Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Adi96 to tak samo jak było z tym tekstem z filmu 007 o łapówkach... Że niby na każde pytanie da się odpowiedzieć Tak, Nie lub Nie wiem.

A jak zapytasz kogoś czy przestał brać już łapówki to która odpowiedz pasuje?

Są różne sytuacje w których sa różnego rodzaju dylematy i jednemu to jest konfidencja innemu właśnie zgłoszenie obywatelskie...

Opublikowano

@Roki212 Żadna odpowiedź nie pasuje,odpowiedź brzmi że nigdy nie brałem.

Ona nie rozumie że staramy się na dobro innych,mamy stan wyjątkowy osoba zarażona lub która nie przestrzega zasad narażając innych powinna być uakarana lub być kwarantannie Dyscyplina musi być,inaczej skończymy jak Włosi,gdzie oni mają więcej zgonów jak Chiny.Uczmy się najlepiej na błędach cudzych i ich nie powtarzajmy bo skutki są znane.

Opublikowano
5 minut temu, Adi96 napisał:

Ona nie rozumie że staramy się na dobro innych,mamy stan wyjątkowy osoba zarażona lub która nie przestrzega zasad narażając innych powinna być uakarana lub być kwarantannie Dyscyplina musi być,inaczej skończymy jak Włosi,gdzie oni mają więcej zgonów jak Chiny.Uczmy się najlepiej na błędach cudzych i ich nie powtarzajmy bo skutki są znane.

włochach za nieprzestrzegani chyba dzisiaj wprowadzili 8 lat wiezienia 

Opublikowano
19 minut temu, dysydent napisał:

@jacus to że mi z iinformacji w tvp raz jedno odpowiadać zaczęło do przekazu to już mnie do psychiatry?
o żesz Ty

no bo ja tego posta https://www.agrofoto.pl/forum/topic/280895-koronawirus/page/93/?tab=comments#comment-2867874

a jak następnym pod moim odpowiedział? :D 

dlaczego myslisz ze to bylo do ciebie ??? to tak ogolnie do wszystkich:D korona-s-wirusow..

dzisiaj w radio od rana reklamowali pomoc telefoniczna urzedowych psychiatrow-w godzinach pracy urzedu.

no i po epidemii- adrian modlil sie na jasnej gorze  razem z przeorem i zalatwili w najwyzszej instancji koniec s-wirusa..tyle ze to chinski wynalazek i nie wiem czy ichni "pan bog" sie temu podporzadkuje ?? a tak na marginesie w co oni wierza ?? klasztory jakies maja- szaolin z filmow kojarze,pijanych mistrzow ten pewnie wielu, az sprawdze

https://pl.wikipedia.org/wiki/Religia_w_Chinach

Opublikowano (edytowane)

no bo jak ja piszę że tvp do rzeczy coś ..
a Ty że jak zwierzęta, rzeczy czy rośliny ludzkim głosem słyszę to pora na poradę psychiatry :P 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał:

najlepszy test na zdrowie psychiczne- odezwac sie do psa-gdy nie odpowie tylko zaszczeka to wszystko z nami i z nim w porzadku😛

ale niektóre psy ugryźć potrafią i to czasem rękę która im żreć daje.
już mi zbrzydło robić za kaganiec
chociaż pamiętając niedawną tu dyskusję to te psy wściekłe same sobie kagańce na pyski kują własnym zwierzęcym strachem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 godzin temu, tess napisał:

Nie jest do kitu. Nie przeinaczaj moich wypowiedzi. Niech każdy robi to z własnej nieprzymuszonej woli i tyle a nie bo polityk tak nakazał - brrrrrr! 

Kwestia wolności obywatelskich, tych codziennych, i tu Cię rozumiem. Jednak ( bo zawsze jest jakieś jednak) kwestia przeżycia stada. I kolejne jednak czyli wykorzystywanie zwrotu "dobro stada" , albo chęć regulacji tych wolności. 
Jeżeli boisz się że nawet ustaniu przyczyny konieczności "donoszenia" samo donoszenie nie ustanie, to mówię tak tylko przysunie się ciężar na inne kierunki ( np szczekające psy) . I tu wszelkie systemy opierające się na kontroli obywatela zacierają ręce.

Kwestia kwarantanny, jazdy po pijaku i samodzielnego rozbrajanie niewybuchów. Trzy sytuacje i powody dla których nie powinno się tego robić.

Pierwszy - Jest to prawnie zakazane.

Drugi- niebezpieczne dla podmiotu działania oraz innych.

