Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Tak w TVP leciał wieczorem ten film. Dziadkowie opowiadali mi takie historie kiedyś ,aż trudno było  mi w to uwierzyć.😬 Film pokazuję jak brutalna była tamta rzeczywistość.

Była brutalna i powtórke mieliśmy w 1995-96 na Bałkanach. Taka sama sytuacja i to pod nadzorem ONZ. Sytuację poprawiały na chwilę naloty NATO, ale ekipa i tak wracała. Czasami dopiero A10 z niskiego pułapu potrafił namówić kogoś do zmiany planów.

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)

jak by nie było zmian w Rosi to nie było by zmian w Polsce ani innych krajach bloku wschodniego .

Leonid Ilicz Breżniew był u schyłku władzy by cokolwiek   zrobić  .

Jurij Władimirowicz Andropow

Konstantin Ustinowicz Czernienko

Michaił Siergiejewicz Gorbaczow i jego pierestrojka rozwaliła całą Rosję .

Ale jak by byli tacy u władzy jak .

Józef Wissarionowicz Stalin

Ławrientij Pawłowicz Beria

To dalej by nasi siedzieli Syberii .

Borys Jelcyn 

Władimir Putin

Dmitrij Miedwiediew

Władimir Putin

Ten to dożywotnie będzie rządził ,

Edytowane przez galan99
Opublikowano
27 minut temu, mirro napisał:

Była brutalna i powtórke mieliśmy w 1995-96 na Bałkanach. Taka sama sytuacja i to pod nadzorem ONZ. Sytuację poprawiały na chwilę naloty NATO, ale ekipa i tak wracała. Czasami dopiero A10 z niskiego pułapu potrafił namówić kogoś do zmiany planów.

dalej sudan i wiele innych czystek .            na obecną chwile nie widze sensu rozmowy ze stroną ukrainska no bo z kim tam rozmawiać ?  temat był poruszany kilka lat temu ale ukraina chyba nijak nie zaaregowała 

Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

Że ten duPOk tyle dostał, wstyd Polacy 

Sam na niego zagłosowałem i się tego nie wstydzę. Duda ani PiS całkowicie mnie nie przekonuje, nie kupili mnie zerowym PIT-em, bo na żadne inne ich świadczenie oprócz zasiłku pogrzebowego się nie kwalifikuję.

Opublikowano
6 minut temu, Ursus932 napisał:

Że ten duPOk tyle dostał, wstyd Polacy 

Wstyd to jest jak najwięksi forumowi patrioci i katolicy nie potrafią się wysłowić po polsku poprawnie, a z nauką Chrystusa nie jest im kompletnie po drodze.

• Like 5
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Sam na niego zagłosowałem i się tego nie wstydzę. Duda ani PiS całkowicie mnie nie przekonuje, nie kupili mnie zerowym PIT-em, bo na żadne inne ich świadczenie oprócz zasiłku pogrzebowego się nie kwalifikuję.

Masz do tego prawo, ale ja bym się  wstydził, na takiego prezydebta glosować co wskazuje ludziom kierunek jeden = Berlin😬

Edytowane przez GRZES1545
  • Thanks 4
Opublikowano

Ciekawie może jeszcze być. Duda powinien zyskać jak spłynie prowincja. Z drugiej strony miasta głosują bardziej wieczorem a wieś rano i po mszy. Do tego dochodzi masa głosów nad morzem, na mazurach w Chorwacji itp

Opublikowano
5 minut temu, lukasz222 napisał:

Wstyd to jest jak najwięksi forumowi patrioci i katolicy nie potrafią się wysłowić po polsku poprawnie, a z nauką Chrystusa nie jest im kompletnie po drodze.

A Ty kto? Lepszy 

Opublikowano

Nawet jeśli Duda wygra to na styk. Już nie powiedzą, że mogą wszystko bo ich suweren wybrał. Bo jak widać,  połowa suwerenu i to tylko z tych co zagłosowali. No i się potwierdza to co pisałem już nie raz. Gdyby był Hołownia to by Duda przegrał. Trudno trzeba żyć dalej hehe.

Opublikowano
3 minuty temu, daron64 napisał:

Tez sie nie spodziewales, ze adrian wygra? Myslalem, ze bardziej w niego wierzyles

Ja niewiem kto to jest adrian więc nie pomogę 

Opublikowano
6 minut temu, lukasz222 napisał:

Bo to katoliki w niedzielę przez 45 minut a jak się potem zachowują to widać choćby na tym forum. 

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

A Ty kto? Lepszy 

W przeciwieństwie do Ciebie nie czuję potrzeby dzielenia ludzi na lepszych i gorszych.

7 minut temu, hubertb napisał:

No i dla tego mieliśmy głosować na trzaskę który ma bliżej do Błękitnej Ostrygi niż do kościoła. 

Bliżej do kościoła od pana Dudy miała np. caryca Katarzyna, czy pruski król Fryderyk II w 1795r. Kościół klepał ich po pleckach przy rozbiorach Polski aż klaskało

Edytowane przez lukasz222
  • Like 1
Opublikowano

Ale będą jaja😙 jak dudus polegnie 

Się jużogłosił zwycięstwo i podziękował... 🤣🤣🤣

Przecież ludzie jeszcze głosują.... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v