Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Uziu92 napisał:

dlatego ja sam naprawiam co trzeba , jak zj**ie to jednoosobowa awantura i pretensje 😂

też tak mam, gorzej jak kto się przygląda to za patrzenie na ręce opieprz jak co nie wyjdzie 😌. Ale przeważnie cicho siedzę bo jakoś samego siebie nie odważyłem się opieprzyć jeszcze 🤣.

A tych mechaników to trochę rozumiem już , nie znam nie wiem jak robią , ale wystarczy tu na forum poprzeglądać tematy niekiedy są tak proste i śmieszne pytania że naprawdę nie warto tłumaczyć co ma ktoś zrobić jak po prostu nie ma o tym pojęcia prędzej napsuje jak zrobi . Ja mechanikę ogarniam , ale elektronika jak i komputery to czarna magia dla mnie . 

2 godziny temu, kizak napisał:

A oglądacie Wazzup a,ten to ma łeb👍

Normalny, po prostu wszystko nagrywa za dużo wolnego czasu ma 🤣 , mnie to zastanawia czy on pracuje czy z YT tylko żyje ?

Opublikowano
43 minuty temu, sebe1033 napisał:

mieszne pytania że naprawdę nie warto tłumaczyć

Bo młodziaki myślą że wystarczy znaleźć odpowiednie forum zadać pytanie naprawić samemu i zaoszczędzić na fachowcu a własnego mózgu nie wiedzą nawet jak używać 

Opublikowano

jakoś nie mój cytat do końca -mieszanie nic nie pisałem .

Młodziaki to żaden problem niech pytają może się nauczą w każdym razie coś dowiedzą najgorzej starzy jak dalej kombinują że coś skapują , tak jak ja z wiekiem poznaję coraz bardziej ludzi to coraz mniej się chce im dopomuc , jednemu chciałem pomóc tzn nawet coś mu pomogłem (z 20 lat starszy ode mnie) bo on zawsze biedny bo trudności w życiu ma , a on nieporadny bo taki jest tzn gorzej on cwaniaczek jeszcze wszystko przeliczy ile sie za co należy ... ile ma dać ile ma kto wziąźć ,  no ale to nie ten typ że na szkodzie innych sie dorabia bo takich to omijać z daleka  

Opublikowano
16 godzin temu, jacek3773 napisał:

Chyba ryfel na tarczy i pomysł z sprężyną

Pomysł ze sprężyną stary , stare overumy już to miały. A ryflowana tarcza? Raczej dla wzmocnienia a nie żeby to jakąś robotę lepszą robiło znając tą markę.... 

Opublikowano
14 godzin temu, jacek3773 napisał:

Jak już o oponach to może ktoś potrzebuje 400x70x24 ładne klebery radialki 60%

wiela?, na felgę od ciapka wejdą ?

14 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

Obaj siebie warci. Jak jednemu uda się po kimś coś naprawić to mało co nie pęknie z tego samozawchwytu.

nie ma ludzi idealnych, co nie znaczy że każdego trzeba hejtować, przede wszystkim chłopaki yt traktują jako REKLAMĘ więc nie dziwota że swoich błędów nie pokazują, chociaż Zdun chyba pokazał, czy Kamil to nie pamiętam, ale i tak jak bym miał ciągnik typu vario albo coś czego nie naprawię u siebie z instrukcją napraw to wolałbym dać do naprawy takim niż januszom 2 wioski dalej, ale znając własne samozaparcie to i tak kupiłbym instrukcje napraw i/lub katalog części i sam bym grzebał, z pomocą kolegi który ogarnia 

Opublikowano
12 minut temu, igor10246 napisał:

ale i tak jak bym miał ciągnik typu vario albo coś czego nie naprawię u siebie z instrukcją napraw to wolałbym dać do naprawy takim niż januszom 2 wioski dalej, ale znając własne samozaparcie to i tak kupiłbym instrukcje napraw i/lub katalog części i sam bym grzebał, z pomocą kolegi który ogarnia 

Vario ma to do siebie, że większość usterek jest na własne życzenie użytkownika. A na szczególną uwagę zasługuje czytanie instrukcji obsługi. albo czytanie ze zrozumieniem,

Choćbyś obłożył sie instrukcjami warsztatowymi. sprowadził kolegę, to sukcesu możesz nie osiągnąć. Najwyżej wymienisz kilka rzeczy bez potrzeby, 

Opublikowano
15 godzin temu, jahooo napisał:

Ma wyjście, albo zmienić wszystkie na te 195 czy 205 , albo szukac opon z żuka albo nivy

A co, ten Zetor za tani ?

bez przesady, mam założoną w wózku 215/70 jak mnie pamięć nie myli i jest podobnej wysokości co nalewana 6.50

Opublikowano (edytowane)

Wysokość, tak , tylko wygląda to że tak powiem, średnio, a opona bokami jest ścinana

nie wszędzie taka szeroka podejdzie

ojciec ćwiczył to w wozie kilka lat i teraz ma opony z łady, bo miał dość przyszczypanych dętek, wypadających pierścieni itp.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
wojtal24 napisał:

Uziu92 napisał:

dlatego ja sam naprawiam co trzeba , jak zjebie to jednoosobowa awantura i pretensje 😂

ogarniasz sam silnik czy skrzynie?

co da się samemu zrobić bez specjalistycznych narzędzi to sie zrobi , skrzyni i silnika w zachodnim jeszcze naprawiać nie musiałem

Opublikowano
Dnia 3.11.2020 o 16:55, Partyzant85 napisał:

@bratrolnika - chyba ze złota ten wyjuch musiały być żebym go kupił :D

@slawek74  - a tak jakoś mi się umyślało. Zastanawiam się na MF 3060/3070/3080  lub właśnie jakimś dojczem 80-100 km. Dziś byłem pooglądać niedaleko mnie gościu ma 3060 i dojcza  100 koni sześciogarowego. Trochę się skrzyni boję w tych MF bo dużo negatywnych opinii o nich krąży

U mnie kuzyn na 9 ha kupił new holland a 8160 pociągniety na 120 km. Tak że tego nie ma co się ograniczac

Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

24 cale to na przód czy tył chcesz zakładać????

do case na przód, myślałem że c330 ma 24 koła z tyłu, a z przodu mam 14.9r24

3 godziny temu, mirro napisał:

Vario ma to do siebie, że większość usterek jest na własne życzenie użytkownika. A na szczególną uwagę zasługuje czytanie instrukcji obsługi. albo czytanie ze zrozumieniem,

Choćbyś obłożył sie instrukcjami warsztatowymi. sprowadził kolegę, to sukcesu możesz nie osiągnąć. Najwyżej wymienisz kilka rzeczy bez potrzeby, 

no w naprawę vario bym się raczej nie bawił, a i tak podstawa to dobra diagnoza, ale te wszystkie mechaniczne graty to dla czego nie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v