Opublikowano

Tak tego się obawiam JEDNAK jest pewien gen którego nam nie wyłupią ani groźbą ani karami - to gen wolności. I nie chodzi mi o wąskie spojrzenie na obecną sytuację, ale na szersze zagadnienie dla jak to @szmergiel często podkreśla ,,myśących". Jednak na najbliższe lata czarno to widzę.

Jaki jest sposób na jeszcze większe zmniejszenie ilości zakażonych - aby stawiać Rząd w jasnym świetle chwały???... - robienie jeszcze mniej testów+pęłna kontrola nad wynikami- ale nie o tej propagandzie chcę teraz o tym abyście ludzie potrafili dostrzec co ma miejsce i przestańcie wierzyć, że tak trzeba- trzeba NAKAZYWAĆ, ROZKAZYWAĆ, KARAĆ i co dalej? Wszystko o co walczyli nasi przodkowie okaże się nic nie warte. 

Może to prawda, że człowiek nigdy nie był wolny tak naprawdę- jednak tą wolność czuł... A obecnie co czuje? Jedynie strach, niepewność i brak zaufania... 

Opublikowano

Media.. Media... Wiecie to- co macie wiedzieć, żeby zająć wasze myślenie...żeby wam umykały rzeczy istotne... Powodzenia 

A tak ku pokrzepieniu... 

,, Bartlomiej Ploszaj

1. w polsce testy nie są robione na taką skalę na jaką powinny być robione, sanepid do tej pory podważał kompetencje lekarzy i odmawiał ich wykonania. Teraz po prostu testów brakuje.
2. Statystyki polskie są przekłamane również z powodu nie ujawniania chorych którzy zmarli przed otrzymaniem wyniku testu albo odmowa jest wykonania testu po śmierci. Co więcej jeśli ktoś umiera i ma Covid-19 ale też np. sepse to też nie będzie uzględniony w statystykach."
Opublikowano
jacus napisał:

19 minut temu, dysydent napisał:

@jacus to że mi z iinformacji w tvp raz jedno odpowiadać zaczęło do przekazu to już mnie do psychiatry?
o żesz Ty

no bo ja tego posta https://www.agrofoto.pl/forum/topic/280895-koronawirus/page/93/?tab=comments#comment-2867874

a jak następnym pod moim odpowiedział? :D 

dlaczego myslisz ze to bylo do ciebie ??? to tak ogolnie do wszystkich:D korona-s-wirusow..

dzisiaj w radio od rana reklamowali pomoc telefoniczna urzedowych psychiatrow-w godzinach pracy urzedu.

no i po epidemii- adrian modlil sie na jasnej gorze  razem z przeorem i zalatwili w najwyzszej instancji koniec s-wirusa..tyle ze to chinski wynalazek i nie wiem czy ichni "pan bog" sie temu podporzadkuje ?? a tak na marginesie w co oni wierza ?? klasztory jakies maja- szaolin z filmow kojarze,pijanych mistrzow ten pewnie wielu, az sprawdze

w takich momentach musisz jeszcze drwić z wiary kolego, możesz to przemilczeć czy cię tak boli że ktoś jest wierzący? dzisiaj Franciszek ma zawierzyć świat Chrystusowi , też będziesz przeciwny temu? chociaż teraz bys odpuścił siebie tyle ci powiem

tess napisał:

Media.. Media... Wiecie to- co macie wiedzieć, żeby zająć wasze myślenie...żeby wam umykały rzeczy istotne... Powodzenia 

A tak ku pokrzepieniu... 

,, Bartlomiej Ploszaj

1. w polsce testy nie są robione na taką skalę na jaką powinny być robione, sanepid do tej pory podważał kompetencje lekarzy i odmawiał ich wykonania. Teraz po prostu testów brakuje.
2. Statystyki polskie są przekłamane również z powodu nie ujawniania chorych którzy zmarli przed otrzymaniem wyniku testu albo odmowa jest wykonania testu po śmierci. Co więcej jeśli ktoś umiera i ma Covid-19 ale też np. sepse to też nie będzie uzględniony w statystykach."

a jak ma być uwzględniony, jak ktoś zginie w wypadku samochodowym i będzie miał covid to co mają zapisać go na konto wypadku czy covidu? trochę było by to nie logiczne!

Opublikowano

Nie obchodzi mnie polityka podkreślam to z całą mocą! Obchodzi mnie tylko to, aby i Polityka przestała się interesować moją wolnością!!! To co cię teraz dzieje jest dla mnie czymś abstrakcyjnym i zupęlnie nie do zaakceptowania!!! 

