Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

1. Niech państwo nie zabiera i nie daje to będzie porządek . Uważasz za słuszne by dawać biednym? Dlaczego?

2. Tacy menadżerowie co grzeją stołki są najczęściej w spółkach państwowych z nadania partyjnego. Itak od czasów komuny

art 65. Konstytucji.

5. Władze publiczne prowadzą politykę zmierzającą do pełnego, produktywnego zatrudnienia poprzez realizowanie programów zwalczania bezrobocia, w tym organizowanie i wspieranie poradnictwa i szkolenia zawodowego oraz robót publicznych i prac interwencyjnych.

art 67

2. Obywatel pozostający bez pracy nie z własnej woli i nie mający innych środków utrzymania ma prawo do zabezpieczenia społecznego, którego zakres i formy określa ustawa

art 75

1. Władze publiczne prowadzą politykę sprzyjającą zaspokojeniu potrzeb mieszkaniowych obywateli, w szczególności przeciwdziałają bezdomności,wspierają rozwój budownictwa socjalnego oraz popierają działania obywateli zmierzające do uzyskania własnego mieszkania.

Konstytucja gwarantuje pewne prawa. Urząd pracy, ta instytucja jest po to aby tylko istniała, czy aby pomagać ?

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jarecki napisał:

to ,,wywalczyć '' to nie pasuje do reszty posta .  jak sie komuś nie podoba to niech zmieni prace ,

Tak samo uważasz w odniesieniu do roszczeniowych pań Grazynek na kasie w Biedronce? Toż to one dzielnie walczyły ramie w ramie z lewacka Solidarnością o lepsze warunki w czym zresztą lewicowy rząd ich wspierał

@dsbh - konstytucja to dokument lewicowych środowisk. Ja się pytam o twoją opinie - dlaczego uważasz za słuszne zabieranie zaradnym i pracowitym i dawanie biedocie.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
18 minut temu, Ulman napisał:

Toż to one dzielnie walczyły ramie w ramie z lewacka Solidarnością o lepsze warunki

chcesz zabrać ludziom prawo do strajku? myślałem, że popierasz wolności

pomaganie słabszym to istota człowieczeństwa

-------------------------------------

W lipcowej "Nowej Fantastyce" ukazało się opowiadanie Jacka Komudy "Dalian, będziesz ćwiartowany!". Redakcja miesięcznika postanowiła przeprosić za nie środowiska LGBT, a także... zaatakować autora. Dodajmy - autora opowiadania przyjętego do druku, tekstu już opublikowanego.

Na bardzo ostry komentarz zdobył się autor kultowego już Cyklu Inkwizytorskiego, Jacek Piekara.

– Stopień poprawnopolitycznego zeszmacenia redakcji "Nowej Fantastyki" niewyobrażalny. Atakują własnego autora i składają samokrytykę, że opublikowali jego tekst, który mógł urazić LGBT!- napisał na Twitterze.

kolejny przykład lewackiej tolerancji i wolności

na zachodzie już zakazują książek i filmów; nowa inkwizycja

• Like 3
Opublikowano

Skąd wywnioskowałeś że chce im coś zabrać? A niech protestują ile chcą, najwyżej wylecą z roboty.

@jarecki napisał  

36 minut temu, jarecki napisał:

to ,,wywalczyć '' to nie pasuje do reszty posta .  jak sie komuś nie podoba to niech zmieni prace ,

Generalnie jest to  miód na serce me bo od zawsze tak twierdzę. Jednak kolega Jarecki jest zatwardziałym socjalistą więc się zapytałem czy ta maksyma dotyczy również pań Grażynek tudzież górników i innych podobnych grup? A może dotyczy to jedynie grup śmiących protestować przeciw PISowskiej gradacji zawodowo - zarobkowej.

Istotą człowieczeństwa jest racjonalne zachowanie. Od zawsze był mecenat i jeśli ktoś uznał że ma ochotę komuś coś dać i jest to racjonalne to dawał. Jeśli widział że są to lenie , pijaki i nieroby to nie dawał grosza i to również było racjonalne. Obecnie lewicowe rządy chcą systemowo zabierać pracowitym i zaradnym by dawać gamoniom i leniom bo ci będą na nich głosować.  To nie ma nic wspólnego z człowieczeństwem

Opublikowano

Oto  zachowanie POstkomunistycznego elektoratu .To właśnie tacy POpaprańcy  zagłosują na Trzaskowskiego !

Menażeria.  Wytresowane przez onety i tefałeny niezdolne do samodzielnego myślenia zindoktrynowane PO-UBeckie małpy !

• Like 5
Opublikowano (edytowane)

Kurna przychodzę przed chwilą od spawania przyczepy do domu A tu jakaś debata w końskich Ale patrzę i nie widzę gdzie ten tchórz 😏

Ludzi się k**wa obawia 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Duda odpowiada na pytania mieszkańców i przyjezdnych gości..oraz na pytania internautów. Zadający pytania nie są anonimowi, pokazani są na ekranie. Trzaskowski wybrał do rozmowy dziennikarzy zaprzyjaźnionych z opozycją mediów. Taka różnica..

Pytanie.Czy Trzaskowski planuje być prezydentem dziennikarzy? czy zwykłych ludzi?

Myślę że powinien się  stawić na tej debacie TVP, jest jak jest ale jednak to głupi ruch by robić coś na własną rękę i mieć oglądalność minimalną.

• Like 2
Opublikowano

naswietliles sobie oczy ??? nie widzisz jak blyszczy glaca pad-alca ?

ja dzisiaj zorganizowalem swja wlasna debate mimo zaproszenia zaden z kandydatow nie przybyl... tchorze.

Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

naswietliles sobie oczy ??? nie widzisz jak blyszczy glaca pad-alca ?

ja dzisiaj zorganizowalem swja wlasna debate mimo zaproszenia zaden z kandydatow nie przybyl... tchorze.

A kto by do Ciebie na zadupie chciał przyjechać 

Opublikowano

Według mnie to jest kpina z wyborców. Jeden ma debatę w jednym miejscu, drugi w drugim ale jak coś to obaj chcą stać ponad podziałami.

• Like 1
Opublikowano

Pierwsze co się rzuca w oczy, to ambasador USA wie co to WSI. Druga sprawa ktoś non stop "pilnuje" media społecznościowe. Trzecia. Prezydent USA poparł prezydenta Dudę a stacja która należy do Amerykanów popiera kontrkandydata. Tego to akurat nie rozumie.

• Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, Ulman napisał:

Taka jest oficjalna narracja propagandowa 

Oczadziło nawet KK   https://nczas.com/2020/06/14/rece-ktore-daja-500-plus-wyborca-pis-caluje-ewangeliste-mateusza-po-rekach-video/ 

Groteskowe jest, żeby mężczyzna drugiemu obcemu mężczyźnie całował ręce.

2 minuty temu, dsbh napisał:

Pierwsze co się rzuca w oczy, to ambasador USA wie co to WSI. Druga sprawa ktoś non stop "pilnuje" media społecznościowe. Trzecia. Prezydent USA poparł prezydenta Dudę a stacja która należy do Amerykanów popiera kontrkandydata. Tego to akurat nie rozumie.

Podchwytliwe posunięcie.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, dsbh napisał:

A co tu rozumieć? Kocham was krowy moje bo was doję

….a w TVPis się cieszą bo Duda wygrał debatę👍

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v