Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Racjonalne jest głosowanie na PIS jeśli jest się zastraszonym przez PIS Niemcami, LGBT, WSI i tym ze Trzaskowski wszystko im zabierze i wróci komuna.. Jeśli się w to wierzy to popieranie PIS jest racjonalne

Opublikowano

Racjonalizm musi mieć jakieś poparcie w faktach. A straszenie ludzi LGBT, Niemcami i innymi plagami jest na poziomie "to Zydzi są winni całej waszej niedoli" - Adolf Hitler, lata 30te XX w.

Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Popierasz PIS ale nie socjal??? Ale o co chodzi?O.o

PiS wcale nie rozdaje socjalu dużo więcej niż inni.dlatego tak sądzę że mam porównanie z innymi.krajami.

tutaj najwięcej pieprzy o 500 i drze o to morde a to naprawdę potrzebne świadczenie rodzinne.

Opublikowano
6 godzin temu, DTaras napisał:

Kiedy wreszcie sin pojmiesz iż zdobywanie umiejętności wymaga pracy. Pracowity to nie ten co całe życie gnój widłami rzuca a ten co będzie dążył do postępu w owej czynności. Taki wykształcony i zamożny majątku nie ukradł a zapracował i mierzi go to pozorne wyrównywanie szans gdyż czuje, że odbywa się to kosztem wszystkich - tych bezmyślnie biorących również.

A to wedle twej teorii jak nazywa się ten co całe życie wyrzuca gnoj widłami ?? 

A taki wykształcony i zamożnym jak mówisz majątku nie ukradł, a jednak jest sporo wyjątków 😊

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, szmergiel napisał:

człowieku.gdzie ja popieram socjal? znajdź gdzieś moje wpisy gdzie popieram coś więcej niż 500 na dzieci.o emigrantach nie wspomnę. to twoi ulubieńcy chcieliby zaprowadzić taki burdel jak na zachodzie jest.

Popierasz pis a pis rozdaje socjal. I nie pisz głupot, ze socjalu nie popierasz. Tak samo jak nie pisz, ze pis socjalu nie rozdaje bo rozdaje. I w tv widać ludzi co mówią, że na Dudę głosowali bo pis jak to się wyrażają darmowe pieniądze daje. Pis w 2015 roku dostał władzę dzięki socjalowi. i utrzymał ja w 2019 dzięki socjalowi.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
5 godzin temu, lukasz222 napisał:

A mówił Ci ktoś już, że Bóg nie miał matki?

Widzę kolega chyba za dużo rozmawia z Jehowymi 

4 godziny temu, DTaras napisał:

dsbh - odpowiedź brzmi: tak. Ruszył dynią nie musi terać kręgosłupa. Na wypasie ogarnie większe stado i zastanowi się jak areał powiększyć mając ładowacz podobnie. Potem zatrudni ludzi i tak naprzód. Rozwój - to cięższa praca niż machanie widłami albowiem trzeba ekonomicznie dysponować własnymi zasobami.

Czyli krótko, wyścig szczurów 😉

Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

A taki wykształcony i zamożnym jak mówisz majątku nie ukradł, a jednak jest sporo wyjątków 😊

Każdy gamoń uważa za podejrzane że ktoś do czegoś potrafił dojść bo przecież łon siem starał i nie łudało siem.

5 minut temu, szmergiel napisał:

PiS wcale nie rozdaje socjalu dużo więcej niż inni.dlatego tak sądzę że mam porównanie z innymi.krajami.

tutaj najwięcej pieprzy o 500 i drze o to morde a to naprawdę potrzebne świadczenie rodzinne.

A co cie zdegenerowany zepsuty zachód obchodzi?  500+ potrzebne? I ty pisałeś że nie popierasz socjalu 😂  

Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

Popierasz pis a pis rozdaje socjal. I nie pisz głupot, ze socjalu nie popierasz. Tak samo jak nie pisz, ze pis socjalu nie rozdaje bo rozdaje. I w tv widać ludzi co mówią, że na Dudę głosowali bo pis jak to się wyrażają darmowe pieniądze daje. Pis w 2015 roku dostał władzę dzięki socjalowi. i utrzymał ja w 2019 dzięki socjalowi.

jaki  pis Social rozdaje?

