Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, nie napisał:

podniecacie się, że jakiś dziennikarz nie puścił jakiejś piosenki w radiu za co wielu przedstawicieli rządu go skrytykowało, a tutaj jeden z najważniejszych polityków po, kandydat na prezydenta zastrasza dziennikarzy i mówi o likwidacji programów, które nie są mu przychylne i co? nikt się nie wypowie?

Spieszcie się państwo zadawać pytania z TVP Info, bo niewiele tygodni już zostało – zwrócił się Trzaskowski do dziennikarza TVP Info, który pytał o realizację deklaracje, jakie w kampanii samorządowej złożył obecny prezydent Warszawy. Bardzo się cieszę, że będę mógł rozmawiać, no jeszcze tylko przez parę tygodni, z redaktorami i redaktorkami TVP Info

demokracja i wolność wg. po, będą likwidować nieprzychylne media, jak u ruskich (tusk pokazał jak się pacyfikuje wprost i rzeczpospolitą, to ich styl)

Tonie są dziennikarze , tylko partyjne aparatczyki

Opublikowano
1 godzinę temu, marulekk napisał:

Przez noc przemienienia dostał 😁

Inne wytyczne z centrali .

marecek zmienia zdanie nie rzadziej niż nick .

Opublikowano

nasyłanie policji na redakcję wprost i zabieranie dziennikarzom komputerów to była wolność mediów i demokracja,

spotykanie się rzecznika rządu z redaktorem naczelnym gazety na śmietniku w celu zablokowania druku niewygodnych materiałów to również wolność słowa i pełnia demokracji

zablokowanie transmisji z przesłuchania prezydenta to najwyższy poziom wolności i rozwoju demokracji

to były rządy i ich niezależne media z niezależnymi dziennikarzami najwyższych standardów 

jeżeli tak uważacie

to teraz wiem dlaczego

wam tak tęskno do tego

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

A kto tak twierdzi ? To takie samo chamstwo jak to które obecnie opanowało media publiczne

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Inne wytyczne z centrali .

marecek zmienia zdanie nie rzadziej niż nick .

Ja nie zmieniam zdania  mam te same poglądy polityczne od lat i raczej nikłe szansę bym je zmienił 

Opublikowano
12 godzin temu, jacus napisał:

romus- ja dobrze wiem kto to kolodziejczak, na af wystepowal jako szczepanitoo, poszukaj jak kiedys z nim dyskutowalem, on byl w pis-e tak jak lepper w pzpr i na tym analogie sie nie koncza.. wpisz sboe taka fraze-gwozdz do trumny,lepper,ziobro i poczytaj kto zalatwil go zalatwil-nie chodzi o to doslowne ,tylko wykonczyl go politycznie.

hubert-jakie to ma znaczenie o kim ?? wystarczy zmienic imiona i zawsze aktualny.

mysmy siewali- na prawo most, na lewo most a nam chce sie walic 😛

Jacus zadziwiasz mnie - teraz wiem dlaczego ten szczepanito przysiadł na laurach - musiał od pisdziorów awansem dostać kopa wyżej - pytanie brzmi - jakie to były profity bo liczyłem trochę na tego gostka?

Opublikowano
57 minut temu, nie napisał:

nasyłanie policji na redakcję wprost i zabieranie dziennikarzom komputerów to była wolność mediów i demokracja,

spotykanie się rzecznika rządu z redaktorem naczelnym gazety na śmietniku w celu zablokowania druku niewygodnych materiałów to również wolność słowa i pełnia demokracji

zablokowanie transmisji z przesłuchania prezydenta to najwyższy poziom wolności i rozwoju demokracji

to były rządy i ich niezależne media z niezależnymi dziennikarzami najwyższych standardów 

jeżeli tak uważacie

to teraz wiem dlaczego

wam tak tęskno do tego

Ale co Ty chcesz w ten sposób osiągnąć? Uspokoić mnie, czy powstrzymać moje odruchy wymiotne podczas oglądania programów informacyjnych TVP, słowami, że „oni” też tak robili, a może i gorzej było nawet? To to wytłumaczenie ma być? Co tu tłumaczyć, czy oczy mydlić, było dziadostwo i dziadostwo jest, a przecież standardy inne być miały, czy ja się przesłyszał tylko, gdy do władzy parli? 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, nie napisał:

