Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, ogarek napisał:

No chyba nie... bo to państwo musi brać opowiedzialnosc w takich sytuacjach za ograniczenia i zakazy a nie tylko zadać od obywatela podporządkowana i poniesienia wszelki  kosztów i ryzyka..... Skończ z tymi wyborami i zobacz co się będzie działo, dzieje.... To jest właśnie problem ze są podstawy a nie jest to na rękę politykom bo im wybory we łbie...

Dla niektórych wybory są nadal nadrzędnym celem. Nikt nie wprowadzi i nie wprowadził np stanu klęski żywiołowej dające rządowi więcej praw do izolacji np przyjeżdżających z zagranicy bo wybory. To są wyborcy i im się nie spodoba.

Opublikowano

Nieodpowiedzialna i obliczona na własny interes a ludzie są w popłochu i rozlicza za to że państwo się nie wywiązuje z obowiązku i tyle... Internet kipi od krytyki i ludzie mają rację że krytykują ta bandę za brak pomocy i tyle. 

Opublikowano

Gdzie kipi ten internet? Mam kontakt z kilkoma cudzoziemcami(dwóch angoli i austryjak i niemiec) i wszyscy chwalą bardzo Polską postawę rządu, angol nawet żałuje że nie przyleciał tu przed zamknięciem granic. 

Opublikowano

ja krytykuję decyzje ludzi nie ważne z jakiej partii jeśli głupie to co? mam dorabiać jakieś ... nie wiem - kłamstwa co na prawdę myślę?
Opozycja raz że nie ma teraz prawa decyzji to i jeszcze nie widzę u niej wcale więcej rozumu w podpowiedziach jakie podrzucają akurat w sposobach radzenia soie i z jakąś tam jednak i wirusową epidemią ale głównie z epidemią paniki i nieracjonalizmu

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Jak przełożą te wybory to co niektórzy się tu zapłaczą, bo już na prawdę nie będzie czego krytykować 

A jak wprowadzą  stan  nadzwyczajny  to będą  płakać  że  komuna  wróciła  i  dyktatura

Opublikowano

Ja się nie zdziwię, jak wojsko będzie te koperty nosić. Jest olbrzymia determinacja u Kaczyńskiego. Listonosze się buntują. Więc wezmą wojskowych o ile ci się nie zbuntują.

1 minutę temu, Generał napisał:

A jak wprowadzą  stan  nadzwyczajny  to będą  płakać  że  komuna  wróciła  i  dyktatura

Nie wprowadzą bo wybory trzeba o 90 dni odroczyć. A wybory to ich oczko w głowie pomimo tego co się dzieje.

Opublikowano (edytowane)

masz i Ty rację
nie ma opcji idealnych ale mogą być za daleko idące
i wiele widać też i w receptach na radzenie z wirusem już teraz
presja społeczna nawet by jeszcze radykalniej chciała no i rola rządu ten radykalizm tonować a czy zrobi to w miarę skutecznie? wątpię ale nie dla tego że to akurat ten rząd tylko jest to w obecnej sytuacji bardzo trudne dla jakiegokolwiek
najmądrzejsi i najwartościowsi ludzie się do polityki nie pchają i tu jest problem bo ten który się dopchał sobie monopol rozumu może przypisać a wtedy trudno mu w łeb wbić że jednak się myli i on czasami.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Gdzie kipi ten internet? Mam kontakt z kilkoma cudzoziemcami(dwóch angoli i austryjak i niemiec) i wszyscy chwalą bardzo Polską postawę rządu, angol nawet żałuje że nie przyleciał tu przed zamknięciem granic. 

No wiesz nie jesteś wyznacznikiem i internet to nie Ty i te kilk twoich kolegów.... Szkoda że muszę to pisać ale widzę że masz klapki na oczach.... ale  normalne dla wyznawcy i fanatyka... 😂😂😂

Opublikowano
12 minut temu, Generał napisał:

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Ludziom będącym za granica może się wydawać, że u nas tak wspaniale. Bo nie śledzą realiów. Widzą, ze chorych mniej i tyle.