też będziesz bredzi o 500 na dzieci.w każdym kraju coś podobnego jest

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Żaden ewenement. Zamożni i zaradni muszą na nierobów i gamoni  płacić więc zyje się im gorzej 

No tak, zachodni styl życia, zero wartości chrześcijańskich, byle oni mieli dupska pełne.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Ursus932 napisał:

pracowity wcale nie jest ten co widłami podaje słomę w kostkach na przyczepę a drugi układa.
Pracowity jest ten co sobie taką lub podobną maszynę wymyśli jeśli już musi słomę w małe kostki prasować. Ten który całe życie widłami w końcu nie zarobi na sól i pieprz bo ci którzy udoskonalają metody pracy obniżą mu zysk do nędznego poziomu gdzie jego obiad będzie więcej kosztował niż paliwo do adekwatnej pracy wykonanej coraz lepszymi i wydajniejszymi metodami.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

tak Cię boli 500? widzisz różnicę odkąd to jest to świadczenie?

ulmann ile cię tak kradnie ten PiS że na pieprzysz? komu ten Social tak rozdaje?

taki Social w Polsce że się ciapate pchają oknami i drzwiami.

podejrzewam że zawiść cię zaslepia

Edytowane przez szmergiel
lit
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Na jaka prawicę??? To jest proletariacki socjalny elektorat z pretensjami. 

Jakie jezyki? Rosyjski tyle co ze szkoły angielski zaawansowany, korci mnie hiszpański.

Ty tak samo zgrzytasz zebami jak ktoś zarabia na częściach na maszynach i traktorach bo jak on śmiał sie przez 10 lat dorobić? Też tak mogłeś

Większość do niczego nie doszła i to nie jest żadna ujma. Tak jest od tysięcy lat i jest to oczywista prawda i naturalny stan rzeczy. 

Czemu ktoś ma się dzielić?

To ja ci powiem że ta większość nie dopuści żeby tyko garstce żyło się jak w raju, żebyście się posrali to tak nie będzie, a nie podoba się to do Niemiec.   :P

Opublikowano
6 minut temu, Ursus932 napisał:

Czyli krótko, wyścig szczurów 😉

Normalny rozwój to wyścig szczurów? Pewnie lepiej być wioskowym głupkiem i nierobem 

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Każdy gamoń uważa za podejrzane że ktoś do czegoś potrafił dojść bo przecież łon siem starał i nie łudało siem.

A co cie zdegenerowany zepsuty zachód obchodzi?  500+ potrzebne? I ty pisałeś że nie popierasz socjalu 😂  

2 minuty temu, dysydent napisał:

pracowity wcale nie jest ten co widłami podaje słomę w kostkach na przyczepę a drugi układa.
Pracowity jest ten co sobie taką lub podobną maszynę wymyśli jeśli już musi słomę w małe kostki prasować. Ten który całe życie widłami w końcu nie zarobi na sól i pieprz bo ci którzy udoskonalają metody pracy obniżą mu zysk do nędznego poziomu gdzie jego obiad będzie więcej kosztował niż paliwo do adekwatnej pracy wykonanej coraz lepszymi i wydajniejszymi metodami.

Wy mi tego nie tlumaczcie jak dziecku co to "pracowity" bo ja takie rzeczy robiłem co wam się pewnie nie śniło 

Pytam się jak nazywacie tego z widłam i?? 

Opublikowano

@Ulman ma pewnie własny interes i ZAWSZE będzie narzekał na podatki bo widzi jak pieniądze uciekają z kasy. Pijaków na 500+ wymyślił bo przecież każdy pije kto dostaje. A jeśli sam świadczenie pobiera to chyba też musi zacząć pić. 

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

a tam nachodźcy już ich ,,ubogacą"xD

W rzeczy samej, na duupy z miesiąc nie usiądą.  :P

Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

Wy mi tego nie tlumaczcie jak dziecku co to "pracowity" bo ja takie rzeczy robiłem co wam się pewnie nie śniło 

Pytam się jak nazywacie tego z widłam i?? 

Rozwojowy zaradny myslący , pracowity

Opublikowano

@mirro a akcja jak donek straszył pisem i "zabierz babci dowód" to nie jest straszenie czy jakoś można przypisać temu wyższość "racji" 

1 minutę temu, Ulman napisał:

Rozwojowy zaradny myslący , pracowity

yyy no nie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v