Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
sam22

MF 3060-Nie działają wyjścia hydrauliczne

Polecane posty

sam22    0

mam ciągnik mf3060 od kilku lat, teraz kupilem prasę JD 590 i zayważtłem, że działa tylko jedno wyjście hydrauliki w jednej parze a w drugiej nie działa żadne. Może ktoś wie co się mogło stać. Piszcie!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sam22    0

Tojedno wyjście udało mi sie naprawić tak więc podłączyłem już tą prasę, a ten potencjometr to gdzie się znajduje bo nie wiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

wojtek918    5

U mnie w MF8110 są nad gniazdami pod tylną szybą. Nie pamietam jak jest w serii 3xxx

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sam22    0

Dzięki za pomoc będę próbował to jakoś naprawiać, ale tam pod szybą to u mnie tego nie ma

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KamilW    3

Zaraz nad gniazdami takie pokrętło pewnie z 4 cm średnicy ;) Regulujemy tym prześwit w zaworach, jeśli będzie zbyt mały ustawiony to nie uści ci oleju :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sam22    0

ale ciągnik powinien odczuwać przy naciskaniu na wywrot a u mnie w ogóle nie odczuwa, dwa już mi działają a te drugie nie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

witam. mam problem z wywrotem. jak opuszcze przyczepe to zostaje ciśnienie w węzu. co maże być nie tak.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez Filipson
      Witam.  Mam John Deera 2850 z turem JD 640A. Problem polega na tym że tur strasznie trzęsie przy podnoszeniu jak również przy opuszczaniu, nie można normalnie nim pracować.  Obie pompy były wymieniane (ta w środku i ta na zewnątrz).  Tura dokupowałem i podłączyłem zasilanie z tyłu na wyjściu hydrauliki (na zdjęciu nr 1), a powrót wkręciłem w górną pokrywę skrzyni (widoczny na zdjęciu nr 2). Olej strasznie się nagrzewa. Rozrusznik ma ciężko zakręcić jakby w obiegu ciągle trzymało ciśnienie bo poszedł mi wieniec już drugi raz. 
      I stąd pytanie co może być powodem moich problemów ?  Źle podpięty TUR czy coś z jakimś zaworem ? 
       
      Zamieszczam zdjęcia podłączenia TURa
    • Przez krzysiek100
      Witam posiadam c330 z 1977r. Chciałbym zamontować jedno wyjście hydrauliczne wprost z rozdzielacza i zmienić olej w skrzyni i w kolumnie kier. Moje pytanie brzmi: Czy lepszym rozwiązaniem będzie kupienie wyjścia z przewodem stalowym czy z gumowym oraz jaki najlepiej olej wlać do skrzyni i kolumny kierowniczej? 

    • Przez kamiljaro
      Witan Po rozgrzaniu dobrze ciągnika na skreconych kołach ciągnik rozlacza biegi, wyskakuje żółtka lampka na wyświetlaczu. Odrazu rozlacza hydraulike i wspomaganie tak jakby słabiej działa. Za pierwszym razem tak jakby było mało oleju więc dolałem i hydraulika wróciła ale nie dał rady unieść agregatu z siewnikiem Ani nawet siewnika hydraulika zarzucic na agregat( jak gaz opór to ledwo uniosl). Po tym  zostal wymieniony filtr, olej w normie a problem dalej ten sam. Ciśnienie ba wyjściu około 200.
      Jakby ktoś coś doradzil jakie mogą być ewentualne przyczyny 
    • Przez Kamil1025
      Witam mam rekorda z 86r i od 3 sezonów mam problem w tym kombajnie z Hydrauliką, a konkretnie na początku wyglądało to tak że hydraulika się zacinala i kompletnie nic nie działało, wtedy dokręcalismy zawór ciśnieniowy z rozdzielacza 4 sekcyjnego i przechodzilo, w zeszłym sezonie pod koniec zdażalo się to już tak często że wymienilismy pompę hydrauliki i zawór ciśnieniowy z rozdzielacza 2 sekcyjnego ( nic to nie pomogło) a nawet powiedział bym że cała hydraulika zaczęła działać znacznie wolniej. W tym sezonie wyjechałem i wymieniłem filtr oleju hydraulicznego niestety muszę przyznać że nie był w najlepszej kondycji a problem jaki mam teraz z Hydrauliką polega na tym że działa wszystko oprócz hederu który bardzo wolno podnosi się na około poł metra i to na bardzo wysokich obrotach i dalej ani milimetra. Już zupełnie nie wiem co robić co wymienić żeby było dobrze. Zastanawiam się czy nie wymienić rozdzielacza dwu sekcyjnego bo przez niego jak się nie mylę napoczatku przepływa olej. Macie jakieś pomysły a może mieliście taki problem, z góry dzięki za pomoc. 
    • Przez Zmudicia
      Witam mam problem z wyciekiem który ostatnio mi się pojawił. Cieknie z prawej strony skrzyni nad filtrem od hydrauliki. doczytałem że jest to zawór hamulca przyczepy dodam że cieknie spod plastikowej zaślepki. Czy ktoś miał taki problem i pomógł by mi to rozwiązać?
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.