu należymy do tej unii :P

destabilizacja Białorusi to ryzyko jakich wpływów większe tam? unijnych czy rosyjskich?
zanim co się chlapnie trzeba dobrze pomyśleć bo sytuacja tak jednoznaczna nie jest

a zapomniałem
skąd mi się ten Tusk wziął? a no stąd

https://www.polskieradio24.pl/5/1222/Artykul/2563063,Donald-Tusk-zaatakowal-premiera-Potem-za-swoj-wpis-przeprosil

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

A widzisz? Przyroda jednak wypunktowała Pana Morawieckiego.😂 W ten oto sposób przysłowiowy złodziej został przyłapany na krzyku , "łapać złodzieja". To też pokazuje jak to wstaliśmy z kolan i liczą się z naszą opinią. Tylko tak dalej. 

Opublikowano

pisałem daleko wcześniej że PiS niczego nie zbuduje ani na dłuższą metę u nas nie zrobi pozytywnego co by dało siłę większą Polsce i znaczenie i wcale mnie to nie cieszy a bardzo martwi nie dla tego że to PiS ale że to my.
To że poprzednicy byli jeszcze gorsi niczego tu nie zmienia.
Ja nadal mam nadzieję że może jednak się mylę bo tylko to zostało i chociaż nadzieja matką...
Punkt wyjścia był trudny - zgoda ale zostawią nas skonfliktowanych ze wszystkimi sąsiadami pod nadzorem baz mocarstwa chylącego się ku upadkowi i to odległego mocarstwa i bardzo pazernego na ten grosz bo bankruta.
Może jeszcze się zreflektują? co?

Opublikowano (edytowane)

Nie pozostaje nic innego Premierowi jak iść za ciosem, a jak? nie wiem. zebrać kogo się da w jakim nadzwyczajnym działaniu chośby i z samym Tuskiem skoro deklarował i liczyć że jednak Białoruś się zmieni już teraz.
Jakkolwiek się skończy przepychanka Łukaszenki tym razem to i tak już nie ma za wiele czego tam szukać bo nawet jeśli siłą kolejny raz sterroryzuje naród to pamięć u zwykłych ludzi tam zostanie.
Teraz tam grożni dla niego nie są ci co pójdą na manifestacje ale ci co nie pojdą.
Ziarno tam już jest posiane tak czy inaczej i już tam nie ma odwrotu. Otatnia dyktatura Europy zaczyna pękać w posadach i jej zawalenie jest kwestią czasu i rzeczywiście coś można zrobić ay sprawy poszły w pomyślnym i dla nas kierunku
tylko co?
Ew trafne.. może to być poligon przed schematami działań na okoliczność gdy i unia zacznie się walić
bo to też już jest chyba przesądzone.
dodam - niestety

a kwestie ubezpieczenia i ew kary łatwo można zgasić odwołaniem się do przepisów o ubezpieczeniach gdzie mowa że składka jak i obowiązek jej uiszczenia wygasa gdy nie ma możliwości wystąpienia szkody.

numerów paragrafu i stosownej ustawy se poszukajcie sami bo za to hieny prawnicze sobie liczą słono i nie żebym ja tu tak ... za friko :P 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

i znowu unia okazała się sparciałą ,stetryczałą organizacją zdolną tylko do obserwowania ,monitorowania i czekania aż się samo wyklaruje

A po cholerę się jeszcze tam wtrącać?  Niemcy nam się maja nie wtrącać a my Białorusi możemy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v