Za to  tobie  siedzącemu  w  Polsce  wydaje  się  że  za granicą  jest  lepiej  😂

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał:

ogarek  ,,sok z buraka '' nie jest miarodajnym wyznacznikiem internetu  wiec rozejżyj sie bardziej 

Staraj się nie pisać do mnie bo twój poziom mnie poprostu nie interesuje.... Jesteś ograniczony i piszesz  poprostu głupoty które sam zmyslasz... Miej litość i pisz do kogo innego... 😂😂😂😂😂

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Ludziom będącym za granica może się wydawać, że u nas tak wspaniale. Bo nie śledzą realiów. Widzą, ze chorych mniej i tyle.

Największym rykoszetem dostali Austriacy , pół europy jedzie przez ich kraj do Włoch np. na narty. Niemiec jest wściekły za bratnia pomoc Niemców Francuzom i Włochom. Angole mówią o totalnym bałaganie. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Generał napisał:

Za to  tobie  siedzącemu  w  Polsce  wydaje  się  że  za granicą  jest  lepiej  😂

Tu masz rację. Bo nie znam ich realiów. Tylko słyszę jakieś wzmianki w mediach. Które nie dają pełnego obrazu. Podobnie oni popatrzą na liczę chorych i zgonów u nas i myślą, ze lepiej. Pod względem liczb może i tak. Ale tez jest bałagan i opieszałość rządu i służb. Np znajomej osobie ani sanepid ani policja nie potrafi odpowiedzieć, kiedy kończy się kwarantanna. Oczywiście osoba sama sobie liczy. Ale oficjalnie nikt nie wie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Tylko to wszystko przed nami... Panika rośnie a możliwości są, ograniczone bo władza myśli, tylko, o, sobie 

1 minutę temu, hubertb napisał:

Największym rykoszetem dostali Austriacy , pół europy jedzie przez ich kraj do Włoch np. na narty. Niemiec jest wściekły za bratnia pomoc Niemców Francuzom i Włochom. Angole mówią o totalnym bałaganie. 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Tu masz rację. Bo nie znam ich realiów. Tylko słyszę jakieś wzmianki w mediach. Które nie dają pełnego obrazu. Podobnie oni popatrzą na liczę chorych i zgonów u nas i myślą, ze lepiej. Pod względem liczb może i tak. Ale tez jest bałagan i opieszałość rządu i służb. Np znajomej osobie ani sanepid ani policja nie potrafi odpowiedzieć, kiedy kończy się kwarantanna. Oczywiście osoba sama sobie liczy. Ale oficjalnie nikt nie wie.

Te informacje  są  u  wojewody  bo  tam  są  przekazywane   od służby  granicznej  i   u wojewody  wpisują  początek  jak i  koniec  kwarantanny 

Opublikowano

Tak powinno być. Ale ta osoba pytała przyjeżdżających policjantów. Oni choć sprawdzą co dzień nie wiedzieli. Kazali dzwonić do sanepidu. Sanepid nie wiedział. Bo stwierdził, ze osoba się do nich po przyjeździe nie zwracała. A nikt na lotnisku ani nigdzie nie mówił, że powinna. I sanepid odesłał na policję. Policjantka powiedziała, ze nie wie i rzuciła słuchawką

Opublikowano (edytowane)

I tu  cie  mam że  piszesz  bajki   bo  wojewoda  przekazuje  policji  gdzie  mają  jechać  od kiedy  i  do  kiedy   prędzej  policja  nie wie  kogo ma na kwarantannie.  Zdarzają  się  przypadki  że  ktoś  u  wojewody  zrobi  błąd  i  wpisze  złą  datę  przekroczenia  granicy  i  ktoś  ma wydłużoną  kwarantannę.  

Edytowane przez Generał