Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co ma się stać? U mnie jak późną jesienią stanął w garażu tak stał prawie do wiosny, z raz odpalony był może, mam hebel w ciągniku, więc prąd odcina i nic się nie stało z półbiegami i ehr.

Opublikowano (edytowane)

tak myślałem właśnie że hebel tez prąd odcina ale wolałem się upewnić, a hebel masz na minusie czy plusie zamontowany bo też będę montował i na minusie lepiej mi by pasowało.

Edytowane przez Mario5
Opublikowano
41 minut temu, Mario5 napisał:

tak myślałem właśnie że hebel tez prąd odcina ale wolałem się upewnić, a hebel masz na minusie czy plusie zamontowany bo też będę montował i na minusie lepiej mi by pasowało.

Hebel montuje sie na -.

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Mario5 napisał:

Na minusie.

2 godziny temu, Marecki2922 napisał:

Mocy wystarczy jestem pewien , tylko po co pchać się w problemy skoro w podobnych pieniądzach kupisz nową kompaktową a ta robi o wiele lepiej 

No w sumie racja. Ma sobie radzić po kukurydzy ziarnowej i w sumie do tego tylko potrzebuję, i czasem może jakiś ugór pociąć.

Opublikowano

Wracając do talerzówek wiadomo że można przerabiać otwory w talerzach, łożyska, obudowy ale zawsze to dodatkowe koszty. Ja mam ciężką talerzówke 4m nawet za bardzo nie wiem jakiej firmy ale talerze, łożyska wszystko jest typowe.

Opublikowano
13 minut temu, danielursus3p napisał:

No w sumie racja. Ma sobie radzić po kukurydzy ziarnowej i w sumie do tego tylko potrzebuję, i czasem może jakiś ugór pociąć.

Mój sąsiad  jak po kuku na ziarno robi kompaktową talerzówką to na hydropak zawiesza pług ug3 , bo do takiej uprawy koniecznie musi być ciężki sprzęt 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, pawel885 napisał:

Nie mógł zmierzyć po prostu tego łożyska ? Jak jakieś nieobciążone, łatwe w wymianie to można się bawić w szmelc , ale jak przyjdzie pół ciągnika rozebrać żeby wymienić łożysko to chyba lepiej dopłacić do oryginału albo wysokiej klasy zamiennika... 

to było w przednim moście, 4 rok śmiga i jest git, no wiadomo że szmelcu on nie pakuje tym bardziej, ale na niektórych rzeczach czasami to się nie opłaca, tak samo miał z lambo, jakiś uszczelniacz kosztował chyba 500 zł, ale znaleźli taki sam tylko o 0,5mm mniejszy w środku ( w skali 80-120mm więc mało) nasunęli i działa też któryś rok, takie przeróbki czy doróbki są ok ale z głową 

2 godziny temu, wojtal24 napisał:

telerzowka jd i lozyska tylko w serwisie jd przekopalem caly internet i nie moglem znalesc zadnego zastepnika, talerze tez z otworem okraglym o srednicy 38mm

jak chcesz to znajdź talerz tej samej średnicy z mniejszym otworem, poprawię a jak nie to robi się na większy tulejkę i ew podkładkę

tokarkę kupiłem we wtorek fundament pod nią leję 

Edytowane przez igor10246
Opublikowano
4 godziny temu, igor10246 napisał:

łożysko 650zł?  dobrze poszukaj, albo kup jedno i numery spisz, znajomy jak robił w zts 16145 to pogodził się i za łożysko 300 ( w centrali w kaliszu) zapłacił ( 4 szt) ale otworzył i numery spisał i w najbliższej agromie  za 100 kupił , a tamte zwrócił

3 godziny temu, pawel885 napisał:

Nie mógł zmierzyć po prostu tego łożyska ? Jak jakieś nieobciążone, łatwe w wymianie to można się bawić w szmelc , ale jak przyjdzie pół ciągnika rozebrać żeby wymienić łożysko to chyba lepiej dopłacić do oryginału albo wysokiej klasy zamiennika... 

3 godziny temu, gregor1284 napisał:

U znajomego łożysko fłt w sieczkarnia pochodziło godzinę, ale  inne fłt zrobiło że 100ha i kręci się dalej. Jest różnica na pierwszy rzut oka widoczna na samym opakowaniu 

pewnie że jak idzie zmierzyć albo jest podpisane to szukać najlepiej w sklepach z łożyskami , przecież żaden producent maszyn/ciągników  nie robi łożysk czy uszczelniaczy tylko kupuje gotowe więc jak sam kupi to drożej odsprzeda , a że fłt jedno inne od drugiego to prędzej podróbka , oszczędność będzie tylko nie przesadzać i nie kupować najtańszego-badziewia , przecież są inne dobre marki łożysk 

2 godziny temu, czesio200 napisał:

Hebel montuje sie na -.

a co za różnica ? W mtz tak na minusie był , a w bizonie na plusie 

3 godziny temu, Mario5 napisał:

Pany mam pytanie czy w ciągniku mogę wyjąć akumulator na zimę i schować go w garażu? dla ciągnika nic się nie stanie? chodzi mi o elektrykę czy nic się nie stanie z ehr półbiegami nic się nie rozkalibruje czy coś jak zostanie bez napięcia na parę miesięcy? ciągnik niestety stoi pod chmórką

Nic przecież i w samochodach się wyciąga ,  problem to może być przechowywanie w ciągniku jak masz w skrzynce podłożoną gumę to nic nie będzie gorzej może być jak w zimnym garażu postoi na betonie -naciągnie zimna i się szybciej rozładuje .

Jak chcesz żeby dłużej posłużył aku to najlepiej go trochę rozładuj (światła czy rozrusznik) a potem naładuj do pełna i może stać w ciągniku za 2 -3 miesiące znów go trochę rozładuj i naładuj 

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

jaka tokarka?

bługarka, cy585, tylko muszę ją ze starej stodoły niemieckiej wytargać a drzwi 140/180, i na rurkach trzeba dziadówe targa, a u mnie nie wiem jak wrzucimy, sprzęt do garażu może wjedzie ale miejsce jest we wnęce za wychodkiem  

Opublikowano

a jakiego pokracznego ursusa 4024 ma - nie wiem jak mu te napędy się zgrywają 

2 minuty temu, slawek74 napisał:

ale to dalej sześdziesiatka tylko...

zetor to tez tylko 60-tka tyle ze po lifcie a ochy i achy nie z tej ziemi 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v