jeżeli tak uważacie

to teraz wiem dlaczego

wam tak tęskno do tego

to że kiedyś były świnie to nie znaczy że świnie innego koloru obecne mamy nazywać aniołami.
PiS straciło kontakt z rzeczywistością tak samo jak wcześniej stracili ten kontakt poprzednicy.
Politycy to jednak nie bydło bo obrażało by to stada bydła bo te zachowują się racjonalniej.
Sługusy polityków to gady jak ten niejeden który dopiero teraz sobie przypomniał że Niedźwiedzki był jakimś współpracownikiem sb.
Dopiero teraz gadzie wyciągasz takie oskarżenia? czy kartofelek Kaczyński który plunął wszystkim nam w twarz stawianiem siebie ponad prawem o czym wypomniał Mu Kazik co uaktywniło podobne gady tym razem po pisowskiej stronie (wszędzie ich pełno) zabrania mi ich po imieniu nazwać tylko dla tego że wygryźli poprzednie gady z polskiej polityki?

Niedźwiedzki, Mann, Kaczkowski, Turski, i wielu innych stworzyli stację radiową o niepowtarzalnym charakterze która już i tak ginęła śmiercią naturalną i wystarczyło nie ruszać a samo by to wygasło bo zmiana czasów, pokoleń gustów. Nawet jeśli mieli komunistyczne korzenie to któż z nas ich w tym kraju nie ma? włącznie z tymi którzy teraz u władzy.
To nie, musieli zrobić szambo które teraz na nich samych spadnie i do qwy nędzy jak nie miałem na kogo głosować tak mieć nie będę bo metody stosują takie same jak ci z którymi walczą.

cyt -"Dalej Kowalski wyjaśniał, że "dziennikarz to zawód zaufania publicznego, a współpracy z komunistyczną bezpieką totalitarnego państwa nie można wymazać i dziś zapomnieć". "III RP stosowała i stosuje wciąż podwójne standardy. Pro publico bono powinniśmy stosować bez względu na wrażliwość polityczną te same standardy" - napisał."

to gdzie byłeś gadzie wcześniej żeś tych standardów nie przestrzegał/egzekwował na Niedźwiedzkim? a dopiero kiedy ci to na rękę to frazesami rzucasz aby wytłumaczyć czysto stalinowskie metody sprawowania władzy; szukanie brudów na każdego kto niewygodny. Ciekawe o co Kazika Staszewskiego oskarżycie?
tak, o tobie piszę
Wiceminister aktywów państwowych Janusz Kowalski /Jakub Kaminski/East News /East News

dla mnie niczym się nie różnisz od oprawców bezpieki i co głupszych propagandzistów totalitarnej komuny a do Urbana Jerzego brakuje ci i klasy i intelektu i poczucia humoru ale cel masz ten sam co Urban w juncie Jaruzelskiego - obronę interesów i tyłków tej junty.

cytat i fotka pochodzą z
https://fakty.interia.pl/polska/news-wiceminister-janusz-kowalski-o-marku-niedzwieckim-tajny-wspo,nId,4500850

czy ten kraj doczeka się roztropnych i sprawiedliwych władców?

p.s. jestem gotów na żądanie redakcji udostępnić swoje dane personalne dla wyłącznej wiedzy administracji af i ew odpowiedzialności za obrazę tego czegoś co mieni się być wce ministrem mojego kraju.

nie politowaniem się kończą rządy dynastii Kaczyńskich a narastającą wściekłością coraz większej części społeczeństwa co jest groźne na przyszłość dla nas wszystkich i mam nadzieję że się w porę co mądrzejsi w tym PiS-e zreflektują że manipulacjami do niczego z Polakami nie dojdą.
Kazik ma rację wce minister nie. Taka jest prawda i bez względu na konsekwencje zamierzam ją powtarzać a pierwsze miejsce na liście radiowej trójki dla tego utworu było tylko kwestią czasu i nie potrzebne były tu żadne manipulacje.

