Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, Ursus932 napisał:

Ja niewiem kto to jest adrian więc nie pomogę 

To nie głosowałeś na niego?

22 minuty temu, dsbh napisał:

Jest @hubertuss :) a gdzie się podział @Denwer ?

Marecek przezywa załamanie nerwowe albo celebrował wybory za 500+ i przesadził

18 minut temu, hubertuss napisał:

Tak tylko po wyborach 2015 pis sugerował, ze cały suweren ich wybrał. I mogą wszystko. Ten wynik da im do myślenia. Tyle rozdali i ledwo wygrali.

Nie żartuj

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Widisz a twoi koledzy czują taką potrzebę _pisoglupki,  ciemnota głosuje na PiS itp wymieniac dalej 😉 więc o czym Ty tu pier**lisz

Znasz moich kolegów? Ciekawe rzeczy. Piszę (nie pier**lę, bo wychowano mnie na kulturalnego człowieka, poza tym nie używaj słów których znaczenia nie znasz) o tym, że sam obrażasz innych ludzi, kpisz, przekręcasz nazwiska w sposób obraźliwy. Taki z ciebie katolik? Tak wypełniasz naukę Chrystusa? Gdybyś miał resztki przyzwoitości to byś przynajmniej przestał się publicznie błaźnić.

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, cinek1808 napisał:

Aż tak bardzo PiSowi nie zależy aby Duda wygrał. Jeśli jest słaba sytuacji w państwie a oni to wiedzą czy jest. Wygrana Trzaskowskiego było by im na rękę , mieli by na kogo zwalić wine za rozkład państwa

Ale ludzie nie analizują skąd na to wszystko jest kasa. Raz dostaniesz i jak powiedziała szydło się już należy. Tego kto dostanie np, 500 zł nie interesuje, że jakiemuś przedsiębiorcy podnieśli ZUS 

Ps masz jakąś opinie o truskawce panon

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, marobas napisał:

@hubertuss ona chyba ciągle pracuje jako nauczycielka, a jak chodzi o sędziów, to nawet jeśli jakiś już jest na emeryturze, to niestety, ale do tej kasty tylko "po rodzinie", wiec są tam dzieci, wnuki i pociotki...

No i co z tego, ze dzieci są i wnuki. Jak uczciwie się dostali to są. Mam nadzieje, ze nie dążymy do czegoś w stylu Korei Północnej, ze następne pokolenia odpowiadają za grzechy przodków. Choć nie zawsze posiadanie legitymacji pzpr było taką zbrodnią i masa jej byłych posiadaczy jest też wpis. Lub byłą w pis.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, hubertuss napisał:

Ona praktycznie nie bierze udziału w życiu publicznym. Za co jej płacić? powinna mieć skłąb emerytalną opłacaną co najwyżej od ostatnich zarobków w jej przypadku w szkole i to wszystko. 

Zgadzam się żadnych profitow nie powinno być. Ale jako pierwsza dama to dla mnie jest OK.

Many12 weź chłopie nie kompromituj się, było  glosować ba Trzaskowskiego to byś miał lepszą pierwszą damę.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano

Jakby wygrał Trzaskowski, to ja jestem żeby rząd zabrał wszystkie przywileje, to się zaraz ludziom oczy otworzą, w duupach się przewraca od dobrego.

Opublikowano
1 minutę temu, thor1984 napisał:

Ale ludzie nie analizują skąd na to wszystko jest kasa. Raz dostaniesz i jak powiedziała szydło się już należy. Tego kto dostanie np, 500 zł nie interesuje, że jakiemuś przedsiębiorcy podnieśli ZUS 

Tylko,że ten przedsiębiorca widzi, ze te 500 co na jedno dziecko dostał to do zusu oddał. Bo prawie o tyle pis podniósł składki.

Opublikowano
1 minutę temu, Sean napisał:

Jakby wygrał Trzaskowski, to ja jestem żeby rząd zabrał wszystkie przywileje, to się zaraz ludziom oczy otworzą, w duupach się przewraca od dobrego.

Mówisz ukarać naród za złe głosowanie. Szkoda, ze w pisie ciebie nie posłuchają ja bym bardzo temu kibicował. Na drugi dzień poparcie dla pis 5 % .

Opublikowano (edytowane)
Cytat

A jak tam wasze pieczątki na kartach? wszyscy mieliście dwie?

A co, wybory sfałszowane?:P

Edytowane przez Sean
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Tylko,że ten przedsiębiorca widzi, ze te 500 co na jedno dziecko dostał to do zusu oddał. Bo prawie o tyle pis podniósł składki.

Co? PiS coś podniósł 😁

Opublikowano
41 minut temu, lukasz222 napisał:

Wstyd to jest jak najwięksi forumowi patrioci i katolicy nie potrafią się wysłowić po polsku poprawnie, a z nauką Chrystusa nie jest im kompletnie po drodze.

a dla mnie nie bo jesteśmy rożni mamy swoje gwary i kultury i obyczaje regionalne amen 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Mówisz ukarać naród za złe głosowanie. Szkoda, ze w pisie ciebie nie posłuchają ja bym bardzo temu kibicował. Na drugi dzień poparcie dla pis 5 % .