Opublikowano

To wyjedź   do włoch  niemiec  francji   albo  rosji  białorusi   

Opublikowano (edytowane)

Naiwne myślenie i nie łudźcie się, że można nie zarazić się będąc w sklepie/przynosząc zakupy, pracy; nawet nie jesteśmy świadomi tego. Dobrze odchorować i poznać to wcześniej czy później dla własnego dobra póki jest się w pełni sił. Wirusa nie pokonasz, można go zneutralizować, zawsze był i będzie, a mutować może nawet do słabszej formy. Sęk w tym i ktoś to wcześniej napisał, żeby to stopniowo przychodziło a nie lawinowo ze względu na służbę zdrowia. 

Włosi wyliczają, że problemem jest nie tylko niewydolność szpitali, ale także fakt, że placówki te same w sobie są źródłem zakażeń. Zdaniem Włochów lepszym rozwiązaniem byłoby leczenie mobilne, pozaszpitalne.

Testy nie uchronią- informacja do statystyk/kwarantanny, przecież leczenie jest objawowe/indywidualne. Może podobne działanie powinni realizować w przypadku grypy, przecież dzieci łapią w szkołach w mig to przynosząc do domu.

1 godzinę temu, jarecki napisał:

To jest żniwo mediów, co z ludźmi robią.

Tess jak faceci są bezsilni to łapią się pał, sama widzisz. W sklepie  widziałam taką sytuację, kiedy starsza kobieta zakaszlała (to był kaszel typowo 'grypowy'), młodszy mężczyzna odskoczył jak z procy i uciekł do innej kasy, uśmiałam się.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, tess napisał:

Tak tego się obawiam JEDNAK jest pewien gen którego nam nie wyłupią ani groźbą ani karami - to gen wolności. I nie chodzi mi o wąskie spojrzenie na obecną sytuację, ale na szersze zagadnienie dla jak to @szmergiel często podkreśla ,,myśących". Jednak na najbliższe lata czarno to widzę.

Jaki jest sposób na jeszcze większe zmniejszenie ilości zakażonych - aby stawiać Rząd w jasnym świetle chwały???... - robienie jeszcze mniej testów+pęłna kontrola nad wynikami- ale nie o tej propagandzie chcę teraz o tym abyście ludzie potrafili dostrzec co ma miejsce i przestańcie wierzyć, że tak trzeba- trzeba NAKAZYWAĆ, ROZKAZYWAĆ, KARAĆ i co dalej? Wszystko o co walczyli nasi przodkowie okaże się nic nie warte. 

Może to prawda, że człowiek nigdy nie był wolny tak naprawdę- jednak tą wolność czuł... A obecnie co czuje? Jedynie strach, niepewność i brak zaufania... 

dziewczynio co ci z robienia testow jak ludzie beda sie zarazac? mozna zrobic wszystkim test  i puscic woln niech robia co chca,jestes na tyle madra ze przewidzisz efekt? bedzie wiecej zakazonych i tragedia. mozna tez wszystko zamknac,postawic tylko sluzby z palami i bronia na 2tyg i kazdego kto sie wylamie guma.jak myslisz jaki bedzie efekt? bo ja mysle ze epidemia ustapi. wszystko co pisze tyczy sie stanu obecnego jaki mamy a nie ogolnie wolnosci

8 godzin temu, jacus napisał:

mialem cie tylko za glupka,teraz widze ze okreslenie czlowiek to zdecydowanie za duzo dla ciebie

Edytowane przez szmergiel
li
Opublikowano
29 minut temu, tess napisał:

Nie obchodzi mnie polityka podkreślam to z całą mocą! Obchodzi mnie tylko to, aby i Polityka przestała się interesować moją wolnością!!! To co cię teraz dzieje jest dla mnie czymś abstrakcyjnym i zupęlnie nie do zaakceptowania!!! 

Pomyśl teraz że to nie wymysł Polski ale Unii że mogą cię teraz zaszczepić z mocy prawa czy chcesz czy nie , druga sprawa Unia chce do stepu do numerów telefonów wszystkich obywateli żeby było wiadomo gdzie się przemieszczają .

Teraz to mogą Chipowanie ludzi – nowe wyzwanie dla bezpieczeństwa Chipy RFID stają się coraz bardziej popularną technologią dzisiejszego świata. Powszechnie wykorzystywane są do znakowania produktów w sklepach, a także zwierząt hodowlanych i domowych. Jednak pojawił się nowy trend – nadszedł czas na chipowanie ludzi. 

Nic nie będziesz miał do gadania o swej wolności .

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ywa napisał:
1 godzinę temu, jarecki napisał:

To jest żniwo mediów, co z ludźmi robią.

