Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, ogarek napisał:

Nie dawno coś w styczniu szef sanepidu twierdził że mamy daleko do Chin i ten wirus nas nie dotyczy.... 😂😂😂😂

Nie dawno to ja słyszałem jak Trump mówił że ma wszystko pod kontrolą a ma teraz już ponad 300tys zarażonych i 9 tys zmarłych, a Ty tu się powołujesz na szefa sanepidu.   :P

Teraz udaje że nie wie o czym naczelny lekarz mówi.    :P

https://www.onet.pl/?utm_source=wiadomosci.onet.pl_viasg_wiadomosci&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&pid=08623a5b-8305-49bb-991c-ffd1f3b0a974&sid=b177a2c9-166f-4113-9b28-185bbe554807&utm_v=2

Edytowane przez Sean
Opublikowano
7 minut temu, racyl napisał:

dobrze ,ze w tych trudnych czasach rzadzi PiS ! Bo jak rzadzila by zydoLIberalna hucpa ..To nie bylo by nawet ..kartofli w sklepie ..Wszystko by wyslali , do UniiPesjkiej i Niemiec A Polacy umierali by z glodu ! El Viva PiS ..por siempre ..Jarek Kaczynski ! Houg !

EU3ZkvBWkAEzToq?format=jpg&name=small

wiem zmieniłeś pracodawcy z ulmanem się dogadałeś więcej teraz zarabiasz ??

11 minut temu, jonek98 napisał:

Argument zwolenników pisu"peło nakradło i psl też nakradł" pisory rządzą już praktycznie od 5 lat i co dobrego z tego wyniknęło ?

zostało tyle ile zostało cukrowni kopalń przemysłu itp tam by już Merkel produkowała na komendę donka taś taś  no i co jak co nie grozi ci to 

a podobno każdy pełowiec widzi to tak 

Yoga kontra wódka - Memy.pl

Yoga vs wódka memy, gify i śmieszne obrazki facebook, tapety ...

Memy Wódka / Wódka memy (#Wódka) - Memy.pl

Opublikowano
20 minut temu, Roman176 napisał:

wiem zmieniłeś pracodawcy z ulmanem się dogadałeś więcej teraz zarabiasz ??

ten to na wszystko skąpi. nawet własną matkę by sprzedał 😂

Jestem społecznikiem, robię to dla Polski 😁

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Sean napisał:

Nie dawno to ja słyszałem jak Trump mówił że ma wszystko pod kontrolą a ma teraz już chyba z 200tys zarażonych, a Ty tu się powołujesz na szefa sanepidu.   :P

Czyli potwierdzasz ze kłamią jak im wygodnie.. 😜

Mnie tam trampek nie obchodzi tylko nasze służby które olaly całkowicie temat i twierdziły potem zaparcie  że są gotowe a nic nie robiły... A przepraszam szef rezerf materiałowych opylil zapasy maseczek itp. aby węgla zakupić... 🤣🤣🤣🤣🤣

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
5 minut temu, PawelWlkp napisał:

Jeszcze z miesiąc i wszyscy bedziemy mieli takie fryzury jak on. Ewentualnie ogoleni na kolano.

Jak będziemy szukać dziury w całym i mieć w d*pie zakazy,bo nie ma stanu wyjątkowego, a tym bardziej słuchać oszołomów że to pic na wodę z tym wirusem, no to na pewno.

Opublikowano

To nie pic ale procentowo to nie wiele umiera... 😎

Więc mamy spore szanse bo nie jeden wirus już nas atakowal.. 😁

Opublikowano

Zakazy są po to aby je przestrzegać no ale mądre zakazy a nie jakaś chora nadinterpretacja przepisów że dają mandaty za mycie auta na myjni bezdotykowej czy jak ktoś sobie samotnie spacer zrobi czy rowerem się przejedzie... inna sprawa zgromadzenia więcej liczby osób itp.  niektóre zakazy są głupie i słabo przemyślane co z tego jak w sklepie będzie mniejsza liczba kupujących jak pełno ich stoi w kolejce przed sklepem co tam już nie ma wirusa dopiero w sklepie się pojawia :) rękawiczki obowiązkowo wprowadzili a czemu maseczek nie... pójdę do sklepu w rękawiczkach ktoś chory kichnie na taką przykładowo butelkę z wodą i co mi te rękawiczki dadzą jak do domu mogę przynieść wirusa i dotykać butelki bez rękawiczek potem...

