Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ulman - i złodziej. Zapomniałeś o złodzieju.

"Ale przede wszystkim chcę podkreślić w tym kontekście jedno - tak to była bardzo ostra kampania, pewnie momentami za ostra. I tak jak powiedziałem wczoraj, jeżeli ktoś się poczuł urażony tym, co powiedziałem lub tym jak się zachowałem, czy to w czasie kampanii, czy w ciągu ostatnich pięciu lat proszę, żeby wybaczył mi i dał też szansę na to, żeby poprawić się przez następne pięć lat" - zaznaczył Andrzej Duda. Zatem zaczynamy studzić wszelkie emocje? Te związane z obietnicami również?

Opublikowano (edytowane)

baaaaarany jedne pokroju ulmnana i hubertuss. wy nawet nie umiecie sprawdzić ile jest socjalu na zachodzie że tak ciągle kłamiesz bezczelnie o tym 500. to nic w porównaniu z zachodem . od czwartku jestem we Francji i byście się zdziwili jak się z ludźmi gada jak im źle że mają takie socjalistyczne rządy .od wczoraj 3 co rozmawiałem to gratuluję że wybraliśmy człowieka co dba o Polskę a nie Brukselę. a wy barany już przestańcie bzdury pisać i zaakceptujcie że został pokazany takim jak wy środkowy palec

Edytowane przez szmergiel
lit
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Za chwile Kaczyński dojdzie do siebie i sprowadzi go do pionu. Każąc dalej demolować sądy i robić inne numery.

Prezes nie musi dochodzić do siebie

Był na Jasnej Górze pomodlić się za Polską Polskę 

Opublikowano (edytowane)

@szmergiel Od kiedy zachód to wzór dla wyborcy pisu? A co do pisowskiego socjalu to zobacz rozdawnictwo nie zadziałało do końca jak miało tylko 2,2 % nie całe Duda wygrał. A miał na wiosnę 60 czy tam więcej procent poparcia. A ty z Francją wyskakujesz. Epitety ci daruję i wybaczam bo to frustracja przemawia.

@Rolnik1973 Chyba musi. Na wieczorze w Pułtusku go nie było. Pewnie nie był pewny swojej reakcji. I dalej go w mediach nie widać.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

O i jeszcze tekst o tarczy... Żyjesz wg zasady: "głosuj na tego co daje Ci pieniądze"? Od razu napiszę, że takie kryteria są bez sensu - na liście nie było mojego zakładu pracy. Tarcza to był nonsens przewidziany na wybory w maju a nie pomoc.

Przecież to mentalny żebrak,  to czego się po nim spodziewałeś.

Opublikowano

Propaganda   PiSu  w  TVP  widać  nie ma wielkiego  znaczenia  bo   oglądalności  tam  nie  mają  na poziomie  przeszło  10mln  ludzi.

Ludzie  doceniają   to  co  robi  Rząd  i  Prezydent   dla  Polski  i  Polaków  widzą  że  żyje  się  od  2015  roku  dużo  dużo  lepiej. 

Tyle   ataków  na  Prezydenta  Dudę  z różnych  stron   większość  mediów  go  atakowała      na  instagramie   większość  celebrytów  i  influenserów   tylko  trzaskała  ino  dudniło  i  jak widać     ludzie    tego  nie  kupili. Nie  dali  się  nabrać  na  Polskę    zarządzaną  przez   Sorosa  i  spółkę.

Większość  Rolników  widać  ma na sercu  dobro  Polski bo  zagłosowali   zdecydowanie  na  Prezydenta  Andrzeja  Dudę,  oby  Prezydent  i  rząd   docenił  nasz   głos.

Dobro  zwyciężyło. 

Opublikowano (edytowane)

Bardzo dobre około 2,2 % przewagi wygrana tylko w 6 województwach około 440 tys głosów przewagi .Widać tych, którym się żyje lepiej tak samo dużo jak tych, którym żyje się gorzej.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Można te wybory pomału podsumować. Pomimo rozdawnictwa, hojnych obietnic i propagandy państwowych mediów Duda wygrał tylko w 6 województwach. Zdobywając czterysta kilkadziesiąt tysięcy głosów więcej co daje nie cała 2,2 %. W szeregach pisu już wczoraj nie było widać wielkiej radości. Fakt wygrał. Ale szału nie było. Nawet Kaczyńskiego nie widać. Pewnie nie może uwierzyć, ze aż takiej liczbie ludzi Duda jednak nie pasował. A przecież tyle rozdali.