PO  przywróci na pewno.  xD

Opublikowano
4 minuty temu, lukasz222 napisał:

Znasz moich kolegów? Ciekawe rzeczy. Piszę (nie pier**lę, bo wychowano mnie na kulturalnego człowieka, poza tym nie używaj słów których znaczenia nie znasz) o tym, że sam obrażasz innych ludzi, kpisz, przekręcasz nazwiska w sposób obraźliwy. Taki z ciebie katolik? Tak wypełniasz naukę Chrystusa? Gdybyś miał resztki przyzwoitości to byś przynajmniej przestał się publicznie błaźnić.

Dostosowalem tylko swój poziom do tego tematu 😊i nigdzie nie pisałem że jestem "święty" 

Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Zgadzam się żadnych profitow nie powinno być. Ale jako pierwsza dama to dla mnie jest OK.

Many12 weź chłopie nie kompromituj się, było  glosować ba Trzaskowskiego to byś miał lepszą pierwszą damę.

Jak ktoś woli, żeby się nie mieszała to jest ok. Ale już Kaczyńska bardziej się udzielała a nawet Komorowska niż ona.

Przed chwilą, thor1984 napisał:

Co? PiS coś podniósł 😁

Zus z 1080 w 2017 roku mój ojciec jeszcze płacił. Teraz jest od początku tego 1500. dla przedsiębiorcy.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Zus rośnie dla tego że płaca minimalna rośnie. 

Tylko jeśli płaca minimalna rośnie na papierze a rząd zostawia tyle dziur w postaci śmieciówek i innych możliwości by dalej płacić pracownikom mało. To każdy myślący rozumie, ze podwyżki płacy minimalnej są tylko by podnieść zus. No i przedsiębiorca nie zastanawia się dlaczego co i jak. On widzi w portfelu, ze mu dali na jedno dziecko 500 i on te 500 musi zanieść do zusu.

Opublikowano
10 minut temu, hubertuss napisał:

Sęk w tym, że wśród sędziów orzekających w zasadzie już nie ma komunistów. Komuna padła 30 lat temu i większość tych z legitymacją już na emeryturze jest. Za to w pis ie jest jeszcze kilku. Te oczyszczanie to ma być wymiana na swoich. By w przyszłości np gdy taki Szumowski lub jego brat stanie przed sądem mógł liczyć na korzystny wyrok.

Ona praktycznie nie bierze udziału w życiu publicznym. Za co jej płacić? powinna mieć skłąb emerytalną opłacaną co najwyżej od ostatnich zarobków w jej przypadku w szkole i to wszystko. 

Kilku tych z legitymacją ma się chyba dobrze.

Odnośnie Pierwszej Damy. Według mnie powinna otrzymywać minimalną miesięczną wypłatę za sprawowanie funkcji. W końcu to nie jej wina, że mąż został prezydentem :).

7 minut temu, hubertuss napisał:

Pis też już nie ma nic do zaoferowania a apetyty rozbudzone. Sęk w tym,że koniunktura już była i było za co. Pytanie czy teraz będzie bo idą lata recesji i ludzie pis mogą odsunąć sami bez hasła.

Tylko że ludzie wolą wiedzieć co ich czeka i znać program wyborczy partii, inaczej taka partia podzieli los Nowoczesnej czy Kukiza. Głosował byś na kogoś nie wiedząc co ma do zaoferowania ?

6 minut temu, Ulman napisał:

Marecek przezywa załamanie nerwowe albo celebrował wybory za 500+ i przesadził

Może to wytrawny gracz, który czeka na ostateczne wyniki :ph34r:.

2 minuty temu, hubertuss napisał:

To te składki nie wzrosły poprzez obniżenie wieku emerytalnego ?

Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

Dostosowalem tylko swój poziom do tego tematu 😊i nigdzie nie pisałem że jestem "święty" 

To słaby masz charakter, skoro zmieniasz się pod wpływem czegoś co czytasz w internecie na ogólnodostępnym forum. Jak to mówią - chłop ze wsi wyjdzie, ale wieś z chłopa nigdy. Skoro nie potrafisz zachować kultury i nie obrażać innych, to świadczy tylko i wyłącznie o Tobie, a nie o tym z kim rozmawiasz ;) to taka głupia wymówka w stylu "oni zabili dziesięciu, więc ja się dostosowałem i zabiłem też jednego, ale to nie znaczy że jestem mordercą". Może kiedyś dasz radę to pojąć 🙃

Opublikowano
10 minut temu, GRZES1545 napisał:

No ale nie uważasz, że jako pierwsza dama jednak jakieś zdanie powinna mieć czy to o aborcji czy jak nauczyciele strajkowali i koledzy prosili ja o jakieś zdanie. Nawet Maria Kaczyńska pamiętasz jak Rydzyk nazwał ją chyba czarownica bo wyraziła swoje zdanie o aborcji. Ja tam do niej nic nie mam bo i tak jakby jej nie było ale jednak jakieś zdanie mieć powinna.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v