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, ogarek napisał:

To nie pic ale procentowo to nie wiele umiera... 😎

Więc mamy spore szanse bo nie jeden wirus już nas atakowal.. 😁

Procentowo to też dużo nie przybywa jak na razie, a to głównie dlatego że były wprowadzone szybko zakazy.

Opublikowano

Ale mi chodzi o inne kraje które mają to już z górki.... No nie chwal dnia..... Bo jeszcze się będzie działo, 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Roki212 napisał:

Zakazy są po to aby je przestrzegać no ale mądre zakazy a nie jakaś chora nadinterpretacja przepisów że dają mandaty za mycie auta na myjni bezdotykowej czy jak ktoś sobie samotnie spacer zrobi czy rowerem się przejedzie... inna sprawa zgromadzenia więcej liczby osób itp.  niektóre zakazy są głupie i słabo przemyślane co z tego jak w sklepie będzie mniejsza liczba kupujących jak pełno ich stoi w kolejce przed sklepem co tam już nie ma wirusa dopiero w sklepie się pojawia :) rękawiczki obowiązkowo wprowadzili a czemu maseczek nie... pójdę do sklepu w rękawiczkach ktoś chory kichnie na taką przykładowo butelkę z wodą i co mi te rękawiczki dadzą jak do domu mogę przynieść wirusa i dotykać butelki bez rękawiczek potem...

Nie do końca się zgodzę, po jedzenie trzeba się dostać i jest to ryzyko zarażenia, ale jeden na myjnię musi, drugi do lasu się wys*rać chyba, jeszcze pięciu innych gdzieś tam, i w końcu wyjdzie że nikogo w domu nie ma tylko łażą dalej.

Jest wyraźny zakaz opuszczania domu i jest wyraźnie napisane kto i za czym może się poruszać.

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)
@dysydentjest ratunek dla Ciebie

Ponieważ państwo swoje lasy zamyka, to ja zapraszam do prywatnego lasu w Józefowie (koło ulicy Ejsmonda).

92941294_10157394724667060_5307606553015

Edytowane przez racyl
Opublikowano
5 minut temu, Sean napisał:

Nie do końca się zgodzę, po jedzenie trzeba się dostać i jest to ryzyko zarażenia, ale jeden na myjnię musi, drugi do lasu się wys*rać chyba, jeszcze pięciu innych gdzieś tam, i w końcu wyjdzie że nikogo w domu nie ma tylko łażą dalej.

Jest wyraźny zakaz opuszczania domu i jest wyraźnie napisane kto i za czym może się poruszać.

Panie Sean sensowne słowa w tym temacie 👍aż dałem panu laika 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Sean napisał:

No wyraźny zakaz jest tylko słabo wyraźnie jest zinterpretowane kto i za czym może wyjść z tego domu. Tobie może być coś ważne,a dla mnie to nie mieć totalnie znaczenia czyli jak bym miał możliwość to co mogę Cię ukarać bo mam inne widzimisię.

Zakaz wychodzenia z domu chyba że do sklepu po artykuły niezbędne do życia czy pracy ok, to po co inne zakazy jak wstępu do lasu, zamknięte wypożyczalnie rowerów czy w soboty sklepy budowlane itd... skoro jest główny zakaz doyczący wychodzenia z domu i ludzie mają tam siedzieć to chyba coś nie halo :) jak nie może wyjść z domu to tym bardziej nie może pójść na rower czy do lasu

Edytowane przez Roki212
Opublikowano (edytowane)

A kto mi udowodni za czym ja idę czy jadę... Toć to śmiech na sali i tyle... Powiem ze zgłodniałem i jestem czysty.... Kto mi zabroni wirusa w sklepie złapać jak on tam już może na mnie czeka.... Może by się zajęli odkażaniem lepiej... 😜

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

No w tym sęk że ludziom trzeba wyłożyć jak dziecku bo inaczej nie zrozumieją że tylko w sprawach naprawdę niezbędnych, myjnia chyba nie jest jednemu czy drugiemu niezbędna.