Widać, ze już teraz oni na Dudę patrzyć nie mogą a ty wiesz co będzie za 20 lat. Dudę wybrano głosami ludzi starszych, mniej wykształconych, mieszkańców mniejszych miast. Takie są realia. Już słyszałem komentarz, że przyszłość Polski wybrali ludzie starsi zamiast ludzi młodych.

Popatrz na druga stronę. Zdobyliśmy prawie 10 mln głosów, to jest potencjał. który nie można zmarnować  inaczej mówiąc przekuli porażkę na sukces. To nic że ten sukces to też głosy Hołowni, Lewicy czy PSL a nie tylko samej PO. Ale jest sukces a Pis ma porażkę. A gdzie 1/3 jeszcze wyborców ? Odnośnie wyborców, to może Ci starsi ludzie więcej widzieli od tych młodych ? A może zmiana kierunku jest w tej 1/3 która nie głosowała ?

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Lewak parszywy...….  Jakby nie dali tej kasy to pracodawcy kopnęli by w d*pę z połowę robolstwa za bramę i dopiero byś miał materiał do plucia na złych pracodawców. Reasumując to uważasz że trzeba się szmacić i sprzedawać głos temu kto da więcej? Treserzy tak robią. 

Zmanipulowane to sa grupy bez wykształcenia które wierzą  TVPis czyli propagandę za 2 mld rocznie. Dziwnym trafem wśród elektoratu po podstawówce 77% poparło Dudę. Kurski miał racje mówiąc że ciemny lud wszystko kupi.  

Zastanowiłeś się co piszesz ? Domyśl się w którym miejscu. Jeżeli pracodawca zwolni "robola" to sam będzie za niego pracował ? Druga sprawa podaj mi link, gdzie jest mowa o 2 mld rocznie na TVP ?

1 godzinę temu, Rolnik200598 napisał:

W dużym uproszczeniu tak. Oczywiście wielkość tych środków, wiek w momencie ich uruchomienia to kwestie do ustalenia. Tyle, że takie wdrożenie takiego rozwiązania potrwa sporo czasu.

Wdrożenie takiego systemu to ok. 40 lat, czyli t.z.w. nowa siła robocza na rynku pracy. Wprowadzić dziedziczenie konta przez współmałżonka czy dzieci. Pytanie tylko jaką składkę miesięcznie ustalić ? No ale to może tu ekonomiści się wypowiedzą w tej kwestii ?

Opublikowano
48 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Prezes nie musi dochodzić do siebie

Był na Jasnej Górze pomodlić się za Polską Polskę 

Ty zdaje się jesteś bardzo obyty w sprawach wiary i Pisma, więc mam szczere pytanie. Co czeka człowieka, który odwrócił się od Boga i zaczął oddawać cześć mamonie, złotu i innym dobrom doczesnym?

Opublikowano
26 minut temu, dsbh napisał:

Popatrz na druga stronę. Zdobyliśmy prawie 10 mln głosów, to jest potencjał. który nie można zmarnować  inaczej mówiąc przekuli porażkę na sukces. To nic że ten sukces to też głosy Hołowni, Lewicy czy PSL a nie tylko samej PO. Ale jest sukces a Pis ma porażkę. A gdzie 1/3 jeszcze wyborców ? Odnośnie wyborców, to może Ci starsi ludzie więcej widzieli od tych młodych ? A może zmiana kierunku jest w tej 1/3 która nie głosowała ?

Jaki mają sukces, prześledź wszystkie wybory gdzie było dwóch kandydatów, wynik był podobny, sukces sobie wymyślili, przegrali i tyle.  xD

3 minuty temu, lukasz222 napisał:

Ty zdaje się jesteś bardzo obyty w sprawach wiary i Pisma, więc mam szczere pytanie. Co czeka człowieka, który odwrócił się od Boga i zaczął oddawać cześć mamonie, złotu i innym dobrom doczesnym?

Czeka go porażka typu PO.  :P

Opublikowano
4 minuty temu, lukasz222 napisał:

Nie wiem ja nie biskup

Opublikowano
36 minut temu, hubertuss napisał:

Bardzo dobre około 2,2 % przewagi wygrana tylko w 6 województwach około 440 tys głosów przewagi .Widać tych, którym się żyje lepiej tak samo dużo jak tych, którym żyje się gorzej.

