Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A czy ja kogoś atakuję, tudzież "próbuję przygwoździć"? Jeśli ktoś jest świadomy wartości które wyznaje i których tak zaciekle broni, nie powinien mieć problemu z odpowiedzią. Ani nie potrzebuje tzw. przydupasa do odwracania od siebie uwagi.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, lukasz222 napisał:

Odpowiedzieć zgodnie z własnym sumieniem i wiedzą, bo zdaje się sugerujesz, że napisałem coś "od rzeczy"

Nie mam obowiązku udzielić odpiedzi, po drugie nie sugerowałem że napisałeś coś od rzeczy, tylko stwierdziłem że mogłeś mieć kontakt z Jehowymi

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

otóż nie wiem bo - jak wspomniałem - jest to test uprawowy a że akurat jest tego hektar i pół ara to nawet łatwo będzie policzyć
to czerwona i ona plonuje ok 2t/ha plus minus tona choć i cztery bywa jak rok popasuje. Jeśli nie rokuje tony z ha to lepiej skasować niż mnożyc chwasty bo ceny w przedziale 3-5zł/kg z ostatnich... chyba pięciu lat .

Opublikowano
11 godzin temu, Denwer napisał:

Po  pierwsze  to  ja  nie  pijący  jestem 

Po drugie  za wrzucanie  memów  nie otrzymałem nawet  1 grosza 

109374212_3173548446000900_6248714868850

Do tej pory myślałem, że po prostu trochę nawiedzony jesteś, a oni cie tam zwyczajnie wykorzystują. Pamietaj

1439997198_wjmkfx_600.jpg

• Haha 1
Opublikowano

@dysydent Rośliny wyglądają zdrowo więc i plon będzie. Generalnie koledze życzę dużych pieniędzy bo ogrom pracy jest. Jak wygląda zbiór tego? Jakaś maszyna czy kombajn zwany "ja, jadźka i syn" ? 

2 minuty temu, lukasz222 napisał:

Zatem cieszę się twoim szczęściem

Dziękuję, cieszmy się w tej głupiej sytuacji tylko śmiech nam zostaje. 

Opublikowano (edytowane)

na yt hashtag "fasolowe żniwa" lub bean harvest

w Polsce dominuje zbiór dwuetapowy; podcinarka i omlot wysuszonej na pokosach a później sortowanie optyczne po ok 30gr/kg potrącone na skupie z ceny lub uslugowe.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Pis w 2015 roku dostał władzę dzięki socjalowi. i utrzymał ja w 2019 dzięki socjalowi.

W 2015 roku to raczej wygrał wybory dzięki programowi wyborczemu albo poprzez zmęczenie władzą poprzedników.

• Like 1
Opublikowano

Nikomu nie zarzucam braku kompetencji. To praca sama w sobie ich nie wymaga, bo i jakie kompetencje potrzebne do wideł czy łopaty? Chodzi wyłącznie o to, żeby za chwilę ktoś nie zarzucił, że pracownik fizyczny może być głąbem po OHP z łopatą w ręku, jak i wykształconym spawaczem obsługującym sprzęt za grube tysiące. Zwyczajnie trzeba o jakoś rozdzielić. Nawet jak przy łopacie stanie profesor, to nadal ta praca nie wymaga większych kompetencji

Opublikowano

W perspektywie życia przecież. Ogólnie każdy sobie z widłami poradzi i jeżeli ambicja go w to poniosła i się skończyła to trudno. Nie mniej gorsze sytuowanie jegomościa nie jest niczyją zasługą tylko jego samego. Zatem brak jest podstaw aby ten w pocie czoła i usilnie widłami operujący człowiek miał usprawiedliwioną chorą zazdrość o czyjś majątek.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v