Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, ogarek napisał:

No patrz a ja rozmawiałem z kierowco co woził kuke u mnie to twierdził że mu wpierdziela t170  30 litry... Kurla jakie to rozbieznosci.... Wiec pisz te bajki a zara będzie Ci produkował i będziesz spuszczał a nie dolewał 😋

A co powiesz na 12 l/ha uprawy na 35cm kockerling vector i ciagnik 460 KM ?

Opublikowano

A ja nie lubie jak ktos probuje mi wmowic ze kłamie bo po co mi to....

Moze niektórzy by musieli sie nauczyc jeździć  sprzetem to i w tedy spalanie spadnie, duzo zalezy tez od samej kondycji silnika, ukladu wtryskowego itp no ale spoko ja tam sie nie znam, za malo mialem ciagnikow w rekach, tylo szkoda ze w samochodach jest podobnie, jednemu stary tdik spali przy podobnej sredniej predkosci 6 a drugiemu 9 litrow....

@TheraRolnik u mnie prekins 4.4 turbo 120 km i o ile zaladunek itp to spalanie wzglednie ok, to zwozenie i ciagniecie przyczep juz kłuje po oczach spalanie to w ubijaniu kiszonki to masakra jakas i to mimo ze nie ma hydrostatu ale brakuje przelozen i trzeba o rotami narabiac

Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Chodzi o ciągnik valtry.Ty piłeś?

Nie pije alkoholu 👍, no co wpisałem w gogle t170 i takie cuś wyszukało

Ja tam się nie znam wiem tylko że na świecie istnieje c330, c360, U 934, zetor 5245 i mtz 82 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 17.10.2020 o 22:13, Mikruss napisał:

A ja nie lubie jak ktos probuje mi wmowic ze kłamie bo po co mi to....

Moze niektórzy by musieli sie nauczyc jeździć  sprzetem to i w tedy spalanie spadnie, duzo zalezy tez od samej kondycji silnika, ukladu wtryskowego itp no ale spoko ja tam sie nie znam, za malo mialem ciagnikow w rekach, tylo szkoda ze w samochodach jest podobnie, jednemu stary tdik spali przy podobnej sredniej predkosci 6 a drugiemu 9 litrow....

@TheraRolnik u mnie prekins 4.4 turbo 120 km i o ile zaladunek itp to spalanie wzglednie ok, to zwozenie i ciagniecie przyczep juz kłuje po oczach spalanie to w ubijaniu kiszonki to masakra jakas i to mimo ze nie ma hydrostatu ale brakuje przelozen i trzeba o rotami narabiac

Ja mam na hydrostacie i tak jak mówisz cały czas musi być noga mocno na gazie to i ze zbiornika dość szybko ubywa 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
13 minut temu, pawel885 napisał:

Zarąbisty sprzęt, już starsza wersja - T 130 miała takie bajery  jak dzisiejsze najnowsze konstrukcje - 160-koni z 4 garów, przy jeździe bez obciążenia pracowały tylko 2

4 cylindry ale jaki tam jest tłok tzn wielkość i moment obrotowy

Opublikowano
8 godzin temu, Partyzant85 napisał:

Totka to ze 2 lata temu ostatniego puściłem na chybiłtrafił

Raz na miesiąc się zdrapkę za dychę kupi ale przeważnie tyle się zdrapie co się zapłaciło :D

Nigdy nie grałem w totka. Znam jedną osobę, która wygrała 7baniek. 

Ostatnio w robocie z kumplem jedziemy i w rmfce konkurs - pół banki do wygrania. Kumpel mówi, że wysyła, no to ja też wysyłam, ale mówię, że ja szczęścia nie mam, ale jemu zmniejsze prawdopodobieństwo wygranej 😛

7 godzin temu, Uziu92 napisał:

pług 2 metry , silnik Perkins i spalanie 20l/ha. koni 135 nominalnie , z ciekawości wyjmę wtryski niedługo

Kiedyś sąsiedzi na zarobek przyjechali MF ~260KM, pług 5 GB, ale nie wiem na ile był rozstawiony, to w cięższych miejscach (ale nie najgorszych jakie mam) komp pokazywał 51L/h i 2.5ha/h. W najlżejszych 40pare L/h i 3.5ha/h. Na tym polu mój staruszek (8145 + zagonowym kv na resorze, 4x14") pali w zależności od warunków ~18-20 na razowe, a w tym roku po talerzowce, dość dobre warunki były, to nawet do 15 udało się zbliżyć.

Opublikowano
13 minut temu, slawek74 napisał:

w takie celujesz 🙃🙉

Ten to ma być tylko do uprawy w kartoflach🙃

Opublikowano

Tak nie do końca, jest wiele maszyn w których uzyskuje się coraz większą precyzję i wydajność co przekłada się na koszt uzyskania plonu.... Zasiej rzepak nowoczesnym siewnikiem punktowym a poznaniakiem, rozsiej nawozy nowoczesnym rozsiewaczem z gps i zmienną dawką  a rozsiej lejkiem... Na 5 czy 10ha to głupota ale jak ktoś ma 200, 500 czy 1000ha to już daje odczuwalne zyski. Rekordzista NH 10.90 zebrał średnio 100ton ziarna na godzinę rozdrabniając przy tym słomę, ile bizonów na to potrzeba? Myślę że ok 15. Nh spalił przy tym 1.12l/ zebraną tonę ziarna, bizon spali 2 litry

5 minut temu, MF675ursus napisał:

Koła jak od wozu...

Z czego on osie wziął ? Z pierwszych D-30 bez hamowanej tylnej osi? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v