Tess jak faceci są bezsilni to łapią się pał, sama widzisz. W sklepie  widziałam taką sytuację, kiedy starsza kobieta zakaszlała (to był kaszel typowo 'grypowy'), młodszy mężczyzna odskoczył jak z procy i uciekł do innej kasy, uśmiałam się.

jak  2 osoby rzućą kamieniem to to odzwierciedla co najmiej 20 % spoleczenstwa  tylko wiekszosc  skrywają to w sobie tak samo było jak chcieli pobudować zakład dla niebezpiecznych ludzi jak z wiezienia wychodzili ,  trendowatych rzucali kamieniami .     TESS teoretycznie jak nie chcesz opieki panstwa , to i w razie zakarzenia tej opieki nie powinnaś wymagać ale jak Ty kogoś zarazisz to wtedy zarażony może wystąpić przeciw Tobie z  pozwem cywilnym o odszkodowanie że go zaraziłaś ?         jechanie samochodem to też polityka i zasady ustanowione przez polityków , luidzie  przynajmiej wiekszość jest  egoistami i mysli tylko o sobie a zasady są po to żeby słaby miał na równi z silnym prawo do życia 

Edytowane przez jarecki
  • Like 2
Opublikowano

Ja bym powiedział mądry z głupim. I nie o wykształcenie mi chodzi. Dysydent na każdym portalu i każdej tv o tym mówią i pokazują relacje z różnych miejsc świata. Jedynie tvn wczoraj skupił się w całych informacjach na udowadnianiu ile testów gdzie się robi i jak tragicznie jest w Polsce . Tylko na pasku leciały dane ile w jakich krajach ofiar i troche to nie zgrywało się z ich tragiczną narracją o Polsce. Pewnie czekają kiedy będzie więcej ofiar i doczekać się nie mogą. 

Dysydent pierwsze z brzegu są tego setki, więc weź czasem pomyśl zanim strone głupot spłodzisz. Tvpinfo swoje za uszami ma ale które media są święte i krystalicznie obiektywne https://fakty.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-koronawirus-dramatyczna-sytuacja-w-nowojorskim-szpitalu,nId,4406012

Opublikowano

Proszę bardzo... 

Karę od 5 do 30 tysięcy złotych zapłacimy za złamanie:

• Czasowego ograniczenia określonego sposobu przemieszczania się
  • Obowiązku poddania się kwarantannie
  • Zakazu opuszczania miejsca kwarantanny
  • Nakazu ewakuacji w ustalonym czasie z określonych miejsc, terenów i obiektów
  • Nakazu lub zakazu przebywania w określonych miejscach i obiektach oraz na określonych obszarach
  • Zakazu opuszczania strefy zero przez osoby chore i podejrzane o zachorowanie
  • Nakazu określonego sposobu przemieszczania się.
  • I znów od 10 do 30 tysięcy złotych za niestosowanie się do:

• Czasowego ograniczenia funkcjonowania określonych instytucji lub zakładów pracy
    • Zakazu organizowania widowisk i innych zgromadzeń ludności
    • Obowiązku wykonania określonych zabiegów sanitarnych, jeżeli wykonanie ich wiąże się z funkcjonowaniem określonych obiektów produkcyjnych, usługowych, handlowych lub innych obiektów
    • Czasowego ograniczenia określonych zakresów działalności przedsiębiorców
    • Czasowego ograniczenia korzystania z lokali lub terenów oraz obowiązku ich zabezpieczenia

Na prawdę nie wiem co jeszcze trzeba dodać... 

2 godziny temu, Generał napisał:

To wyjedź   do włoch  niemiec  francji   albo  rosji  białorusi   

A dlaczego mam gdzieś wyjeżdżać? Przepraszam bardzo? Ponowne wywłaszczenie za brak akceptacji??? Znam to z przeszłości i co dalej getta??? 

Opublikowano

@tess

Nie ma całkowitej wolności i nie będzie, bo być nie może, żyjesz w społeczeństwie i masz się jakoś dostosować, są nakazy zakazy kary i to musi być, ja np. jestem za tym żeby za gwałty obcinali jaja przy samej d*pie i co Ty na to, ograniczenie wolności? a może ktoś ma chętkę na Ciebie i co, zabronisz mu tego? nawet w dżungli jakbyś mieszkała sama, to też nie będziesz robić co Ci się podoba bo ktoś Cię zje, albo śmiertelnie ukąsi. Wczoraj mówiłaś jak to prezydent Stanów ładnie poprosił żeby ludzie raczyli zostać w domach i co blisko 90 tys zarażonych już, a co to dopiero będzie. Ty nie wiesz nawet co to jest ograniczenie wolności, masz za dobrze w Polsce i sama już nie wiesz co byś jeszcze chciała.