"Dziennik Ustaw4Poz. 5662.Do osób wspólnie zamieszkujących lub gospodarujących, o których mowa w ust.1 oraz §2ust.2pkt2, stosuje się przepisy §3.§5.W okresie od dnia 1kwietnia 2020r. do dnia 11kwietnia 2020r. zakazuje się na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej przemieszczania się osób przebywających na tym obszarze, z wyjątkiem przemieszczania się danej osoby w celu:1)wykonywania czynności zawodowych lub zadań służbowych, lub pozarolniczej działalności gospodarczej, lub prowadzenia działalności rolniczej lub prac w gospodarstwie rolnym, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych;2)zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego, w tym uzyskania opieki zdrowotnej lub psychologicznej, tej osoby, osoby jej najbliższej w rozumieniu art.115§11 ustawy z dnia 6czerwca 1997r. Kodeks karny (Dz.U. z2019r. poz.1950 i2128), a jeżeli osoba przemieszczająca się pozostaje we wspólnym pożyciu z inną osobą także osoby najbliższej osobie pozostającej we wspólnym pożyciu, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych;3)wykonywania ochotniczo i bez wynagrodzenia świadczeń na rzecz przeciwdziałania skutkom COVID-19, w tym w ramach wolontariatu;4)sprawowania lub uczestniczenia w sprawowaniu kultu religijnego, w tym czynności lub obrzędów religijnych"

1 minutę temu, ogarek napisał:

A kto mi udowodni za czym ja idę czy jadę... Toć to śmiech na sali i tyle... Powiem ze zgłodniałem i jestem czysty.... 

Jak będziesz na myjni albo w lesie, to chyba nie będziesz wciskał kitu że jesteś w Aptece?  :P

Opublikowano (edytowane)

No zapis to ja znam :) tylko jak wspomniałem komuś może być potrzeba umycia auta bo jest służbowe lub był to pojazd zastępczy który musi oddać więc temu komuś może być to niezbędną potrzeba choć dla mnie nie jest no ale są róźni ludzie i sytuacje hehe nie wnikam.

No ale po co inne podrzędne zakazy skoro jest główny odnośnie wychodzenia z domu obejmujący szeroki zakres  :) 

Tak jak byś dostał od kogoś zakaz prowadzenia auta i za chwilę kolejny zakaz od tej samej osoby o przekraczaniu określonej prędkości... skoro i tak nie możesz jechać to jak ją przekroczysz :) 

Edytowane przez Roki212
Opublikowano
1 godzinę temu, Sean napisał:

Nie dawno to ja słyszałem jak Trump mówił że ma wszystko pod kontrolą a ma teraz już ponad 300tys zarażonych i 9 tys zmarłych, a Ty tu się powołujesz na szefa sanepidu.   :P

Teraz udaje że nie wie o czym naczelny lekarz mówi.    :P

https://www.onet.pl/?utm_source=wiadomosci.onet.pl_viasg_wiadomosci&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&pid=08623a5b-8305-49bb-991c-ffd1f3b0a974&sid=b177a2c9-166f-4113-9b28-185bbe554807&utm_v=2

Skąd pewność do tych liczb? Bo w tv tak powiedzieli to na pewno prawda? :D

Opublikowano

Te wszystkie zakazy nie mają podstawy prawnej. Dlaczego ja mam przestrzegać prawa jak ci na górze nie przestrzegają? Zakazują mi nielegalnie, nielegalne rzeczy których nie mogę robić. Polska kraj absurdów. W stanach macie już blisko 2 mln osób przebadanych. 1 na 1000 mieszkańców ma koronawirusa. Ile u nas jest próbek 80 tyś? Na 40 milionowy kraj? A i znajdźcie mi teraz statystykę osób które umarły na zapalenie płuc/ksztusiec podobne choroby w marcu. Według mnie każdy to prędzej czy później przejdzie, albo już przeszedł a to co teraz robią jest zwykłym zamordyzmem. Nie można tak rozwalać gospodarki bo potem będziemy kamienie jeść. Czesi rozpoczynają testy w 3 miasteczkach na 17 tyś osób. Wycofują kwarantanne i przywracają życie. Jak wszystko będzie ok to mogę się całkowicie wycofać z tych zakazów.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, racyl napisał:
@dysydentjest ratunek dla Ciebie

Ponieważ państwo swoje lasy zamyka, to ja zapraszam do prywatnego lasu w Józefowie (koło ulicy Ejsmonda).

