Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Mecha napisał:

Do tego trzeba jeszcze regulator siły hamowania

https://allegro.pl/oferta/regulator-zawor-sily-hamowania-d-35-d-47-d-50-d-55-9567519590

Do D35/D47 są dedykowane takie zawory

https://allegro.pl/oferta/zawor-sterujacy-hzs-2-d-47-d-50-d-732-7031132002-9705275181

HZS4 trzeba umiejętnie wpiąć w/g instrukcji, masz zamiar przerabiac na 2 przewody ?

Edytowane przez jahooo
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

Do tego trzeba jeszcze regulator siły hamowania

https://allegro.pl/oferta/regulator-zawor-sily-hamowania-d-35-d-47-d-50-d-55-9567519590

Do D35/D47 są dedykowane takie zawory

https://allegro.pl/oferta/zawor-sterujacy-hzs-2-d-47-d-50-d-732-7031132002-9705275181

HZS4 trzeba umiejętnie wpiąć w/g instrukcji, masz zamiar przerabiac na 2 przewody ?

z czasem jak się trafi jakiś ciągnik to prawdopodobnie tak. regulator mam nowy do starego zaworu.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Agrest napisał:

Goldoni miały dobrą opinię, choć dziwi mnie tu silnik jd,  w sadownikach były chyba VM i mega oszczędne.

No ale sam widzisz że jest tego bardzo mało na rynku, a firma goldoni już nie istnieje. Więc spore ryzyko pchać się w taki sprzęt

Ten model goldoni to to samo co John Deere 2446F. 
Silnik to 3 cylindrowa turbodoładowana jednostka John Deere (oznaczenie 3029 TFG 21), pojemność to 2940ccm.

Jakiego ciągnika dokładnie szukasz?

Edytowane przez KaMel
Opublikowano
SamaPrawda napisał:

Ja wkładam imadło nakrętkę od tarczy wciskam blokadę i kręcę całą szlifierką, jak dobrze się zaciśnie w imadle to nie ma siły żeby nie poszło.

To nie miałeś mojego badziewia w rękach, nie raz musiałem roz..szyć resztkę tarczy zeby poluzować nakrętkę, raz to na żabę 2m rurę nakładałem. Badziew jakich mało, chciałem nawet specjalnie ją zajechać i oddać na gwarancji żeby kasę oddali to w serwisie ją naprawili-dziady jedne🙂 a wujaszek ma dewalta dużą, to kluczykiem od małej odkręcam.

Opublikowano

Słabe gwinty w tej szlifierce i je przeciąga. W małym chińczyku marki Verto zamiast się nakrętka od tarczy odkręcić to przy próbie odkręcenia w imadle się wałek zgiął... Także nie wiem czy wymiana samej nakrętki coś da

Opublikowano
6465 napisał:

10 minut temu, wojtal24 napisał:

znam tyle o ile jego brata on ma gospodarstwo gdzies kolo Kocierzewa

W kocierzewie,  razem do podstawówki chodziliśmy. 

z tamtych stron znam pare osob

Opublikowano
6 minut temu, MF675ursus napisał:

Słabe gwinty w tej szlifierce i je przeciąga. W małym chińczyku marki Verto zamiast się nakrętka od tarczy odkręcić to przy próbie odkręcenia w imadle się wałek zgiął... Także nie wiem czy wymiana samej nakrętki coś da

Ja tam w małych szlifierkach ręką dokręcam lekko i ręką odkręcam, no chyba że do zera się tarcza zedrze to kluczem. Może po prostu za mocno dokręcacie? 

Opublikowano
Grzechooo napisał:

To nie miałeś mojego badziewia w rękach, nie raz musiałem roz..szyć resztkę tarczy zeby poluzować nakrętkę, raz to na żabę 2m rurę nakładałem. Badziew jakich mało, chciałem nawet specjalnie ją zajechać i oddać na gwarancji żeby kasę oddali to w serwisie ją naprawili-dziady jedne🙂 a wujaszek ma dewalta dużą, to kluczykiem od małej odkręcam.

Ważne jest to jak zakłada się tarcze, każdy mówi napisami do dołu, a nie wszystkie tarcze takie są, jedyny poprawny sposób założenia tarczy to podkładką do góry czyli tak aby nakrętka była na podkładce.

Opublikowano
10 godzin temu, SamaPrawda napisał:

Ważne jest to jak zakłada się tarcze, każdy mówi napisami do dołu, a nie wszystkie tarcze takie są, jedyny poprawny sposób założenia tarczy to podkładką do góry czyli tak aby nakrętka była na podkładce.

ty mówisz tak, a nie dalej jak dwa miesiące temu ktoś inny wykłócał się tutaj że jest dokładnie odwrotnie, że napisami do szlifierki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v