Musisz być strasznie  zniesmaczony waszą POrażką  😂😂😂😂😂😂😂

Opublikowano
3 minuty temu, Sean napisał:

Jaki mają sukces, prześledź wszystkie wybory gdzie było dwóch kandydatów, wynik był podobny, sukces sobie wymyślili, przegrali i tyle.  xD

Czeka go porażka typu PO.  :P

Nie wydaje mi się, żebym pytał ciebie 🤔 tym bardziej, że nie masz nic ciekawego do przekazania

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Nie wiem ja nie biskup

Nie trzeba być biskupem, żeby znać przykazania, czy ogólne zasady wiary i jakąś część boskiego i kościelnego prawa. Czyżbyś nie był katolikiem?

Opublikowano

Było tu kilku co wieszczyli po pierwszej turze przegraną Prezydenta Dudy   :D  coś zamilkli dzisiaj.  :P  Do d*py z takimi przepowiadaczami.  xD

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, lukasz222 napisał:

Nie wydaje mi się, żebym pytał ciebie 🤔 tym bardziej, że nie masz nic ciekawego do przekazania

Mam, tylko tacy jak ty nie są w stanie tego zrozumieć, PO zrobiło ci kisiel z mózgu.  :P

Edytowane przez Sean
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

"Ale przede wszystkim chcę podkreślić w tym kontekście jedno - tak to była bardzo ostra kampania, pewnie momentami za ostra. I tak jak powiedziałem wczoraj, jeżeli ktoś się poczuł urażony tym, co powiedziałem lub tym jak się zachowałem, czy to w czasie kampanii, czy w ciągu ostatnich pięciu lat proszę, żeby wybaczył mi i dał też szansę na to, żeby poprawić się przez następne pięć lat" - zaznaczył Andrzej Duda. Zatem zaczynamy studzić wszelkie emocje? Te związane z obietnicami również?

A już myślałem że się uderzyłes w pierś i piszesz o sobie 🤣

Opublikowano
37 minut temu, dsbh napisał:

Wdrożenie takiego systemu to ok. 40 lat, czyli t.z.w. nowa siła robocza na rynku pracy. Wprowadzić dziedziczenie konta przez współmałżonka czy dzieci. Pytanie tylko jaką składkę miesięcznie ustalić ? No ale to może tu ekonomiści się wypowiedzą w tej kwestii ?

Wprowadzenie systemu i ustalenie części zasad już nie od nas zależy i jak najbardziej powinni temat dogłębnie przeanalizować na przykład ekonomiści.

Opublikowano
1 minutę temu, Sean napisał:

Mam, tylko tacy jak ty nie są w stanie tego zrozumieć.  :P

Wymówka głupiego żeby się nie zdemaskować? Przecież wystarczy wkleić odpowiednie cytaty, ewentualnie napisać to własnymi słowami. Za trudne dla ciebie? Czy tylko chciałeś sie popisać przed kolegami i nie pykło?

Opublikowano

Ty synku jeszcze za mało wiesz o życiu żeby ze mną dyskutować.  :P Trzaskowskiego słuchaj dalej.   :D

Opublikowano (edytowane)

Synku to sobie możesz wołać do kolegów spod sklepu 😄 jak nie potrafisz merytorycznie odpowiadać, to nie wpieprzaj się w rozmowę, bo potem musisz chyłkiem uciekać jak teraz - bylebyś tylko butów przy okazji nie zgubił, znawco 😂

Edytowane przez lukasz222
Opublikowano
18 minut temu, Rolnik1973 napisał:

19:30 świętujemy zwycięstwo

Ja wczoraj świętowałem  🇵🇱🇵🇱🇵🇱💪💪💪

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Jakoś tak dziwnie na tym świecie jest że to wśród wykształconych jest największy odsetek ludzi którzy  zrobili karierę, odnieśli sukces. Gdzież te tłumy bezrobotnych z wyższym???

Może jacyś nobliści z chemii czy fizyki byli wykształceni ale wolnorynkowcy miliarderzy dochodzili częściej do sukcesu ciężką pracą i dobrym pomysłem we właściwym czasie a nie wykształceniem... Co Ci da wykształcenie jak nie masz znajomości. Pierwszy lepszy urząd - kierownik po technikum zarabia 12tys a szary pracownik po studiach magisterskich poniżej 3tys... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v