92941294_10157394724667060_5307606553015

a dzięki ja też mam na czym taką tabliczkę .... 
może nawet kiedy się przejadę i jak mi jakie państwowe sługusy będą łazić to powyganiam bo "epidemia w lesie zagraża" a jeszcze pofilmuję jak to państwo swoje zakaza przestrzega
tylko se muszę wydrukować ichnie paragrafa bo normalny człowiek takiego języka nie używa i tego bełkotu nie idzie spamiętać.
oczywiście jak będę miał czas zanim to wszystko się skończy bo teraz wiosna, siewy a i jeszcze trzeba posprzedawać co tam zostało z płodów rolnych ub rocznych aby to tałatajstwo źreć miało co tylko mi tu śmiecie komunistycznym ustalaniem cen grożą
https://businessinsider.com.pl/finanse/handel/uokik-ogromne-kary-za-sztuczne-zawyzanie-cen/6dmggkt

jak mi zaczną zaglądać w cenniki to na drugi rok sieję tylko dla siebie a wy podziękujcie socjalistycznej władzy to co za rok wam każe żreć i za ile. bo wielu tak zrobi w obawie że trzeba będzie do produkcji dopłacić jak coś znów wyskoczy i cenami w dół będą sterować

Ty, czekaj, stary to stary ale filmik mam nawet
https://drive.google.com/open?id=1XwegfVNBye2ZdACsS_UGaKv2Wp8n-yFo
mam jeszcze z działki koło RPN-u ale tamten dłuższy i szkoda miejsca na dysku no ale tam bór przedni bo bukowo jodłowy 
może kiedy screeny porobię

oh f..ck
cyt - "00:16

Stany Zjednoczone. Tygrys w nowojorskim zoo otrzymał pozytywny wynik badania na obecność koronawirusa. Czteroletnia tygrysica malajska o imieniu Nadia, a także trzy inne tygrysy i trzy lwy afrykańskie "miały objawy suchego kaszlu". "Przebadaliśmy koty z zachowaniem ostrożności" - można przeczytać w oświadczeniu wystosowanym przez zoo znajdującym się w dzielnicy Bronx w największym amerykańskim mieście.

kot Prezesa zagrożony a i zarazić właściciela może. zakaz "marcowania!"  kwarantanna, izolacja, sterylizacja
 mój buras jak by co na razie nie kaszle.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Generał napisał:

Twój kolejny fake news dzisiejszego dnia 🤣😂🤣😂🤣😂

9 godzin temu, Generał napisał:

Ma pomóc rządowi w legalnym cenzurowaniu takich @hubertuss  , @ogarek którzy piszą fake newsy 🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

To nie są żadne fake newsy. Teraz rząd wprowadza wiele ograniczeń, które tak naprawdę wprowadzane są w stanach wyjątkowych. Robi to bez wprowadzania stanu wyjątkowego. jak pisałem dlatego nikt nie protestuje, że wiadomo jaka jest sytuacja. 

Jeśli natomiast chodzi o cenzurę to raczej zajmują się tym politycy pisu na stanowiskach kierowniczych w służbie zdrowia. I już było kilka przypadków zwolnień za podawanie faktów np o brakach w wyposażeniu ochrony osobistej służby zdrowia tj masek itd. Jak widać pisowi do cenzury tez nie jest potrzebny żaden stan wyjątkowy.

• Like 1
Opublikowano

jak a to różnica jaki stan ? Ograniczenia będą m,niej odczuwalne czy jak ? Czy nie ma się do czego przyje... przyczepić że takich pierdół łopozycja się czepia ? Stan epidemii mamy i wuj !