Ten nowy jak Mu ta,?.... Trzaskowski. Obiecuje zlikwidować media publiczne a jako że prezydent w Polsce g,,no może to kto wie czy nie zawężę losowania tylko do tych którzy obiecają to samo bo nic innego popsuć raczej nie zdołają jako prezydent.
Pora postawić tamę pisowskim zapędom stawiania się ponad prawem a ostatnio kto wie czy i nie ponad Prawdą bo jakoś nie wierzę aby Niedźwiedzkiemu chciało się manipulować listą przebojów.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Trzaskowski co powiada teraz że wiek emerytalny nie będzie podniesiony że 500 + będzie potrzymane teraz jest dobre w chwili kampanii wyborczej na Prezydenta Polski .

Co powiadał Trzaskowski na temat 500 + ze to rozdawnictwo jak można tak zmieniać poglądy widać że można na rzecz koryta .

Poglądów to tylko świnia nie zmienia bo jest przy korycie .

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

prezydent nie ma za wiele do gadania i może obie obiecywać gruszki na wierzbie i tak mu nikt nie uwierzy bo co najwyżej może proces legislacyjny opóźnić i jest mi obojętne kto jest na tej funkcji w Polsce
no prawie obojętne bo jest to jakaś miara prestiżu formacji politycznej z której jest prezydent no i tu - nie ukrywam - mam z tym Trzaskowskim dylemat.

Opublikowano (edytowane)

Bez sensu albo ja nie rozumiem. 

Najpierw piszesz że jak można a dalej ze tylko świnia nie zmienia

Do galana

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

nie politowaniem się kończą rządy dynastii Kaczyńskich a narastającą wściekłością coraz większej części społeczeństwa co jest groźne na przyszłość dla nas wszystkich i mam nadzieję że się w porę co mądrzejsi w tym PiS-e zreflektują że manipulacjami do niczego z Polakami nie dojdą.
Kazik ma rację wce minister nie. Taka jest prawda i bez względu na konsekwencje zamierzam ją powtarzać a pierwsze miejsce na liście radiowej trójki dla tego utworu było tylko kwestią czasu i nie potrzebne były tu żadne manipulacje.

Wieeeeeelki szacunek za takie stawianie sprawy.:gent:

Opublikowano (edytowane)

Nad każdy musi czegoś bać A TVP to taki bat na łopozycje Ale z drugiej strony to jak rząd ma się bronić przed tą hołotą przecież za nimi stoi silne medium ,to kto ma pokazać oszustwa, obłude,kłamstwa itp różnych posrańców

Ale wk***ia mnie że TVPpis jak już złapie jakiego łopozycyjnego przekreta to grilują dziada non stop aż już rzygać się chce ,dlatego żadko oglądam 

A czy to nie czasem rudy prezydent Europy miał znieść abonament? I co zamiast tego podniósł wiek emerytalny 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

prezydent nie ma za wiele do gadania

Prezydent i kandydaci obiecują, bo tego wymaga elektorat. Niestety elektorat nawet nie wie co leży w kompetencjach Prezydenta, więc przyjmuje te obietnice za dobrą monetę. Czyli albo elektorat douczy się , albo dalej będzie dymany i to na własne życzenie.

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Ale wk***ia mnie że TVPpis jak już złapie jakiego łopozycyjnego przekreta to grilują dziada non stop aż już rzygać się chce ,dlatego żadko oglądam 

TYP tworzą ludzie i to ludzie swoim działaniem powodują u Ciebie odruch wymiotny. 

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

Nad każdy musi czegoś bać A TVP to taki bat na łopozycje Ale z drugiej strony to jak rząd ma się bronić przed tą hołotą przecież za nimi stoi silne medium ,to kto ma pokazać oszustwa, obłude,kłamstwa itp różnych posrańców

A czy to nie czasem rudy prezydent Europy miał znieść abonament? I co zamiast tego podniósł wiek emerytalny 

Dokładnie to co teraz robi Trzaskowski .

Opublikowano
8 minut temu, dysydent napisał:

prezydent nie ma za wiele do gadania i może obie obiecywać gruszki na wierzbie i tak mu nikt nie uwierzy bo co najwyżej może proces legislacyjny opóźnić i jest mi obojętne kto jest na tej funkcji w Polsce
no prawie obojętne bo jest to jakaś miara prestiżu formacji politycznej z której jest prezydent no i tu - nie ukrywam - mam z tym Trzaskowskim dylemat.

Przecież miałeś nie mówić na kogo będziesz głosował ,bo k**wa znów kto zapyta A Ty "ryj" wydrzesz 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v